rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

Інциндент в Українській околиці

В понеділок, 16 березня, в день, коли наша газета готувалась до друку, в Українській околиці сталась подія, яку наші кореспонденти не могли оминути своєю увагою. Серед білого дня в одному із найспокійніших місць Українського Села - перехресті вулиць Oakley та Rice чорний Nissan Maxima на великій швидкості, дивом оминаючи природні перешкоди у вигляді дерев, врізався у поруччя на сходах, що ведуть до церкви Святого Миколая. Внаслідок високої швидкості удар виявився настільки сильним, що весь нижній ярус металевих поручнів був буквально повалений на землю. А на цьому, тепер вже металобрухті, «живим докором » безвідповідальному водієві стояло авто. Кореспондент нашої газети швидко прибув на місце нечуваної події і з’ясував у розмові з поліцейським офіцером, що невдахою-водієм була жінка, яка не впоралась із керуванням і натиснула педаль газу замість гальм, внаслідок чого машину просто винесло на церковні сходи. Стає моторошно від однієї думки, що в цей час там могли знаходитись перехожі. За твердженням полісмена, це був нещасний випадок, оскільки жінка, що знаходилася за кермом, тільки вчилась водити автомобіль, а її син, виступав у ролі інструктора. Слід сказати, що на українців ця подія справила гнітюче враження. Нашому кореспондентові вдалось поспілкуватись із власником компанії «UMG Steel, Inc.» , яка, фактично, виконала роботи по виготовленню та встановленню тих самих поручнів. Пан Угрин прибув на місце події одразу, як тільки дізнався про те, що сталося. Він був просто шокований, коли побачив, що його роботу просто знищено. Він також висловив співчуття парафіянам, почуття яких, напевне, теж зачеплені. Враховуючи ту роль, яку відіграє в житті громади перша церква, побудована в Чікаго українцями, можна уявити той резонанс, який викличе ця аварія. Наша редакція також висловлює сподівання, що Церква Святого Миколая набуде звичного вигляду якнайшвидше, і до Великодніх свят наслідки плюндрування майна української громади будуть усунені.

 

«Економічний спад у США може зупинитися до кінця цього року» - Бернанке

Економічний спад у Сполучених Штатах може зупинитися уже до кінця цього року. Це - прогноз Глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке - повідомляє радіостанція Ехо Москви.

На думку Бернанке, економіка почне одужувати, якщо уряд успішно підтримуватиме банківську систему. За його словами, завершення рецесії і початок економічного підйому - у наступному році можливі за виконання низки умов: знову дати банкам можливість вільніше видавати кредити і позики, і забезпечити стабільність фінансових ринків. Крім того, Бернанке зазначив: Штати змогли уникнути початку депресії, подібній Великій депресії 30-х років минулого століття.

 

Клінтон зустрілася з головою МЗС Китаю

США і Китай, схоже, не схильні до подальшої ескалації конфлікту, який стався кілька днів тому у Південно-Китайському морі.

Держсекретар США Гілларі Клінтон зустрілася з міністром закордонних справ Китаю Ян Дзе Чі. На спільній прес-конференції - вони і словом не обмовилися про суперечності між країнами. Мета цієї зустрічі - підготуватися до переговорів Барака Обами і Ху Дзиньтао, які відбудуться наступного місяця у Лондоні. Втім, у Держдепартаменті кажуть - у приватній розмові Клінтон і Ян Дзе Чі безумовно повинні обговорити конфлікт, який стався між китайським і американським суднами. Нагадаю, тоді кілька китайських човнів майже заблокували судно ВМФ США. Країни обмінялися взаємними звинуваченнями у порушенні міжнародного законодавства.

 

Сенат США скасував обмеження на поїздки на Кубу

Обмеження на поїздки до Куби скасував Сенат Сполучених Штатів. Їх запровадила адміністрація Джорджа Буша ще у 2004 році. Тож віднині американці кубинського походження зможуть відвідувати острів свободи не раз на три роки, як раніше, а щороку.

Також зявиться можливість відправляти більше грошей родичам, які мешкають на острові. Скасували також деякі обмеження на відправку медикаментів і продуктів харчування. Президент Барак Обама запевнив, однак, що ці заходи не означають скасування економічної блокади Куби. На острові рішення законодавців сприйняли з радістю. Втім є й такі, що не схильні очікувати великого прориву у відносинах між США та Кубою.

 

США пропонують втричі збільшити обсяги фондів МВФ

Новий варіант виходу із кризи. Адміністрація США пропонує утричі збільшити обсяги фондів МВФ для боротьби зі кризою. Міністр фінансів Тімоті Гайтнер заявив: зараз необхідні рішучі кроки для відновлення довіри, нормального функціонування фінансових ринків і кредитної системи. Він пропонує поступово збільшувати валютні обсяги за рахунок внесків країн: з сьогоднішніх 250-ти мільярдів доларів до 750-ти, а то й більше. За його словами, влада США виступає за посилення нагляду за фінансовими ринками, найбільшими компаніями, а також за створення стимулів для банків.

 

Американець убив свою родину і вчинив суїцид

Жахливий інцидент стався в американському штаті Флорида. Мешканець Маямі вбив під час сімейної вечері свою дружину, її матір та сестру, а також друга сестри. Потім поїхав додому, підпалив свій будинок, а після цього покінчив життя самогубством. Імен поліцейські не розголошують. Називають лише імовірну причину вбивств - гнів нападника. Зв'ясувалося, що його дружина нещодавно заявила, що збирається піти від нього. Наразі, правоохоронці з'ясовують інші мотиви злочину.

 

Поліція видала ордер на арешт акторки Ліндсей Лохан

Ордер на арешт голівудської зірки Ліндсей Логан видала поліція Беверлі-Гіллс. Йдеться про справу дворічної давнини, коли молоду зірку затримали за кермом авто у нетверезому стані. На додачу, під час обшуку в неї знайшли ще й кокаїн. Тоді суд відпустив Лохан під заставу у 50 тисяч доларів. Але поліція не полишає надії посадити порушницю за ґрати. Лише за минулий рік її двічі затримували за ДТП і відмову зупинитися на вимогу поліції.

 

9 людей за один день загинули від рук серійного вбивці у США

9 людей за один день загинули від рук серійного вбивці у США. Нападник проїхав містами штату Алабама, вбиваючи випадкових перехожих. Під час переслідування поліцією злочинець наклав на себе руки. Серед загиблих - дружина та дочка заступника шерифа поліції. Правоохоронці кажуть - у нападника не було жодних мотивів вбивати саме цих людей. Тому експерти вважають, що вбивця діяв спонтанно. Такі трагедії стаються у США дедалі частіше. Перед минулим Різдвом нападник, перевдягнений на Санта-Клауса та озброєний вогнемеметом влаштував пожежу на родинній вечірці - тоді загинуло 9 людей. У квітні 2007-го в університеті штату Вірджинія озброєний студент забрав життя 32-х людей. У США дедалі частіше лунають заклики заборонити чи хоча б обмежити право на володіння вогнепальною зброєю. Втім, багато американців вважають - таке обмеження стане зазіханням на їхні свободи.

 

Відмінивши тортури, Обама сприяє терористам

«Адміністрація Барака Обами ставить США під загрозу нових терактів», - у неділю в ефірі CNN заявив колишній віце-президент США Ричард Чейні.

За його словами, "альтернативні" методи допитів підозрюваних у тероризмі, що практикувалися під час правління Джорджа Буша-молодшого, були "абсолютно необхідними" для попередження терактів, подібних атакам 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку та Вашингтоні.

Останнім часом американська преса активно обговорювала чутки про те, що в американських тюрмах "альтернативні" способи допитів нерідко перетворювалися на допити ув'язнених.

Ці чутки підтверджували колишні в'язні, зокрема, передані Великобританії колишні ув'язнені військової бази Гуантанамо на Кубі.

Нагадаємо, однією з перших заяв Обами після інавгурації стала обіцянка відмінити військові суди на Гуантанамо, закрити тюрму вже цього року, а також примусити співробітників ЦРУ вести допити у відповідності з усіма існуючими правилами.

"Президент Обама проводив по всій країні кампанію проти "альтернативних" способів допиту, а зараз приймає деякі рішення, які, на мою думку, фактично підвищують ризик нових терактів для американських громадян", - зазначив Чейні.

В інтерв'ю CNN колишній віце-президент також став на захист економічної політики Буша. Екс-президенту нерідко закидають, що він прийняв від Білла Клинтона країну з "плюсовою" економікою, а залишив пост за найвищого рівня безробіття та дефіцитом бюджету в трильйон доларів. За словами Чейні, адміністрація попереднього президента робила усе необхідне для боротьби з численними кризами. "Усяке буває, адміністрація повинна бути в змозі реагувати - так, як це робили ми", підкреслив Чейні, нагадавши, що Бушу довелося долати наслідки терактів 11 вересня 2001 року, буревію "Катріна" 2005 року, а також вести війну в Афганістані.

Чейні заступився також за рішення американського керівництва почати війну в Іраку 2003 року.

"Ми зробили майже все, що планували ", - сказав він.

 

У США відсвяткувати День Святого Патріка

Вуличні гуляння до Дня Святого Патріка пройшли у США. У Чікаго відбувся щорічний вуличний парад, а води місцевої річки традиційно пофарбували у зелений колір.

На вулиці вийшли десятки людей у жакетах трав'яного кольору та капелюхах казкових лепреконів. Найбільший натовп зібрався на березі смарагдової річки - саме там відзначають День Святого Патріка. Чиказький парад відбувається щороку напередодні свята, яке відзначають сімнадцятого березня. Святий Патрік - один із найшанованіших серед католиків. У кількох країнах сімнадцяте березня - державне свято.

У фокусі – Америка

Новий план порятунку банків обійдеться у трильйон доларів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers