rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свій виступ діти присвятили народженню божого дитятка

Традиційно кожного півроку учні Школи Мистецтв "Барвінок" звітують перед батьками, показують свої досягнення в музиці, в образотворчому мистецтві. Такий концерт відбувся 16-го січня в приміщенні школи св. Князя Володимира. Місяць січень - це час надзвичайної зимової краси і чудових свят Різдва Христового, Нового Року, Водохрестя. Це улюблена пора колядок, щедрівок.

Тож наш концерт теж розпочався колядками, які виконав вчитель школи Василь Петрованчук, ансамбль гітаристів і всі учні. Коляду охоче підтримали й батьки. Отець-архимандрит Панкратій провів з усіма Молитву, бо кожна добра справа повинна починатися з Божого Благословення.

Концерт перед батьками-глядачами надзвичайно відповідальний для дітей. Його розпочали учні підготовчого відділу класу фортепіано, який веде п. Віра Козак. Діти віком 5-6 років - найменші «артисти» та й на сцені вперше. Зрозуміло, що всі вони дуже хвилювалися.

Але п. Віра Козак має безмежне терпіння і великий досвід роботи з маленькими музикантами. Діти дуже люблять свою вчительку, а батьки задоволені, що діти з радістю йдуть на уроки музики. П. Віра старається вибирати такі пісні, які подобаються дітям, старається знайти підхід до щирої дитячої душі. Якщо не знаходить пісень у збірниках, то пише їх сама. Старші діти її класу виконали твори різдвяного характеру.

Порадували батьків і гостей також учні класу гітари, який провадить п. Надія Вовк. Ансамбль гітаристів вже кілька років є гордістю школи. Діти з великим задоволенням беруть в ньому участь. Окремі виконавці-гітаристи показали високий рівень підготовки. П. Надія є дуже вимогливим педагогом, підбирає твори мелодійні і одночасно технічно складні, що потребує посилених домашніх занять Це дуже стимулює дітей до праці.

Вже другий рік до керівництва ансамблю входить п. Віра Козак, оскільки до його складу приєднались і учні її класу клавішних інструментів.

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Дуже приємне враження справив виступ маленького сопілкарика Адріана Петріва. Цей хлопчик має талант і до художнього слова, і до музики.

Новинкою цієї зустрічі була виставка картин, зроблених з бісеру. Діти займаються всього 3-4 місяці, але вже зробили багато робіт, а деякі з них навіть подарували родичам і друзям. Це дуже здібні діти, про що свідчать їхні картини. Клас бісероплетіння веде Ірина Вовк і робить це досить успішно.

Окрасою концерту була виставка робіт учнів, які займаються під керівництвом Володимира Монастирецького. Першою дуже цінною похвалою було запитання Петра Ковтуна, нашого відомого майстра фотографії: "Це так багато картин представив на виставку Володимир Монастирецький?" І коли я відповіла, що ці картини намалювали учні вчителя Монастирецького, п. Петро був здивований і приємно вражений. " Та це ж професійні картини!" Приємно чути таку похвалу. Ми дуже гордимося відділом образотворчого мистецтва. П. Володимир дуже професійно підходить до виховання і навчання своїх вихованців, і вони його не підводять. Не всі, звичайно можуть витримати серйозні вимоги вчителя, але ті, що залишаються, дійсно обдаровані і працелюбні.

 

Title 

 

Title 

 

Title 

 

Гарні результати на концерті показали старші учні класу гітари Антон Сурганов, Настя Сендунь та піаністи класу Галини Ляцковської. Особливо всім сподобався виступ Петрика Партики. Приємно вразив присутніх дует Лілі Угрин і Романа Огаренка, які виконали пісню "Свята ніч" в супроводі ансамблю. Взагалі всі - маленькі музиканти, молодший і старший ансамблі - виступили дуже добре. Всі батьки залишились задоволені концертом, дякували вчителям за їхню працю.

А вчителі мали змогу зробити висновки, на чому потрібно сконцентрувати увагу в майбутній роботі. Такі концерти дуже корисні і для учнів, і для вчителів.

Бажаємо маленьким музикантам нових творчих здобутків, успішного вивчення українських пісень, колядок, щедрівок. Не забувайте їх ніколи. Побажання маленьким художникам та мистцям - навчитись відтворювати в своїх малюнках красу нашої України і велич матінки-землі. Бажаю учням, вчителям, батькам і всім нам, українцям, всіх Божих Ласк і Божого Благословення.

На завершення хочемо висловити подяку кредитівці «Самопоміч», яка завжди підтримує школу «Барвінок». Представники каси і цього разу не оминули нас увагою, а кожен учень отримав подарунок напам'ять.

 

Світлини автора та С. Іванишин-Угриної

“Все сьогодні радістю наповнилося – Христос хрестився в Йордані”

Буковинська Маланка в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers