rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ На нас чекає свято великого боксу

Український бокс завжди був багатим на таланти. Впродовж десятиліть у колиш-ньому Радянському Союзі Україна була справжньою кузнею боксерів високого класу. Можна довго перераховувати імена відомих майстрів боксу, котрі завойову-вали найвищі світові та європейські ти-тули, виступаючи за цю команду.

У новітній історії Україну нашу дер-жаву на міжнародному рівні прославляє нова плеяда видатних майстрів, серед яких такі славні імена, як брати Віталій та Володимир Клички, Сергій Дзиндзирук, Олександр Гуров, Андрій Котельник та багато інших чудових боксерів. 

Але американська боксерська школа у всі часи вважається найкращою на пла-неті. Не дивно, що кожен боксер мріє потра-пити за океан і спробувати свої сили на професійному ринзі. Це бажання, напевно, присутнє у планах кожного боксера, тож усі прагнуть себе перевірити свої можли-вості та виступити за океаном.

Не оминула ця чаша і молодого україн-ського боксера, вихованця харківської бок-серської школи Романа Шкарупу. З ним я познайомився у студії "Незалежного ра-діо", куди він завітав разом зі своїм промо-утером Радославом Кондером, віце-пре-зидентом "International Boxing Corpo-ration". Користуючись нагодою я взяв ко-ротке інтерв'ю у Романа Шкарупи.

Володимир Павелчак - Розкажи, будь ласка, Романе, трішки про себе? 

Роман Шкарупа - Я народився у Хар-кові, там я мешкаю і навчаюся у Харків-ському педагогічному університеті імені Григорія Сковороди. Боксом займаюся з тринадцятирічного віку. Три роки тому роз-почав свою професійну кар'єру і підписав контракт з польською компанією "Boxing Europe", яка знаходиться у Варшаві.

Володимир Павелчак - Хто був твоїм першим тренером та виводив тебе "у світ широкий"?

Роман Шкарупа - Моїм першим тре-нером був відомий фахівець, заслужений тренер України Борис Андрєєв. Його ви-хованцями були Анатолій Климанов та Леонід Задорожний. Саме у Бориса Анд-рєєва я пройшов чудову боксерську школу.

Володимир Павелчак - А як ти, Ро-мане, вийшов на варшавську компанію "Boxing Europe"?

Роман Шкарупа - У свій час польські друзі мені запропонували попрацювати в якості спаринг-партнера Томаша Адамека, теперішнього чемпіона світу у напівважкій вазі за версією WBC. Я успішно справився з поставленим завданням і мені одразу ж запропонували професійний контракт, який я й підписав.

Володимир Павелчак - Наскільки мені відомо, Романе, промоутером Тома-ша Адамека є всім відомий Дон Кінг, тож перед тобою з часом може відкритися цікава перспектива потрапити "під крило" такого потужного у боксерсь-кому світі патрона чи не так?

Роман Шкарупа - Звичайно, що так. Про таких промоутерів можна лишень мрі-яти. Якщо так станеться, то це піде на ко-ристь не тільки мені, а боксерській компа-нії "International Boxing Corporation".

Володимир Павелчак - Не при-меншуючи ролі "International Boxing Corporation" за яку ти сьогодні висту-паєш, все ж хочу сказати, що кожен бок-сер прагне мати за собою міцні фінансові тили, які б дозволяли не думати щодня про хліб насущний, а давали б можли-вість цілковито присвячувати себе улюбленому заняттю. Чи багато профе-сійних поєдинків ти вже провів, Романе, на американській землі?

Роман Шкарупа - Поєдинок з Шей-ном Моблі буде моїм першим американ-ським іспитом на міцність.

Володимир Павелчак - А який твій послужний список на професійному ринзі?

Роман Шкарупа - До цього часу я провів одинадцять професійних боїв, і у десяти поєдинках виграв, з них у чотирьох перемагав нокаутом. І лише в одному бою була зафіксована нічия. Всі поєдинки дотепер проходили у Польщі.

Володимир Павелчак - Що ти можеш сказати про свого майбутнього супер-ника Шейна Моблі?

Роман Шкарупа - Перш за все, він дуже технічний боксер та відзначається витривалістю. Я певен, що глядачам бій сподобається, а я зі свого боку докладу всіх зусиль, щоб не розчарувати моїх шану-вальників, яких з кожним днем у Чікаго стає все більше.

Володимир Павелчак - Хто ще бок-суватиме 23 червня у спортивному ком-плексі "Odeum Expo", що знаходиться у Villa Park?

Роман Шкарупа - В ході цього бок-серського вечора відбудуться вісім деся-тираундових поєдинків, в яких братимуть участь боксери з Канади, Мексики, Спо-лучених Штатів Америки та України. Іме-на більшості з них ще нічого не говорять, але ті, хто стежить за боксом, зауважать, що серед них є дуже перспективні боксери і майбутні зірки.

Володимир Павелчак - Користую-чись нагодою, я хочу задати кілька запитань віце-президенту "International Boxing Corporation" Радославу Кон-деру, котрий безпосередньо опікується Романом, тут, у Чікаго.

Пане Радиславе, на кого Ви б по-рекомендували звернути увагу під час боксерського вечора?

Радослав Кондер - Перш за все, я хо-чу сказати кілька слів про Романа Шкару-пу, оскільки він дуже скромна людина і намагається уникати говорити про себе.

Роман дуже перспективний боксер і фа-хівці боксу пророкують йому велике май-бутнє у його ваговій категорії. Ми з ним співпрацюємо вже віддавна і можу стверд-жувати, що це дуже серйозний боксер. Він має всі можливості здолати будь-які пе-репони на своєму шляху і піднятися на бок-серський Олімп.

Що ж стосується інших учасників бок-серського вечора у спортивному комплексі "Odeum", то на ринг вийдуть шість най-кращих польських боксерів. Серед них ви-діляється двохметровий Маріян Вах, кот-рого вважають одним з найперспек-тивніших боксерів у важкій ваговій кате-горії. Він своєю технічною манерою веден-ня бою нагадує Віталія Кличка. Маріян Вах боротиметься за звання міжнародного чемпіона Польщі з боксером з Канади Ар-туром Куком.

Також любителі боксу зможуть поба-чити Джиммі Сандовала, котрий теж бок-суватиме за чемпіонський пояс, до речі, вперше у штаті Іллінойс. Джиммі є рідним братом славнозвісного чемпіона світу, легендарного Хесуса Чавеза.

Роман Шкарупа відстоюватиме у по-єдинку з Шейном Моблі, нещодавно здобуте звання міжнародного чемпіона Польщі. Суперник Романа є дуже дос-відченим. На професійному ринзі провів 34 поєдинку і у 31 здобував перемоги. Шейн Моблі змагався за звання чемпіона світу, так що для Романа цей поєдинок буде гар-ною можливістю продемонструвати свою силу в поєдинку зі сильним суперником.

Володимир Павелчак - Пане Ра-диславе, як Ви би оцінили сьогоднішні перспективи вашого підопічного?

Радослав Кондер - Я відповім коротко словами відомого боксерського фахівця Сема Колони, котрий протягом останніх двох тижнів тренує Романа. Так от, Сем Колона каже, що Роман є дуже технічним боксером, має великий потенціал і вже сьо-годні може боротися за найвищі боксерські титули найпотужніших боксерських асоціацій, включаючи і звання чемпіона світу.

Володимир Павелчак - Сем Колона - авторитет у боксерському світі, тому Романові нічого не залишається, як лише підтвердити ці аванси відомого фахівця.

Я ж хочу запросити усіх шануваль-ників боксу до спортивного комплексу "Odeum" на вечір боксу, а Романові, від імені українських вболівальників, поба-жати успіху в поєдинку з Шейном Моблі.

Роман Шкарупа - Я також запрошую всіх на зустріч з Великим боксом і запев-няю, що докладу всіх зусиль, щоб не розча-рувати наших співвітчизників. Ваша під-тримка, шановні вболівальники, буде для мене найкращим стимулом у поєдинку.

До зустрічі на вечорі боксу в "Odeum Expo"!

Кубок Великих Озер залишається у Чікаго

Через терни - до спортивних зірок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers