rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі Америка
У Нью-Йорку роздали
театральні “Оскари”

 

У Нью-Йорку увечері в неділю, 13 червня, відбулася церемонія вручення театральних премій “Тоні”, повідомляє Лента.ру. Тріумфаторами вечора стали ритм-н-блюз мюзикл Memphis, а також драматична постановка Red. Повний список лауреатів доступний на сайті “Тоні”.
Memphis удостоївся нагороди “Тоні” в престижній номінації – “Найкращий мюзикл”. У боротьбі за звання найкращого мюзиклу Memphis випередив інші не менш відомі бродвейські постановки – мюзикли Fela!, Million Dollar Quartet, а також American Idiot, заснований на матеріалі однойменного альбому панк-гурту Green Day. Крім “найкращого мюзиклу” Memphis був визнаний переможцем ще в трьох номінаціях “Тоні”.
Що стосується Red, то ця постановка виступила ще успішніше, одержавши загалом п`ять премій “Тоні”, зокрема в ключовій номінації – за найкращий спектакль. Британець Майкл Грендейдж, який поставив Red, одержав нагороду як кращий режисер.
В індивідуальних драматичних номінаціях відзначили спектакль Fences – виконавці головних ролей Дензел Вашингтон і Віола Девіс одержали по одній премії “Тоні”. Не залишилися без уваги і театральні роботи дебютантки Бродвею Скарлет Йоханссон (A View From the Bridge), а також Еді Редмейна (Red). Найкращою актрисою мюзиклувизнали Кетрін Зета-Джонс (A Little Night Music).
Премію “Тоні” заснували в 1947 році, вона вважається театральним аналогом “Оскара”. Цього року премія “Тоні” вручалася 64-й раз.

У день смерті шанувальників Майкла
Джексона пустять до його поховання

 

У перші роковини смерті поп-співака Майкла Джексона, 25 червня, місце його поховання на кладовищі Forest Lawn у Лос-Анджелесі на один день відкриють для відвідин. Інформацію про те, що шанувальники зможуть прийти на могилу “короля поп-музики”, підтвердила місцева влада і поліція, яка забезпечуватиме порядок під час пам`ятного заходу.
Похорони Майкла Джексона, який помер 25 червня 2009 року, відбулися у вересні після довгих суперечок його родичів про місце поховання співака. Незабаром після похоронів тіло було перенесено в закритий мавзолей, відвідати який могли тільки рідні і близькі Джексона.
26 червня 2010 року родина Джексона має намір провести вечір пам`яті співака. Захід відбудеться в готелі Hilton у Беверлі-Хіллс. За словами організаторів вечора на захід з`їдуться родичі виконавця, його колеги і прості шанувальники творчості поп-артиста.
Крім того суд Лос-Анджелеса у понеділок відмовився відкликати лікарську ліцензію особистого лікаря Майкла Джексона – кардіолога Конрада Мюррея – в штаті Каліфорнія.
Про це повідомляє Los Angeles Times. Відкликати у Мюррея ліцензію, що дає право на лікарську практику в штаті, вимагала медична рада Каліфорнії.
Суддя Майкл Пастор зазначив, що на початку року суд заборонив Мюррею призначати і використовувати анестетичні засоби в рамках угоди про його звільнення під заставу. На думку судді, позбавлення кардіолога ліцензії буде зміною цих домовленостей, які не мають наразі достатніх підстав.
Захист кардіолога категорично заперечує проти позбавлення підзахисного права займатися лікарською практикою, оскільки такий захід не дасть змоги йому оплачувати послуги адвокатів і інші судові витрати. Зі слів юриста Еда Черноффа, відкликати лікарську ліцензію Мюррея немає ніякої необхідності. Кардіолог добровільно не практикує в цьому штаті. Однак позбавлення його права надавати медичну допомогу пацієнтам у Каліфорнії спровокує прийняття того ж рішення в штатах Невада і Техас. У них лікар має прийомні кабінети і клініку.
Майкл Пастор також ухвалив, що попередні слухання у справі лікаря, на яких вирішиться, наскільки вагомими є докази проти Мюррея і чи дають змогу вони судити його як кримінального злочинця, розпочнуться 23 серпня.
Якщо суд визнає лікаря винним, йому загрожує до чотирьох років тюремного ув’язнення.

В результаті повені
в Арканзасі загинуло 18 людей

 

 Title

Фото: AP

У четвер ввечері через потужні зливи у штаті Арканзас з берегів вийшли ріки Каддо та Міссурі, і вода хлинула через національний парк заповідник, забравши життя вісімнадцяти людей. Рятувальники продовжують пошуки тих, хто міг постраждати внаслідок потужної повені.
Пошуки тих, хто вижив, були відновлені у неділю вранці, адже місцевий скалистий ландшафт уночі становить досить велику небезпеку для рятувальників. Місцева влада не знає точної кількості людей, що відпочивали у парку на момент трагедії. Наразі близько 20 осіб все ще можуть перебувати у зоні лиха.
Протягом суботи рятувальники розчистили 32 кілометри території і знайшли лише два тіла.

У Лос-Анджелесі стартувала найбільша
виставка комп’ютерних ігор

 

У Лос-Анджелесі 15 червня стартувала виставка комп’ютерних ігрових новинок Electronic Entertainment Expo або E3, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сайт заходу e3expo.com.
Спочатку цей захід було призначено тільки для розробників ігор, але зараз воно перетворилося на найбільшу виставку подібного роду в світі. Тут будуть виділені секції як для професіоналів ринку – програмістів, видавців і продавців, так і для широких кіл споживачів ігрових консолей, комп’ютерних ігор і аксесуарів для них.
На цей раз в E3 беруть участь більше за 250 компаній, в тому числі таких гігантів ігрового ринку, як Microsoft, Sony і Nintendo. У цьому році організатор заходу Entertainment Software Association чекає, що протягом тижня E3 відвідають близько 45 000 людей, що на 4 000 осіб більше, ніж минулого року. Однак рекорд відвідуваності E3 було зафіксовано в 2005 році, коли виставку відвідали більше 70 000 людей.

Експерти США оцінили запаси корисних
копалин Афганістану в трильйон доларів

 

В Афганістані виявлені родовища корисних копалин, які американські фахівці оцінили приблизно в один трильйон доларів.
Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставлене джерело в уряді США. За даними видання, в Афганістані перебувають поклади міді, золота, кобальту, а також такого важливого для світової промисловості металу, як літій, який використовується у виробництві батарей для ноутбуків і портативних пристроїв.
Як зазначають чиновники, родовища можуть перетворити Афганістан у одну з основних держав-експортерів сировини у світі. Так, у службовій записці, підготовленій в Пентагоні, кажуть, що Афганістан може стати “літієвою Саудівською Аравією”.
За інформацією NYT, родовища були виявлені групою американських геологів, які проводили дослідження під контролем представників Пентагону. Президента Афганістану Хаміда Карзая вже повідомили про цю знахідку.
Поклади металів містяться в різних регіонах країни, включаючи області, які межують з Пакистаном і є місцем найбільш активних зіткнень міжнародного миротворчого контингенту з талібами.

Американські вчені приступили до вирощування
в лабораторних умовах печінки для пересадки

 

 

Title 

Sportproduct.ru

 

Американські вчені створили функціонуючу печінкову тканину, використовуючи клітини щура.
На сьогодні у всьому світі відчувається брак донорів печінки, тому результати роботи фахівців з Центру медичної інженерії Головною лікарні Массачусетсу в Бостоні, зустріли з великим ентузіазмом в медичному світі.
Під час дослідження співробітники Центру медичної інженерії використовували метод, який полягав у вимиванні живих клітин печінки. Тканини, які залишилися, потім наповнювали одним типом клітин печінки.
При пересадці в щурів ці фрагменти печінки нормально функціонували протягом деякого часу.
Подібна техніка була використана в ході революційної операції в Іспанії восени 2008 року. Тоді іспансько-британська група медиків провела першу в світі операцію з пересадки трахеї, вирощеної із стовбурових клітин пацієнтки.
Керівник групи дослідників Центру медичної інженерії Головною лікарні Массачусетсу Коркут Уйгун повідомив, що вдалий експеримент зі щурами – це тільки початок.
“Нам належить виконати ще дуже велику роботу, щоб створити повноцінні функціонуючі ділянки печінки, які будуть здатні прижитися в організмі людини”, – говорить Уйгун.
Поки створені Коркутом Уйгун і його колегами фрагменти печінки могли виконувати лише малу частину функцій нормальної печінки.

 


 

 Катастрофа в Мексиканській затоці

 

 Title 

Фото: AP

 

У понеділок Президент Обама повертається у район Мексиканської затоки, щоб відвідати три штати, які потерпіли внаслідок виливу нафти.
Дводенні відвідини штатів Міссісіпі, Алабама і Флорида будуть першими з часу екологічної катастрофи. Три минулі візити обмежувались штатом Луїзіана.
У вівторок після повернення до Вашингтону президент звернувся з Білого дому до народу з промовою, в якій накреслив свій план про надання допомоги районам, що постраждали.
У середу на зустрічі з високопоставленими керівниками компанії British Petroleum Барак Обама наголосив на необхідність створення спеціального фонду, з якого будуть виплачувати відшкодування індивідуальним особам і компаніям, які зазнали збитків. Обама зазначив, що мова йде, зокрема, про рибалок та власників готелів, чиї статки повністю залежать від стану затоки. Президент наголосив також на необхідності бути готовими до подібних екологічних катастроф у майбутньому.
Напередодні британська нафтова компанія British Petroleum оцінила збитки від розливу нафти в Мексиканській затоці в 1,6 мільярда доларів. Ця сума включає в себе вартість ліквідації наслідків розливу, герметизації свердловини, гранти прибережним штатам і виплати за позовами. До витрат компанії входить виплата по 25 мільйонів доларів штатам Флорида, Алабама і Міссісіпі, а також перша виплата розміром у 60 мільйонів доларів штату Луїзіана.
BP запевняє, що виплатить компенсацію всім, хто зазнав фінансових збитків від розливу нафти. В останні дні компанія різними способами намагається зупинити витік нафти. Виконавчий директор компанії Тоні Хейворд раніше заявляв, що BP відновить узбережжя Мексиканської затоки до “первинного” вигляду.
Нагадаємо, що влада США висунула британському нафтовому концерну BP ультиматум, датований 8 червня і підписаний контр-адміралом Джеймсом Уотсоном, відповідальним за ліквідацію наслідків витоку. Як говорилося в тексті офіційного листа, від компанії вимаголи “у триденний термін представити владі детальний набір заходів з усунення витоку” та вказати терміни, в які керівництво ВР має намір ліквідувати розлив нафти.
 Тим часом, британська нафтова компанія BP має намір збільшити відкачування нафти з Мексиканської затоки до 28 тис. бар. на день. На початку червня трубу, по якій нафтопродукти надходили в Мексиканську затоку, обрізали за допомогою підводних човнів на дистанційному управлінні. 3 червня на трубу було встановлено заглушку, за допомогою якої нафту стало можливо відкачувати і передавати на танкер, що стояв на поверхні. За перші дні роботи заглушки вдалося відкачати близько 16 тисяч барелів нафти.
Тим часом експерти компанії CoStar Group Inc. цього тижня озвучили прогноз, згідно якого вартість нерухомості на 996-кілометровій ділянці американського узбережжя Мексиканської затоки може скоротитися через розлив нафти з аварійної свердловини BP на 10%, принаймні, на найближчі три роки. Згідно з дослідженням, у грошовому вираженні потенційні збитки власників нерухомості на ділянці берега від Венеції в штаті Луїзіана до міста Кліруотер у Флориді від знецінення власності можуть скласти $4,3 млрд.

 

Title 

 

“Оцінка ґрунтується на наслідках аналогічних подій – розливах нафти, ураганах і аваріях на атомній електростанції в місті Харрісберг (штат Пенсільванія), що сталася в 1979 році. Оцінка включає об’єкти нерухомості, розташовані не далі 200 футів (70 метрів) від берегової лінії. Загальна вартість нерухомості, розташованої у зазначеній зоні, становить $43 млрд, або $3 млн на 1 акр (0,4 га) “, – наголошується в звіті.
За оцінками фахівців, кілька років знадобиться для того, щоб подолати наслідки витоку нафти у Мексиканській затоці і шкоди, якої це завдало довкіллю.

 

Підготувала Лариса Кухар
За матеріалами інформагентств

Чикаго за тиждень

Прийнявши резолюцію щодо Ірану, міжнародна спільнота продемонструвала рішучий намір зупинити розповсюдження ядерної зброї – Барак Обама

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers