rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкує парафія Собору святих Володимира і Ольги

Традиційний фестин парафії святих Володимира і Ольги органічно вписався у вересневий розклад подій української громади Чікаго. До нього завчасно готуються, адже свято скликає тисячі людей, незважаючи чи є вони членами парафії Собору святих Володимира і Ольги чи ні.

Окрім прицерковних структурних підрозділів парафії Собору активну участь у святкуванні беруть також і багато інших громадських та торгівельних організацій, які тісно співпрацюють з парафією. Ось і в цьому році учасниками святкового фестину були: Український Культурний Осередок, ресторан "Чарівний глечик", танцювальний ансамбль "Громовиця", "Home Bakery & Festivals", "The Malt Shoppe", "MoneyGram", "Lavanda Boutique", "Delta", "Melodies of Ukraine". І як завжди, найактивнішим учасником парафіяльного фестину була наша Кредитова Спілка "Самопоміч". До речі, гості фестивалю могли безкоштовно отримати гарні і такі потрібні у дощову погоду парасолі від Кредитівки. Окрім того, святкова лотерея, проведена Кредитівкою, подарувала радість щасливим переможцям - власникам чудових велосипедів.

Традиційно багатою була й концертно-розважальна програма свята. Але про все за порядком.

Розпочався парафіяльний фестин у суботу пополудні виступом наших наймолодших виконавців - Мар'янки Огаренко та Насті Лотоцької. Ці дві "зірочки" нашої громади з кожним роком все впевненіше почувають себе на сцені. Ось і цим разом, задавши оптимістичний настрій присутнім, дівчатка зібрали щедрий урожай оплесків. Їм на зміну прийшла юна танцювальна група Дитячої школи балету та народного танцю "Блискавиця". Мистецькі керівники дитячого танцювального колективу Марта Городиловська-Козицька, Роксана Дикий-Пилипчак, Марко Міскевич та Роман Пилипчик зуміли привити талановитій малечі всі необхідні виконавські танцювальні риси.

Гурт "Карпатські зорі" став вже завсідником усіх мистецьких програм нашої громади. Рідко яке свято обходиться без їхньої участі. Музичному керівникові Ігору Хитрому та членам його ансамблю до снаги будь-які твори з репертуару української естради.

Ближче до вечора до величезного шатра стали підтягуватися шанувальники танцювального ансамблю "Громовиця", яким керує Роксана Дикий-Пилипчак, адже виступ популярного не лише в Чікаго танцювального колективу завжди вносить цікаву різнобарвність у концертну програму будь-якого свята.

Після понадгодинного концерту танцюристів на сцену вийшов творчий дует під назвою "Черемшина", у складі Ольга Винничук та Ярослава Боднара.

Ще однією несподіванкою суботнього вечора був акапельний виступ братів Степана та Ярослава Ворожбитів, котрі виконали кілька пісень. До речі, Степан Ворожбит та його донька Мар'яна чудово впоралися з роллю ведучих парафіяльного фестивалю.

А потім для бажаючих потанцювати виникла дилема - кому віддати перевагу? Це було пов'язане з тим, що під шатром розпочалася дискотека, яку провадив Ігор Ковальчук, а одночасно з нею у парафіяльній аудиторії розпочався виступ оркестру "Мрія" під керівництвом Михайла Демберецького. Але якщо дискотека на свіжому повітрі закінчилася перед одинадцятою годиною вечора, то танці під "живий" cупровід "Мрії" тривали майже до другої години ночі.

Потомлений люд неохоче розходився по домівках, пам'ятаючи, що у неділю все розпочнеться спочатку.

Недільна програма розпочалася Поминальною молитвою, яка була присвячена жертвам трагедії 11 вересня 2001 року.

У той час як на сцені виступав духовий оркест "Беркут" під керівництвом Богдана Скавінського, у парафіяльній аудиторії Собору святих Володимира і Ольги відбувався розіграш "Бінго", під час якого розігрувалося багато різноманітних призів.

Цікавим виявився і виступ студентки підготовчого курсу вокального факультету Львівської державної музичної академії імені Миколи Лисенка Віри Бойчук, котра продемонструвала гарні вокальні здібності та захопила увагу глядачів силою звучання свого оксамитового голосу.

Танцювальний ансамбль "Україна" при осередку СУМу імені Миколи Павлушкова в Чікаго запропонував присутнім цікаву мистецьку програму, яка складалася з найпопулярніших українських народних танців. Після виступу танцюристів глядачі знову мали нагоду почути спів Романа Сидорука та помилуватися чудовими голосочками Насті Лотоцької та Мар'янки Огаренко.

Тривалим видався недільний виступ "Карпатських зір", які протягом майже двох годин дарували слухачам українські естрадні та народні мелодії. На зміну музикам на сцену вийшли танцюристи "Громовиці" зі своїми іскрометними танцями.

Після танцювального вихору увагу присутніх заполонив мелодійний спів вокального дуету сестер Мальгівських. В перервах між виступами учасників відбулася велика святкова лотерея, організована парафією. У ході її розіграшу переможці отримували солідні винагороди, зокрема, перший приз лотереї становив 1 000 доларів.

Завершували святкову програму парафіяльного фестину Собору святих Володимира і Ольги дискотека українських мелодій від "Незалежного радіо", яку провадив Тарас Демберецький та виступ музичного гурту "Мрія" (музичний керівник Михайло Демберецький). Варто зазначити, що виступ гурту настільки припав до душі любителям танцю, що лише після тривалих умовлянь організаторів з посиланням на пізню годину вдалося успішно завершити другий святковий день. Та навіть після цього ще довго люд не розходився, продовжуючи спілкування у тиху вечірню пору.

Святковий парафіяльний фестин вдався на славу!. І цьому сприяла злагоджена робота комітету фестивалю у складі: Соні Гриневич, Іванки Караван, Іванки Браєн, Наталки Коваль, Христі Сютрик, Данила Олексюка, Ростислава Декайла, Тараса Матвіїва, Юрія Ожги, Гриця Каравана та голови комітету Андрія Гриневича. На слова подяки заслуговують також усі члени парафіяльної Ради на чолі з її головою Олегом Караваном, котрі не шкодуючи власного часу активно докладалися до організації свята.

Організатори парафіяльного фестину висловлюють щиру вдячність Генеральному спонсору Українсько-Американській Федеральній Кредитовій Спілці "Самопоміч" за фінансову допомогу та максимальне сприяння у проведенні свята. Слова вдячності також належаться й іншим спонсорам фестивалю, зокрема, "MoneyGram", "UA Group", "Ann's Bakery", "Mid-America Bank", "Muzyka Funeral Home" та "Violet Berk's Flowers".

Настоятель Собору святих Володимира і Ольги разом з іншими духовними особами, парафіяльна Рада та всі прицерковні організації висловлюють щиру подяку всім парафіянам і прихожанам храму та гостям фестину за активну участь у святкуванні. До нових зустрічей!

“В Палатайн усіх склика “Українська толока...”

Недуга важка, але треба боротися

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers