rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Американські конгресмени та урядовці подякували послу України у США Олегу Шамшуру за плідну співпрацю

Нещодавно президент Віктор Янукович підписав Указ про звільнення Олега Шамшура з посади Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполучених Штатах Америки, Надзвичайного і Повноважного посла України в Антигуа і Барбуда.

Протягом кількох останніх днів перебування у Вашингтоні, глава української дипломатичної місії провів цілий ряд зустрічей, де приймав найкращі побажання від усіх, з ким довелося працювати останні 4 роки. Американські конгресмени, урядовці представники ділових кіл та української громади подякували послу за плідну співпрацю.
“Після призначення на цю посаду у грудні 2005 року, посол Шамшур працював невтомно й ефективно, аби зміцнити стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки”, – наголошується у заяві конгресмена-республіканця від штату Пенсільванія Джима Герлаха, який виконує обов’язки співголови українського конгресового КОКУСУ. Законодавець відзначив важливу роль дипломата у скасуванні поправки Джексона-Веніка відносно України, що відкрило нові можливості для торговельного та економічного співробітництва, розвитку бізнес-контактів та створення нових робочих місць в обох країнах.
Президент Бізнесової ради Україна-США Морган Вільямс подякував Олегу Шамшуру за його підтримку і зусилля, спрямовані на розширення українсько-американських економічних відносин, за можливість зустрічатися у Вашингтоні з українськими високопосадовцями та провідними політиками. “До того ж, посол заохочував розширення бізнесової ради, програми її роботи та зусилля, спрямовані на активне залучення американського бізнесу на українські ринки”, – підкреслив він.
Олег Шамшур та Збігнєв Бжезінський


Найкращі побажання Олегові Шамшуру висловили колишні посли США в Україні Стівен Пфайфер, Джон Гербст, та Вільям Тейлор. За плідну співпрацю українського дипломата подякували перший заступник міністра енергетики США з міжнародних питань Джонатан Елкаїнд та заступник директора департаменту з питань України, Молдови та Білорусі американського зовнішньополітичного відомства Марк Боччеті. Заступник Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Ден Рассел у спеціальному листі побажав Олегові Шамшуру подальших успіхів і кар’єрних злетів.
Посол провів зустрічі із головою Комісії з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінської комісії) сенатором Бенджаміном Кардіном, Співголовою Комітету з питань збройних сил Сенату США Джоном МакКейном, колишнім радником президента США з питань національної безпеки, членом правління Центру стратегічних та міжнародних досліджень Збігнєвом Бжезінським, лідерами американських єврейських організацій
Співголова Комітету з міжнародних питань Сенату демократ Джон Керрі у спеціальній заяві-зверненні до своїх колег відзначив “видатні досягнення глави українського дипломатичного відомства, який залишає Вашингтон після 4-х років плідної роботи”. “Немає жодних сумнівів, що посол зробив неоціненний внесок у зміцнення двосторонніх відносин між нашими країнами. Олег Шамшур був одним із тих людей, завдяки яким стало можливим підписання Хартії про стратегічне партнерство Україна-США 19 грудня 2008 року, що вивело стосунки між країнами на новий рівень”, – наголошується у документі.

 

Title 

Олег Шамшур з Джоном МакКейном
 

Сенатор відзначив особливу роль, яку посол Шамшур відіграв у становленні Комісії стратегічного партнерства. Цей орган “поглибив двосторонні відносини між Сполученими Штатами Америки та Україною новими програмами співробітництва над питаннями демократії, економічної свободи й процвітання, енергетичної безпеки та територіальної цілісності, співпраці у безпековій та правовій сферах”, – наголошується у заяві.
Джон Керрі зазначив, що саме за час перебування Олега Шамшура на посаді глави дипломатичної місії в американській столиці, співпраця між Вашингтоном та Україною помітно пожвавилась і зміцніла.
Олег Владиславович Шамшур був призначений Надзвичайним та Повноважним Послом України у США 19 грудня 2005 р. До цього обіймав посади заступника міністра закордонних справ та очолював управління Європейського Союзу МЗС України. Дипломат з відзнакою закінчив факультет міжнародного права Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю міжнародні відносини, пізніше отримав науковий ступінь кандидата історичних наук. Нагороджений Орденом “За заслуги” ІІІ ст.

У фокусі Америка

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers