rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Новий імміграційний закон скасовує «покарання для вдів» (вдівців)

Шановні читачі! Декілька місяців тому я вже розповідав про ситуацію, в якій може опинитися член сім'ї громадянина США (спонсора), який очікує на «грін карту». Йдеться про випадки, коли спонсор помирає до закінчення двохрічного терміну з моменту укладення шлюбу, а службовці іміграційних служб не завершили розгляд справи. Тим більше, що затримки у справах здебільшого були по вині саме цих службовців, що призводило до, так званого, «покарання вдів (вдівців)» та їхніх родичів, тобто вони втрачали можливість отримати легальний статус. В такій ситуації найкраще, що могло бути - це петиція, яка могла дати легальне проживання дружині(чоловікові) громадянина(ки) США та її (його)дітям, віком до 21 року. Зазвичай, коли бенефіціанти знаходилися на території США, то після сімейної трагедії (смерті спонсора), документи, що стосуються "adjustment of status", відкладалися і ці люди отримували розпорядження на депортацію. Саме такий результат в іміграційних справах у випадку передчасної смерті спонсора-громадянина США (до закінчення 2-річного строку існування шлюбу) і називається «покаранням для вдів(вдівців)». Єдиним виходом було подання петиції на «зелену карту» вдовою чи вдівцем, які перебувають у США, але тільки за тієї умови , що шлюб із спонсором тривав не менше 2 років. Є також таке постанова, що у випадку смерті спонсора «сімейної» петиції до того, коли бенефіціанти вищезгаданої петиції одержать статус LPR (Legal permanent resident) в США, ці особи могли вимагати від USCIS поновлення розгляду петиції. Але всі ці виключення - справа минулого.

Нові законодавчі постанови з цього питання внесено в законопроект HR2829 Департаментом з питань безпеки країни, який підписав Президент Обама 28 жовтня цього року. І слід сказати, що нові приписи закону не тільки скасовують вище згадане «покарання для вдів», а також дають можливість членам сім'ї померлого спонсора об'єднатися.

Особи, які потрапляють під захист нового закону наступні:

1.Батьки, подружжя та діти громадян США, у відношенні яких петиції вже розглянуті або ще розглядаються.

2.Бенефіціанти (основні чи похідні), петиції яких вже затверджені або ще розглядаються (сімейні петиції).

3.Бенефіціанти (основні або похідні), петиції яких знаходяться у процесі розгляду або вже схвалені на підставі спонсорства роботодавцем

4.Бенефіціанти (основні чи похідні), петиції котрих знаходяться на розгляді або вже схвалені на підставі статусу біженця

5. Неімігранти, що кваліфікуються для одержання візи типу «Т» (як жертви контрабанди людей через кордон) або типу «І» (жертви будь-якої злочинної діяльності).

Слід мати на увазі, що раніше у випадку смерті спонсора (громадянина США, роботодавця) до настання 2-річного терміну, час очікування на схвалення петиції сімейного типу або на підставі спонсорства працедавцем, міг розтягнутися до 22 років. Тепер це питання буде вирішуватися інакше.

Прикладом нового підходу до вирішення різних життєвих проблем, які в минулому не дозволяли подальший розгляд петиції типу "adjustment of status" у випадку смерті спонсора (або основного бенефіціанта), може послугувати історія жінки, чоловік якої мав спонсорство від роботодавця і помер, перш ніж відповідна петиція згаданого роботодавця була схвалена іміграційними службами. На підставі нового закону вдова (та її неповнолітня донька) отримують право на "adjustment of status" на основі петиції про зміну статусу її чоловіка (головного бенефіціанта) з категорії працівника (робоча, а не імміграційна віза) H - 1B на статус LPR. До введення нового закону це було б неможливо.

Матеріал підготовлений
Адамом Штейнбергом,
співробітником адвокатської фірми

Malcolm B. Gerber, LTD

7717 W Belmont Avenue,

Elmwood Park, IL 60707

(708) 456-3938 (англійською)

(312) 671-7338
(українською, російською, польською)

Професійна зброя у боротьбі із кризою

Foreclosure: поради адвоката

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers