rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Про щастя як вічне бажання або Як навчитися бути щасливим

"Щастя - це найвища мета людського життя. Коли ми прагнемо грошей, добрих взаємовідносин чи кар'єри, то насправді ми прагнемо щастя. Єдина помилка - це те, що ми не шукаємо щастя в першу чергу. А коли ми почнемо зі щастя, все решта прийде автоматично".

Діпак Чопра, американський психолог-практик

Бути щасливим однаково хочуть всі люди на Землі. Незалежно від соціального стану, віросповідування, національності.

На порозі - святковий сезон: Різдво (католицьке і православне), зустріч Нового 2007 року. Абсолютно у всіх вітальних листівках, які ми отримуємо в ці дні і які кожен з нас послав, присутнім є оце: "Бажаємо щастя"...

Зауважу: сучасне людство в пошуках щастя ділиться на дві частини. В одних це бажання є лишe мрією і пливуть вони в життєвому морі за течією. Інші намагаються вчитися, переймати досвід інших, тобто, "боротися" за своє щастя . Ці нотатки - для останніх.

Так що ж воно таке - оте вічне прагнення людей до щастя? З найновіших публікацій про це йдеться у книгах-бестселерах Наталії Правдіної. Її книги - із серії науково-популярних. Це нас влаштовує. Нам досить теорій, потрібні поради, дороговказ "як же стати щасливим?". Пише вона дохідливо, просто, емоційно. Щиро зізнаюся, що цікавлюся цією тематикою давно, перечитала багато авторів, але просвітлення настало завдяки Наталії. І, до речі, знайомство з її творчістю відбулося, думаю, невипадково в тому ж вселяючому надію санаторії м. Саки в Криму, про який писала в попередніх числах.

Наталія Правдіна - молода, красива, щаслива жінка, лауреат премії "Автор року", спеціаліст з позитивної психології і трансформації свідомості. Власне, спеціаліст з методики, як жити щасливо. Суть цього - у застосуванні на практиці Космічних Духовних Законів. Мета - навчити людей змінювати життя на краще. Відвідавши кілька років тому Америку, вона вивчила тут книги провідних всесвітньовідомих авторів на тему Нового позитивного мислення та досягнення успіху Д. Карнегі, Н. Хілла, Д. Мерфі, Л. Хей, Д. Чопра та ін. Застосувала у своєму житті. Спрацювало. Додала деякі теорії вчень Сходу. Почала практикувати, тобто ділитися досвідом, зустрічаючись з людьми на семінарах. Потім писати. Одна книжка - за іншою. Успіх. Щастя. Радість. Процвітання. Послідовники. Як у казці. Одна різниця: у казці чудо відбувається само по собі. Тут же треба попрацювати: відповідно змінити свою свідомість і діяти.

Успіх обирає щасливих

Найголовніше з теорії Нового мислення є те, що саме за щастя не треба боротися і по 12 годин на добу працювати в бізнесі. Щастя наступає не тоді, коли ви виграли мільйон, стали президентом компанії, збудували прекрасний будинок, отримали платню вдвоє-втроє більшу чи зустріли своє справжнє кохання. Ми звикли: ось досягну успіху в цьому і цьому і, нарешті, буду щасливим. Ні. Не так. Виявляється, спочатку ти відчуй себе щасливим. А саме тоді до щасливого прийде успіх. Успіх вибирає щасливих, а не навпаки. Тому що щастя - це стан душі. Щастя - це відчувати задоволення, радість від життя уже тим, що маєш, що робиш сьогодні. Радість від самого процесу життя. І від досягнення гармонії і рівноваги в душі. Згадаймо: шум морських лагідних хвиль увечері, а ми - одні на березі... Момент зачарованості піснею чи цілим ансамблем, наприклад, "Пікардійської Терції"... Зоряне небо у джунглях Коста Ріки... "О, Господи, яке щастя!", - це подумки. І не важливо в цей момент, скільки грошей на рахунку, яка марка авто і чи взагалі воно є. І щоб бути щасливим не тільки одномоментно, оце піймане відчуття радості існування треба взяти і понести зі собою в своє буденне життя. Тобто стоїть питання змінити свою свідомість, своє ставлення до оточуючого життя. Як?

Щастя перетворення...

Все залежить від наших думок, вважає автор. Нашої свідомості. Адже наукою доведено, що думка матеріальна. Ви подумки налаштовуєтеся на позитив - спрацьовує закон позитивної енергії. Ви песиміст, ви думаєте і говорите про невдачі - думки і слова відповідно матеріалізуються. Тому для початку пропонується контролювати себе, свої думки, слова, вчинки, відганяти думки про невдачі, розчарування, хвороби. Поступово виробиться стала звичка. Адже й суть усіх основних світових релігій саме у вірі, свідомості. Ми можемо своїй свідомості допомагати в настрої на позитив, повторюючи в думках чи вголос позитивні твердження (по науковому - аффірмації). Наприклад: "Сьогодні я проживаю найщасливіший день у своєму житті. У мене все гаразд, а буде ще краще". "Бог любить мене, я завжди захищена і спокійна". " Я - провідник Божественної сили і любові"... "Мені все і завжди вдається"... З подібної установки потрібно починати кожен день. Ефект буде кращим, коли ми будемо вимовляти ці слова свідомо, з душею, ентузіазмом. І спрацьовуватиме тоді, коли ми маємо віру в Бога, Божественний Розум, Космічну Силу, Тонкий світ (як кому подобається). Адже ідея в тому, що ми - улюблені діти Творця, в кожному з нас є частка Божественного Духу, а тому кожен з нас володіє величезними можливостями для створення свого прекрасного світу.

І чим більше ми володіємо Божественною свідомістю, тим краще. Небесні помічники (ангели) нам допоможуть у здійсненні наших чітко сформульованих бажань: "Я з вдячністю Вищим силам отримую в 1-й половині 2007 р. посаду (називаємо конкретно яку, де, з якою платнею)", "Я з вдячністю... в січні місяці знаходжу квартиру (називаємо бажаний район, якість квартири і суму платні, яка нас влаштовує)", "Я з вдячністю отримую авто марки "Мерседес" синього кольору"... Ми маємо в планах на 2007 рік щось своє, особливе? Будь ласка. Чітко формулюємо, повторюємо, як молитву, з пристрастю по кілька разів на день. Не завадить ці самі бажання записати на папері, краще червоним чорнилом, покласти на видному місці в червону (це колір успіху) течку. І дуже добре, якщо ми зуміємо у своїй уяві представити образ цього бажання.

Бути щасливим, згідно автора, означає, що не треба боятися тішитися життю, частіше сміятися, веселитися, жартувати, танцювати. Самому. З другом. Родиною. Під час фізичної зарядки. І в будь-якому віці. Якщо забули, як сміятися, зараз робимо це примусово, потім звикнемо. Радістю ми очищаємо свою ауру...

Не дозволяємо собі навіть жартома говорити брутальні слова, фрази. Зась передавати іншим погані чутки, плітки. Бо кожне погане слово залишається в нашому інформаційному полі. А, отже, спрацьовує. Зась - сприймати негатив, який нам вносять медіа та "криваві" фільми (наприклад, нізащо не ходіть на фільм "Апокаліпто" Гібсона). Тому з сьогоднішнього дня весь 2007 рік і в майбутньому не дивимося телевізійні новини або Голівудські бойовики, все, що з сюжетами сили Темряви (агресія, страх, фанатизм, війни, насильство, неуцтво) Ліпше цей час витратити на читання літератури про самовдосконаленню. Адже шлях до Божественної свідомості лежить також і через знання, самоосвіту, бажання стати кращим. Йому сприяє спілкування з природою, мистецтвом, музикою, ліпше класичною. Тобто вибираємо з усього оточення сили Світла: знання, радість, любов, освіту, красу. І тому в будь-яку вільну хвилину повторюємо слова: " здоров'я", "успіх", "радість", "любов", "багатство".... На ваш вибір, що особисто вам треба для задоволення...

Тільки нині після багатьох років досвіду я зрозуміла американців, які без кінця усміхаються, голосно, безпосередньо сміються і на "Як справи?" завжди відповідають "о'кей". Бо вони знайомі з дією позитивної психології (успішність нації входить в офіційну пропаганду), а наші люди негайно розповідають про проблеми і нестатки вдома, в Україні. Отож, віднині говоримо собі, людям і Всесвіту лише про успіх, добре здоров'я і щасливість. Навіть якщо цієї хвилі ви не особливо щасливі. Завтра буде так, як ми скажемо сьогодні. Бо ідея відома: ми безумовно віримо в те, що будь-яке бажання ми можемо виконати (звертаємо увагу: не само прийде, а ми його здійснимо!) А якщо і є невдача, то сприймаємо її спокійно, як урок життя, при цьому повторюючи твердження: "Мені завжди таланить. У мене все виходить. Все - на краще".

Далі. Треба намагатися бути спокійним і врівноваженим. Давати відпочинок своєму бентежному мозку, який має звичку працювати безперестанку. Ось чому філософії Сходу, зокрема, йогів пропагують, а послідовники практикують медитації (вправа, коли ми свідомо призупиняємо хід думок, даючи мозкові перепочинок). Коли зупиняється розгардіяш думок, у душі настає спокій, утихомиреність. На добу - 10-20 хвилин такої медитації - це ще один крок до бажаної щасливості. Бо тільки у спокійному стані ми можемо приймати розумні рішення. Наталя розказує, як виконувати медитацію.

Про щастя взаємовідносин

Як же ми мріємо про те, що б нас розуміли і любили рідні, друзі, а перш за все, коханий чи кохана! Усі ми зациклилися на тому, щоб знайти свою Половину, щоб була повна злагода, повна гармонія у взаєминах. Всі запитують Наталю, як довго її чекати? Вона відповідає: до того часу, поки не навчитеся перш за все любити і цінувати себе. Дорога кохання починається з дороги до себе. Так з точки зору Нової свідомості, щоб притягти ту саму Половинку, треба самим нам стати щасливими. А щаслива людина випромінює стільки енергії любові, що пронизує і притягує весь світ. Наталя радить почати любити себе з дрібних проявів (адже все наше життя власне складається з дрібниць): Любите прогулянки в лісі - знайдіть час для цього. Любите сауну - не шкодуйте для себе грошей. Любите поніжитися у гарній постелі - придбайте найніжніші, найдорожчі простирадла... Шукайте найменшу можливість дозволити собі задоволення. Тому що (увага!) фізіологічне блаженство вплине позитивно на нашу психіку. І в цілому ми будемо почуватися комфортніше. І коли ми навчимося бути щасливими незалежно ні від кого, доставляти собі максимум щастя, ми станемо привабливішими для людей в цілому і протилежної статі зокрема. Наступить той момент, коли ця Половинка з'явиться... Тому що щаслива людина потрібна всім.

Любити себе не означає бути егоїстом. Чим більше ми корисні людям через свою любов до них, тим щасливіші самі (закон бумерангу). І не треба, як у дитинстві, чекати любові від усіх. Потрібно віддавати свою. Не чекати любові, а любити.

І якщо в якийсь момент хтось із нас залишився одиноким, не будемо бігати до подруг і лаяти свого "колишнього" (Це принесе тільки шкоду, бо ми знову притягнемо такого самого, ми ж не змінилися). Ліпше використати цей час для самовдосконалення, внутрішнього росту, збагачення внутрішнього світу. Зміна нас самих привабить іншого, теж ліпшого. Такий закон Тонкого світу. Тому: хочеш знати, що робиться з твоєю душею, подивися, які люди тебе оточують. Хочеш налагодити кращі відносини з близькими, друзями, партнерами, спочатку налагодь взаємовідносини з найголовнішою для тебе людиною - з самим собою. Те, як ви ставитеся до себе віддзеркалює взаємовідносини з оточуючими. Висновок: що кращими ми стаємо, то кращими стають люди, які нас оточують. Що краще ми відносимося до себе, то кращими стають взаємовідносини з оточуючими людьми.

А чи вміємо ми спілкуватися? Адже все наше життя і є постійною взаємодією зі світом - навкруги і всередині нас. Наталина порада: у взаємовідносинах з людьми щедро відкривайте своє серце, свою душу, не переставайте дивуватися, будьте безпосередні, як діти. Адже сам Ісус Христос закликав: "Будьте, як діти..." Тобто будьте живими. Дякуйте Богу за щастя ЖИТИ. А поки людина жива, то нічого не пізно. Бачити, слухати, відчувати смак, запахи і насолоджуватися всім цим кожну мить. А найголовніше - любити! Бог - це любов. Любов - вияв Бога.

Чому у світі так багато нещасних людей? Тому що багато людей, вважає Наталя, перекладає відповідальність на інших і любить розповідати про свої нещастя, таким чином, збільшуючи свої страждання. А щастя можна зробити своєю звичкою. Вся справа в нас самих, а не в комусь іншому. Просто відкритися океану життя, спілкуванню з людьми і насолоджуватися ним. Скористаймося аффірмацією: "Я дозволяю океану життя приносити мені все, що мені потрібно!"

Говорить Наталя і про залежність щастя від достатку, грошей. Але тільки в тому сенсі, коли через гроші ви досягнете духовного чи душевного задоволення, гармонії. А ще - як позбавитися від страху, як наповнювати себе енергією. Коли раніше ми говорили, щоб бути щасливим і довго жити треба приділяти увагу своєму організму, тілу. Тепер ми кажемо: ще й, і це, в першу чергу, увагу до себе, до своєї енергетики, до своєї особистості. Знаючи, що є джерелом енергії, поповнюючи її, ми матимемо силу творити своє щастя.

Нехай навкруги нас буде більше щасливих людей! Наша мета з вами - ширити світло і щастя. Зі святом Різдва та Новим Роким вас, любі читачі! Будьте щасливі! Лідія Корсун, Нью-Йорк

Веселого Різдва і Щасливого Нового Року!

Виставка іконопису

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers