rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Помираюча від раку українка шукає для своїх 4 дітей нових батьків

Українка Світлана Яковлева, яка вже 12 років нелегально працює в Польщі, важко хвора і помирає. Вона шукає нову родину для своїх 4 дітей

Польські журналісти допомагають українській заробітчанці Світлані Яковлевій знайти нових батьків для її чотирьох дітей. Вона важко хвора, і розуміє, що невдовзі помре.

Світлана хворіє на рак. Попри допомогу, яка після оприлюднення її трагічної історії в пресі, почала надходити з усієї Польщі, жінка помирає. Пухлина поширилася на кісткові тканини та лімфатичні вузли.

Після смертельного діагнозу українка прийняла рішення - зайнятися пошуком нових батьків для своїх чотирьох діточок. "Перед смертю я хочу бути впевненою, що мої діти не потраплять до українського дитячого будинку. Я хочу, аби хтось полюбив їх так, як батьки кохають своїх дітей", - сказала вона польським журналістам з газети "Super Express".

Уже декілька десятків родин зголосилося прийняти дітей Світлани. Головна умова, яку поставила мати, - діти не можуть бути розділені. Світлана також хоче зустрітися та познайомитися з кандидатами на майбутніх нових батьків своїх діточок. "Сподіваюся, що материнське серце підкаже мені, хто після моєї смерті найкраще опікуватиметься моїми дітками, хоча я весь час обіцяю малечі, що не припиню боротьбу за життя", - каже українка.

Історію нелегальної заробітчанки-українки Світлани Яковлевої, яка працює в містечку Волосіні, що під Варшавою, надрукували у грудні минулого року журналісти з польського видання "Gazeta Wyborcza".

Світлана вже 12 років нелегально перебуває в Польщі, працює, продає одяг на базарі. Має четверо малих дітей. Лише одну дитину Світлани визнав батько-поляк. Троє старших - громадяни України: якщо мати помре, то діток чекає депортація.

Польські журналісти висловили слушне міркування: щоб не розділяти дітей, треба знайти сім'ю, готову взяти до себе всіх братів і сестер. Цю ініціативу підтримує і українське посольство.

Хто убив Івасюка?

Сухий залишок “мокрої” депутатської справи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers