rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

В суботу й неділю Українське Чикаго відзначало День Незалежності. Як саме, ви можете дізнатись з наших сторінок. Можливо, наш фоторепортаж нагадає вам цікаві зустрічі й приємні моменти, а, можливо, й заставить пожалкувати тих, хто не прийшли на фестиваль. Тепер вам прийдеться чекати цілий рік, щоб потрапити на це яскраве і колоритне свято українського Чикаго.

Cвій репортаж я б хотіла почати з розповіді про те, хто саме започаткував цю традицію збирати в Сміт парку всіх українців мегаполісу Чикаго та ближніх штатів.

Це - Український Конгресовий Комітет Америки, відділ Іллінойс, який цього року відсвяткував своє 35-ліття. Його діяльність різноманітна і багатогранна, і направлена на всебічну розбудову українсько-американських відносин. Фестиваль "Українські Дні" - один з основних заходів, які успішно проводить УККА. Мета його - збереження української спадщини на землях Чикаго та розвиток патріотичних традицій серед молоді та юнацтва. Щороку святкування Незалежності України збирає десятки тисяч наших земляків. Привітати громаду завжди приходять відомі політики, діячі і представники міської влади, або штату. А це свідчить про те, що українська громада, чисельність якої на чикагській землі сягає близько 100 тисяч, займає не останню позицію в багатонаціональній сім'ї мегаполісу.

 

Title

Title

Title

Цього року під час офіційного відкриття з головної сцени виголошували свої промови чільники нашої громади, зокрема голова УККА відділу Іллінойс др.Олесь Стрільчук, його перший заступник Павло Бандрівський, Генеральний консул України в Чикаго Костянтин Кудрик та багато інших. Українська громада тепло вітала конгресмена Дені Девіса, головного скарбника Марію Паппас, олдерменів Мені Флорес та Вальтера Бирнета, Наталку Мартінес, українку за походженням, журналіста та телеведучу 5-го телеканалу та всіх, хто прибув привітати українців зі святом. Щедрими оплесками обдарували присутні Стефка Бандеру, молодого журналіста, онука легендарного героя України Степана Бандери (інтерв'ю з ним ви зможете прочитати в наступному номері). В президії також зібрались священики всіх українських парафій Чикаго, члени ради директорів кредитівки "Самопоміч", поважні представники громадських організацій, шкіл, музеїв...

Title

Організаційний комітет свята, до складу якого входили Павло Бандрівський, др.Олесь Стрільчук, Ярослав Возний, Богдан Мельник та Надя Ільків, доклали колосальних зусиль, щоб на протязі 2-х днів всі відвідувачі змогли чудово провести час і отримати задоволення. І це їм вдається краще з кожним роком. На святі завжди присутні улюблені мистецькі колективи українського Чикаго, співаки, дорослі і маленькі. Крім того, всі гості мають змогу прийняти участь в різноманітних конкурсах та забавах, посмакувати смачні українські страви і, навіть, затанцювати запальний український танок. Дуже важливо, що організатори не забувають про діток. Адже саме ці маленькі українські соколята з радістю і цікавістю запам'ятовують звичаї та традиції батьків. В їхніх маленьких серцях закладається промінчик гордості за те, що вони - УКРАЇНЦІ!

Title

На завершення хотілось би подякувати УККА і всім організаторам та спонсорам "Українських Днів" за те, що вони за рахунок свого вільного часу та безсонних ночей влаштовують для нас святкування Дня Незалежності України - найважливішого свята для кожного українця. До речі, дуже прикро стає, коли часом замість подяки відвідувачі починають дорікати за платний вхід, або ж проламують загорожі, щоб зекономити 5 доларів. Можливо, люди просто не розуміють, що цей фестиваль організовують для них такі ж українці, люди, чиї патріотизм й ініціатива кличуть їх зробити свято для всіх нас і на це потрібні значні кошти. До речі, самі організатори на фестивалі не відпочивають, а працюють безкоштовно. Велике спасибі їм за це!

Title

Щиро дякуємо за світлини Петру Ковтуну та Любі Яковенко.

Title

Title

Title

Title

Title

Title

Міжнародний огляд

Підняття українського прапора на Daley Plaza

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers