rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Lake View High School запрошує українських студентів на новий навчальний рік

Девіз школи: "Ad Astra per Aspera" (Через терни - до зірок)

 

 

Lake View High School була заснована 4 травня 1874 року. Тоді до школи вступили всього 73 студенти. На сьогоднішній день тут навчається 1250 чоловік.

 

В 1874 році протягом 3х років навчання студенти освоювали такі предмети: Громадянське управління, Сім проповідей Ціцерона, Оди Горація, Гомер і Цезар, філософія і логіка. Сьогоднішні студенти теж можуть отримати диплом про закінчення середньої школи через 3 роки. Проте це стається дуже рідко, оскільки сучасна навчальна програма розрахована на 4 роки. Для обдарованих учнів запроваджені класи підвищеної складності (Advanced placement) з таких предметів: біології, математики, хімії, англійської мови і літератури, іспанської мови, статистики, історії та живопису.

Крім того школа Lake View дає можливість освоювати безкоштовно деякі предмети з університетського курсу завдяки спеціальній програмі "College Bridge Program". Цього року наша землячка Юля Воскобийник закінчила школу екстерном (за 3 роки), ще й отримала кілька кредитів з коледжу.

Від початку заснування школи тут вивчали іноземні мови. В 1874 це були грецька, французька, німецька та латинь. Сьогодні учні студіюють іспанську, німецьку, французьку, китайську та японську мови.

За час навчання в школі студенти також можуть вивчати спеціальні програми, як наприклад "Бухгалтерська справа" чи "Комп'ютерне програмування".

 Title

Для тих студентів, які не так давно приїхали в США і потребують допомогу з Англійської мови, в Lake View працюють класи ESL та програма по підготовці до здачі АСТ, найважливішого екзамену для учнів школи та абітурієнтів. При викладанні Англійської мови застосовуються найновіші методи сучасних комп'ютерних програм. До послуг студентів ESL чудово обладнані комп'ютерні лабораторії.

Для студентів створено всі умови, щоб займатись спортом. В школі діють секції з таких видів спорту: баскетболу, волейболу, американського та європейського футболу, боротьби, легкої атлетики, тенісу, плавання та гольфу. Спортсмени Lake View гордо називають себе "Wild Cats". Цього року наші "Дикі Кішки" стали чемпіонами Чикаго з європейського футболу (чоловіки) та плавання (жінки). До речі, тренування з плавання проходять у власному шкільному басейні.

Title 

В школі створено багато різноманітних клубів, серед них значне місце займає Слов'янський.

Саме тут всі українські студенти збираються щотижня, щоб обмінятись новинами, знайомитись з американськими традиціями та відзначати разом свої рідні - українські. Гостями Словянського клубу Lake View неодноразово були представники Кредитівки " Самопоміч", видатні українські спортсмени, музиканти, журналісти.

Cеред наших випускників такі знаменитості, як Філіп Торек, засновник лікарні ФТ, олдермен 47 округу Юджін Шултер та інші.

Школа Lake View відома в українській околиці. Вона є однією з кращих громадських шкіл, які знаходяться поблизу Українського Села. Тут з розумінням і повагою відносяться до українських студентів, оскільки знають, що більшість з них - майбутні студенти вузів і гордість школи. До того ж приємно навчатись в школі, де ти можеш зустріти земляка і звернутись за допомогою до вчителя, який розмовляє на твоїй рідній мові і завжди готовий допомогти з вирішенням будьяких проблем.

Title 

Для тих, хто в пошуках середньої школи, нагадуємо адресу Lake View Highschool: 4015 N. Ashland Ave., Chicago, IL 60645. За додатковою інформацією українською мовою телефонуйте 7733158864 та англійською 7735345440 або скористайтесь вебсайтом www.lakeviewhs.com.

Цього року серед випускників Lake View Highschool була рекордна кількість українців - 19 студентів. Ось декілька відгуків про школу з їх вуст.

 

Юлія Воскобійник

 

В перші дні не хотілося очікувати чогось особливого. Розлука з домом принесла багато стресових ситуацій. В перші дні в школі здавалось, що незнання мови викарбовувало на тобі клеймо нерозуміння. Але час помаленьку збігав, рутина заповнювала життя, ходити в школу стало звичним. Навіть усвідомити не могла, що мене можуть оточувати такі привітні вчителі, котрі з радістю пояснювали все, що було незрозумілим. Щиро вдячна багатьом викладачам, які виховують в нас силу волі, допомагають перебувати так далеко від дому і бачити світле майбутнє; а ще без рожевих окулярів сприймати американську реальність.

Title 

Lake View дала змогу втілити мої мрії в дійсність. Завдяки моїй наполегливій праці та допомозі вчителів я отримала високі оцінки. Це дало змогу закінчити школу за три роки та успішно вступити до коледжу. Не звертаючи уваги на деякі нюанси (досить строга система відвідування та перебування в школі, металошукач, прояви расизму між учнями), я не шкодую, що мала змогу навчатися в цій школі. Досвід, отриманий тут, розширив мій світогляд та сприйняття сучасності загалом.

Гнучка система навчання мене здивувала. Тут є стільки можливостей займатися тими предметами, з якими ти пов`яжеш своє майбутнє!

  • Honors classes - уроки підвищеної складності
  • AP (Advanced Placement) classes - уроки рівня першого курсу університету
  • College Bridge Program classes - уроки, які безпосередньо викладаються в коледжах, програма створена для післяурочного відвідування, за уроки якої отримуються кредитні години - вимоги для закінчення школи. Повністю безкоштовна програма для студентів, оплачується коштами CPS (Chicago Public Schools). Хороша можливість почати свою кар`єру, перебуваючи ще в школі, або закінчити школу швидше.
  • Clubs (Community Service) - відвідування гуртків (клубів) дає змогу брати участь в суспільно корисній праці та скласти хороше резюме для прийняття в коледж та на роботу.
  • Slavic Club, від Brother від Sister Club, Reading Club, Math Club, Latino Club, French Club, Asian Club, etc.

Title

Оксана Васусь

 

Коли я приїхала в Америку, мені все здавалося заплутаним і важким. Минулого року восени я вступила в Lake View High School. Я була надзвичайно вражена її привітністю, хоча дуже переживала, що нічого не розумію і можу загубитись в цій великій школі. Мене вразило те, що це найстаріша школа і те, що кожний учень і вчитель з радістю готовий допомогти. Я очікувала непорозуміння, бо думала, що ніхто не прийде на допомогу. Але, насправді, цього не трапилось. Тут навчається велика кількість українських школярів. У нас є російськомовна вчителька, яка розуміє українську мову, а тепер, навіть, розмовляє нею. ЇЇ звати Ms. Esman і вона дуже мені допомогла. В перші дні, коли я почала відвідувати уроки і не знала, що говорити і писати, мої однокласники мені з радістю допомагали. В цій школі, я дуже полюбила вчителів. Вони були розуміючими, щирими, добрими і люб`язними. Деякі допомагали в різних проектах, займались після навчання, щоб допомогти іммігрантам. Мені подобається система охорони в школі. Це дуже важливо для безпеки учнів, і особливо тому, що тут навчаються студенти багатьох національностей. На мою думку, потрібна шкільна форма. Це б допомагало усунути різницю між студентами та укріпляло дисципліну.

 

Тетяна Гуцалюк

 

Я приїхала в Америку в серпні 2005, а в вересні пішла до школи. Піти в Lake View мені порадили знайомі, сказали що тут навчається багато українців, люди привітні, ніхто нікого не ображає. Я приїхала в школу сама, англійську я знала не дуже добре і дуже переживала, як мені домовитись про вступ в школу. Але в канцелярії були настільки привітні люди, віднеслись з розумінням і допомогли все полагодити. Почався навчальний рік, перший день в школі був незрозумілим. Страх, сором`язливість, невідомість і радість - все це перемішалося. Все здавалося чужим. В цей день було багато здивувань, але найбільшим з них була наша вчителька - Mrs. Esman, яка розмовляла моєю мовою і дуже мені допомогла. Не дивлячись на те, що потім вона не вела в мене уроків, я завжди приходила до неї за допомогою, порадою, або просто поговорити.

Lake View High School колись була для мене чужа, але зараз - це школа, яку я люблю і за якою буду сумувати. Тут у мене було відчуття безпеки; тут я завжди могла знайти підтримку; тут я знайшла багато друзів; тут є люди, які дбають про тебе і твоє майбутнє. В Lake View я вивчала не тільки предмети, я набиралась життєвого досвіду. З особливою вдячністю згадую вчителя історії Пана Вестбіндера. Я буду сумувати за цією школою, її вчителями та всіма людьми, які працюють тут.

Title

Назар Боднарчук

 

Я грав в основному складі команди і був ключовим гравцем. На даний момент я граю за футбольний клуб "LIONS" і молодіжну команду "AAC EAGLS" (under17). Наступний сезон в Lake View починається в серпні, і я з нетерпінням чекаю на нього. Сподіваюся повторити здобуте і поїхати на фінал "State Cup" в Naperville знову. Моя головна ціль - грати в коледжі в футбол, щоб я міг стати професійним футболістом і виступати за збірну України. Крім футбольних здобутків я успішно вчуся в школі. Наступного року я братиму регулярний клас англійської мови і два класи вищого рівня. "AP Calculus" і "AP Art".

 

Ігор Когут

Title

Все змінюється: життя, люди, речі. Це природа усього, що ми знаємо. Але іноді ти сам змінюєшся настільки, що дивлячись в дзеркало зранку, не впізнаєш самого себе. Два роки тому, я і уявити не міг, що настілки змінюсь. Мої пріоритети теж змінилися: щось зникло, щось з`явилося у списку важливих речей. Одна річ, котра не змінилася, - це любов до математики. Так склалося моє життя, що ця наука, розкривши для мене свої обійми, не відпустила мене. Завдяки їй я зумів досягти певних успіхів в моїй школі в США. По­перше, пробувши лише один рік тут, я взяв курс AP CALCULUS, котрий не всі випускники хочуть брати. Крім того, замість звичайного екзамену в кінці цього курсу, я взяв екзамен, який включав більш складні теми. На жаль я не знаю результату, але я впевнений, що він буде позитивний. По­друге, я брав участь в математичній олімпіаді і зайняв почесне друге місце поміж усіх інших учнів міста Чікаго на моєму рівні. За це досягнення, я був запрошений на 14 почесне нагородження Academic Exellence Award серед випускників. Цей останній рік також приніс мені успіх в спорті. Мені подобаються різні види спорту, але я віддаю перевагу тенісу. В цьому році на CPSopen я здобув перше місце як гравець­одиночник. Я йшов до цього довго і втрачав надію. Завдяки моїй наполегливості я досягнув не так уже й мало, але нізащо не зупинюся на досягнутому.

Scorpions - "Don`t stop at the top"

Весняний попис

УАСТ “Леви” – знову чемпіони!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers