rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Запрошуємо на природу до Оселі в Round Lake

Наступної неділі, 19 вересня 2010 р., на Оселі в Round Lake, відбудеться урочисте відкриття пластового року, на яке запро-шуємо всіх зацікавлених пластовою виховною програмою.

День розпочнеться “польовою” Службою Божою о 10-ій годині ранку. Згідно ритуалів пластової програми відбудеться піднесення прапорів та відчитання святкового наказу.
Цікава програма приготована як для новацтва, так і для юнацтва. Зокрема молодші пластуни матимуть нагоду продемонструвати своє вміння і навики у будівництві замку з піску, скупатися в озері (якщо дозволить погода), взяти участь в тереновій грі, позмагатися у грі з футболу, де учасниками дружини будуть батьки і діти. Усі зможуть підкріпитись перекускою, приготованою батьками.
Юнацтво змагатиметься до кінцевої перемоги у грі з волейболу в командах трійок. На них чекає також цікава теренова гра. Завершиться день спільною ватрою зі співами, різноманітними короткими виступами, згадуванням дружніх моментів з недавніх літніх таборів.
Для багатьох старших учасників цього дня ватра, співи, спортові змагання, гамір молоді пригадуватимуть 50-60 роки минулого століття, коли на Оселі кипіло життя. Влітку, 1950-го року відбулись перші табори над Круглим Озером, на десятьох акрах “української землі”, придбаними для нашої громади кооператорами, які започаткували Т-во “Самодопомога”. Розпродавши уділи, закупили продуктову крамницю, щоб утримувати Оселю. Більшість з них були пластунами або батьками пластунів.
Останніми роками, коли фінансово утримувати Оселю стало занадто важко для проводу Т-ва “Самодопомога”, спільним рішенням Дирекції та власників уділів проголосовано передати Оселю під опіку Ukrainian Youth Camping Organization, дружньої організації пластової Станиці в Чикаґо, яка допомагає оплачувати та проводити виховні та господарські дії Пласту, а також взяла на себе господарські зобов’язання щодо Оселі.

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

І ось, підготовляючи та “підчипурюючи” Оселю до вжитку нашої молоді та взагалі, чикаґської громади, в програму дня також включили присвоєння футбольному полю імені двох колишніх пластунів-кооператорів: св.п.Романа Мицика, довголітнього екзекутивного директора “Самопомочі” та св.п.Омеляна Плешкевича, президента Каси “ Самопоміч”. При виході на поле, завдяки щедрому датку Каси “Самопоміч” із зобов’язанням підтримки на майбутнє нашої Оселі, встановлено меморіальну таблицю з присвятою нашим двом піонерам кооперативного руху, які також доклали зусиль у розбудову Оселі.
Отож, запрошуємо усіх до участі у цій події. У вас та ваших дітей буде нагода познайомитись з пластунами та прийняти участь у різноманітній програмі дня. Надіємось, що наше свято сприятиме приємному знайомству, а батьки виберуть Пласт, як виховну організацію для своїх дітей. Приїжджайте із знайомими, привозіть своїх дітей. На Оселі над Круглим Озером, чекає Вас свіже повітря, синє небо, тепле сонце та товариство української молоді. Чекаємо Вас!
Детальнішу інформацію шукайте на сайтах www.plastchicago.org та www.uyco.org

Музейне свято

“Відгриміли” прощальні акорди фестивальної пори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers