rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ ПІКНІК У ЦЕРКВІ СВ. ЙОСИФА

Кожного року при кожній церкві парафіяни організовують пікніки.

Такі святкування згуртовують громаду, новоприбулі мають змогу познайомитись ближче з тими, хто вже давно освоївся на теренах американського континенту. Ну і, звичайно, якійсь невеликі кошти залишаються для потреб парафії.

Минулої неділі, 16 -го серпня після св. Літургії відбувся парафіяльний пікнік. Посеред великої парафіяльної зали стояли у три ряди довгі столи, на яких було стільки всяких смачних страв, як на гостині у найкращих ресторанах. І все це було приготовлено вмілими руками наших українських жінок-парафіянок. Багато страв приготували дружини священиків.

А смачні вареники готували всі, хто приходить під церкву робити їх разом з отцем Миколою.

Свято розпочалося спільною молитвою, яку провів разом з усіма отець Микола Бурядник. Поки гості і парафіяни готувались посмакувати стравами, на сцені вже звучали народні українські мелодії під чарівні струни цимбал, всім відомого цимбаліста і сопілкаря Василя Петрованчука. До речі, майже жодне святкування в українській громаді не обходиться без мелодій гуцула Василя, який не уявляє собі життя без музики. Він і сам каже:"Забирайте хату, жінку - залишіть мені цимбали". Цікаву концертну програму показав гурт "Водограй",

Title
який щиро відгукнувся на прохання отця - пароха підтримати парафіяльне свято своїм виступом. Всі присутні мали чудову нагоду послухати пісні у виконанні Романа Сидорука, який нещодавно повернувся з Голівудського фестивалю з нагородами - срібною і золотою медалями. Надіємось, що незадовго українська громада Чикаго матиме змогу відвідати сольний концерт нашого земляка тут, у Чикаго.

Title 

Свято проходило у дуже теплій атмосфері. Бажаним гостем на святі був отець Василь з Пейлос-Парку. Чудова вишивана сорочка була Йому дуже до лиця.

Title

Життям української громади Чикаго завжди цікавиться Українсько-Американська Федеральна Кредитова Спілка "Самопоміч". І особливо підтримує фінансово всі українські церкви. Так і цього разу від кредитівки "Самопоміч " Роман Яцковський вручив чек отцю Миколі Буряднику на розвиток парафії. Була розіграна безкоштовна лотерея, яку також організувала кредитівка. З радістю щасливчики одержували парасольки, сумки, монітори для комп'ютерів з рук Василя Клима і Віри Лесик. А скільки радості це принесло дітям, які по черзі виймали виграшні номери. Всі діти, до речі, одержали подарунки від отця Миколи - смачні цукерки. Парафіяни пригощалися смачними стравами, веселилися, танцювали під звуки українських мелодій, згадували минуле. Всім було затишно, тепло на душі, не зважаючи на те, що в цей час надворі була справжня злива. Закінчилося свято. Перестав падати дощ... Веселі парафіяни збиралися додому. Для них церква стає щораз ближчою, ріднішою. Кожного разу на Святі літургії приходить більше молоді. В чому секрет? Мабуть в щирості, доброті, відвертості отця-пароха Миколи Бурядника, який робить все для того, щоб люди різного віку від маленьких до старших знаходили тут батьківську підтримку і розуміння.

Title

При парафії працює театр"Гомін", танцювальна студія "Вишиванка", школа "Бойового гопака", філіал Школи Мистецтв "Барвінок" і всіх отець зустрічає з щирим серцем. А ще люди люблять слухати проповіді отця Миколи, що йдуть з глибини його щирої душі і доброго серця. Побажаймо і ми всім парафіянам здоров'я, радості, процвітання парафії і всіх Божих ласк.

 

Title

Title

Title

Title

Title

Голова ОУН (р) Стефан Романів відвідав Тернопільщину

Урочисте прийняття в церкві св. Андрія Первозванного

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers