rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

У Чикаго проводилися тренування

Illinois National Guard, місцева поліція, пожежний і транспортний департаменти організували 5-денну серію тренувань з метою відпрацювання заходів швидкого реагування на території Чикаго в умовах численних катастроф.
Навчання розпочалися у неділю і тривали до четверга. “Це повномасштабне навчання, отже місцеві жителі можуть подивитися і поводитися так, ніби здійснюється місія в умовах реальної загрози”, – було сказано у повідомленні від National Guard.
Місцем для його проведення був обраний Toyota Park в південно-західному передмісті Bridgeview, а приміщення Salvation Army Elk Grove Village слугувало командним центром.
Початком стала симуляція авіакатастрофи у Oak Lawn на шляху літака до Midway Airport.
Тренування із знешкодження лабораторії метамфетаміну на Green Street та York Road у Bensenville, відбулися у вівторок.
Декілька умовних атак було проведено у районі Bensenville у середу. У той самий час між 10 год. ранку та 4 год. пообіді СТА здійснив евакуацію поїзда на вулицях 15-th та Clark з причини симульованої загрози вибуху.
Ще одне навчання стосувалося запобігання вибуху на хімічному комбінаті у районі Bensenville.

Giannoulias підписав указ, яким збільшив число
осіб, які отримають “сімейну відпустку”

 

 Днями Скарбник штату, Alexi Giannoulias, якому залишилося працювати на цій посаді 6 місяців з 4-річного терміну, підписав новий указ. За цим нормативом, відпустка “з сімейних причин” тепер буде надаватися і працівникам департаменту нетрадиційної сексуальної орієнтації, які живуть “сім’ями” зі своїми партнерами.
Нові правила дозволяють геям та лесбіянкам взяти 12 тижнів неоплачуваної відпустки для догляду за хворим (ою) партнером чи партнеркою або родичами, так само як одруженим працівникам. Відпустка надаватиметься також службовцям з нетрадиційною орієнтацією для народження чи усиновлення дитини.
Підписуючи новий указ, Скарбник підкреслив, що це не є якимось бонусом чи привілеєм для службовців, а базовим правом, на які так довго чекали певні працівники.
Giannoulias є кандидатом Демократів у доволі непростих перегонах за місце в сенаті республіканцем Марком Кірком. Тим не менше, він заявив, що новий указ ніяк не пов’язаний з виборами у листопаді. “Це просто правильно. Ось чому я це зробив. Йдеться про справедливість і рівність. Політика тут ні до чого”, – стверджував Скарбник.
Речниця його суперника вже повідомила про підтримку Кірком Employment Non-Discrimination Act, закону, запропонованому ще у 1994 році і спрямованому на захист геїв та лесбіянок від упередженого ставлення при працевлаштуванні.
“Конгресмен Кірк.... підтримав Президента Обаму в тому, що дискримінації на роботі не повинно бути”, – говориться в офіційному повідомленні.
Для того, щоб мати право на зазначені бенефіти, пари повинні підписати документ, яким мали б засвідчити, що вони знаходяться в справжньому, тривалому, “домашньому” партнерстві.
Відомство, яке запровадило нові правила, є першим державним органом з подібною політикою. Однак, наступний керівник відомства може скасувати цей указ.

Відомий кінорежисер
отримав нагороду в Чикаго

 

 

Title 

 

Минулої суботи, на Chicago International Film Festival відомого режисера Рона Говарда нагородили за видатні заслуги у кінематографії. Говард отримав свою “чикагську” нагороду в суботу на гала-шоу в Museum of Science and Industry. Говард є автором таких стрічок, як “Аполо 13”, “Код Да Вінчі”, “Зворотня тяга”. Свого Оскара режисер заробив за чудовий фільм “Ігри розуму” у 2002 році.
Щасливий володар нової премії сказав, що він має “кар’єру, про яку тільки можна мріяти”.

В центрі Чикаго
у річці знайдене тіло

 

Title 

 

У неділю, в самому центрі міста, в ріці Чикаго, поблизу моста Wells Street, виявлено труп людини. Пообіді у річкову поліцію поступив сигнал. Труп знайшли веслувальники. Загиблий був ідентифікований, як 28-річний Джеймс Бьорфішер. Поліція розпочала розслідування причин смерті.

 

 


 

Чикагські “Blackhawks” – чемпіони

 

 Title 

 

Початок червня приніс в Чикаго ще один тріумф. Щойно відсвяткували перемогу в популярному конкурсі “American Idol”, як знову фортуна усміхнулась чикагцям. Цього разу – на хокейному полі.
Останній місяць матчі з участю місцевих “яструбів” дивились мабуть навіть ті, хто ніколи не захоплювався хокеєм. А все тому, що місцева хокейна команда всерйоз націлилaсь на звання чемпіонів і на радість своїх вболівальників здобувала перемогу за перемогою. У фіналі Чикаго зустрілось з Філадельфією. У першій грі вдома Blackhawks перемогли Philadelphia Flyers з рахунком 6:5. Проте всім відомо, що вдома навіть стіни допомагають. А нашим хокеїстам, кажуть, допомагав сам Майкл Джордан. Місцеві фанати одягли статую баскетболіста, що стоїть біля “United Center”, в уніформу “Blackhawks” – майку, ковзани і шлем. Так він і зустрічав гостей та вболівальників.
А ось головний матч і, мабуть, найголовніший для яструбів за останні пів століття, хокеїстам прийшлось провести на чужому полі. Проте “яструби” не підвели ні тренера, ні вболівальників, ні свої найпотаємніші мрії. У складному матчі вони здобули перемогу з рахунком 4:3 і виграли Кубок Стенлі, якого “Blackhawks” не тримали в руках останні 49 років. Чикагський клуб святкував перемогу у Кубку тричі – у 1933, 1938, 1961. Тож зрозуміло, чому цьогорічна перемога була такою жаданою і важливою для всіх.

 

Title 

 

Вдячні вболівальники ледве дочекались п’ятниці, щоб привітати своїх героїв. Місто на чолі з мерією влаштувало парад для своїх чемпіонів. О 10:30 колона з гравцями, які з висоти двоповерхових екскурсійних автобусів вітали тріумфуючий натовп, вирушила з перехрестя
Wacker Dr. і Washington St. і направилась на схід до Michigan Ave. Чикаго в цей день перетворилось на червоний сад. Вздовж маршруту чемпіонів стояли вболівальники в червоних майках – уніформі яструбів. На голови спортсменів та фанів сипалось червоне конфетті, а в руках розвівались сотні тисяч червоних прапорів з емблемою чемпіонів.
Цікаво, що багатьом фанам пощастило торкнутись кубка, оскільки його передавали з рук в руки. Важко сказати точну кількість людей, що зібрались цього дня в давнтауні, але правоохоронці стверджують, що натовп налічував більше 2 млн. чоловік.

 

Title 

 

Привітав чемпіонів і мер Чикаго Ричард Дейлі. Він повідомив, що на честь такої знаменної перемоги 11 червня відтепер в місті називатимуть Днем “Blackhawks”. “Ваш цьогорічний успіх став важливим життєвим уроком для всіх мешканців Чикаго. Ви довели, що командна гра, відданість справі і бажання ніколи не здаватися, не зважаючи ні на що – це те, що веде до перемоги. Тільки в міцній команді можна дістатися неможливих висот”.

 

Title 

 

Ще одну нагоду привітати хокеїстів – чемпіонів чикагці отримали 13 червня в неділю. Перед початком гри місцевих бейсбольних команд Cubs та White Sox на поле несподівано вийшла команда “Blackhawks” на чолі з тренером Джо Конвелом, який ніс Кубок. Для глядачів це був надзвичайний подарунок.

 

Title 

 

Гадаю, на завершення було б варто сказати кілька слів про історію чикагської команди “Blackhawks”. Вперше в хокейній лізі вони почали виступати 17 листопада 1926 року. Власником і керівником команди тоді був кофейний магнат Фредерік МакЛафлін. В 1954 році команду купив Артур Вірз, який разом з синами Майклом та Вільямом вивів її в одну з найсильніших у лізі НХЛ. Свою власну хокейну арену в новозбудованому United Center “яструби” отримали в 1994 році. За всю свою історію здобували тепер уже 4 рази найголовнішу нагороду – Кубок Стенлі.

 
Лариса Кухар, Чикаго

 

 

Прийнявши резолюцію щодо Ірану, міжнародна спільнота продемонструвала рішучий намір зупинити розповсюдження ядерної зброї – Барак Обама

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers