rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Вісті товариства української мови – Чикаго

21 і 22 серпня, ц.р. відбулися в Чікаґо Українські Дні, де Товариство Української Мови (ТУМ)-Чікаґо взяло участь. На нашому столику були виставлені деякі публікації осередків “Просвіти” в Україні, яким ми допомагали фінансово в минулому році: публікації із Чернігова (“Сіверщина”), Луганська (“Бахмутський Шлях”), Севастополя (“Дзвін Севастополя”), Хмельницького (дитячі книжки), Харкова (“Журавлик”), Херсону (“Голодомор на Херсонщині”) та Києва (“Слово Просвіти”).

Була нагода поспілкуватися із нашими членами, а також зі щедрими меценатами ТУМ-у: др. Юліяном Кулясом (президент Фундації “Спадщина”), п. Орестою Фединяк (президент Фундації “Самопоміч”) та п. Лярисою Стахнів з Sturtevant, Wisconsin.
Багатьох наших членів турбують сучасні вістки з України про занепад державної української мови на користь російської; про спілкування у Верховній Раді російською мовою; про нищення цінних культурних надбань; про втручання Московського Патріярха Кирила в українські справи.
А що найбільше вражає, це те, що немає єдності між демократичними силами. До безглуздя багатопартійна система негативно впливає на народ. Багато партій- це свідчення слабкості суспільства і панування розбрату (це нагадує події 1918 року).
Крім цих песимістичних вражень, також являються “добрі” новини: коли, завітавши до бібліотек в Україні, можна знайти твори Івана Багряного, Богдана Лепкого, Василя Барки, Бориса Антоненка –Давидовича, Уласа Самчука, Василя Стуса- твори, які донедавна були замовчувані, заборонені, знищувалися, тепер є доступними (хоч в дуже малих тиражах) для загального читача.

 

 

 

 

 п. Ляриса Стахнів

 

Title 

Вітання з Дніпропетровська

 

Title 

Група членів ТУМ перед “палаткою” ТУМ

 

Title 

Др. Юліян Куляс, Віра і Богдан Боднаруки

 

Title 

Вітання із Запоріжжя

 

Title 

др. Неонілія Личик, Віра Боднарук, др. Віктор Личик

 

Наш ТУМ буде старатися і дальше допомагати у виданні української літератури, як також давати стипендії для студентів із малозабезпечених родин, які будуть студіювати україністику.
Тож закликаємо шановних читачів приєднатися до нас і стати активними членами ТУМ:
Ukrainian Language Society
425 Ridge Ave.
Clarendon Hills, IL 60514
Пресова Референтура ТУМ

Чикаго за тиждень

“Юктоберфест” з українським акцентом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers