rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Олег Романчук: Cитуація складна, але не безвихідна"

У неділю, 18 червня цього року, в приміщенні Українського Куль-турного осередку відбулася зустріч з гостем з України, відомим полі-тологом, письменником, журналіс-том та шеф-редактором журналу "Універсум" Олегом Романчуком.

В ході зустрічі відбулася пре-зентація книги під редакцією Олега Романчука "Україна в універсумі. Актуальні проблеми сучасної Укра-їни". У книзі зібрані найцікавіші публікації, що друкувалися в жур-налі протягом 12 років. Присутні ма-ли змогу, окрім презентованої кни-ги, придбати і найновіші видання журналу "Універсум".

Олег Романчук належить до чи-сла найерудованіших політичних аналітиків сучасної України. Він єдиний український журналіст, котрий належить до Міжнародної асоціації журналістів і не вперше відвідує Сполучені Штати Амери-ки. Цьогоріч Олег Романчук в чер-говий раз запрошений до Універ-ситету в Урбана-Шампейн. Тут з 19 по 24 червня проходить Ювілейна ХХV щорічна Конференція Украї-нознавчих Студій з українських проблем. До речі, 19 червня на Кон-ференції запланова презентація вищезгаданої книги "Україна в універсумі. Актуальні проблеми сучасної України". Окрім того, 23 червня Олег Романчук матиме до-повідь на тему: "Мова і культура, як індикатори соціально-політич-них процесів в Україні".

Під час зустрічі Олег Романчук зробив аналіз політичної ситуації в Україні, розповів про перспективи подальшого розвитку взаємин між учасниками коаліційного парламен-тського процесу.

Багато уваги гість з України при-ділив мовній проблемі та інсину-аціям, що мають місце останнім ча-сом у державі навколо мовного пи-тання. Доповідач розповів про ша-лений тиск, що чиниться на засоби масової інформації проукраїнської орієнтації, про спекуляції щодо, так званих, "утисків" російської мови та її захисту.

На невеселі роздуми наводять й оцінки нинішньої влади, яка, замість захисту державної мови та україн-ської Конституції, фактично сприяє на місцях антиукраїнському та анти-державному шабашу, що роздму-хується провокаторами зі середо-вища проросійських сил у державі.

Сумна картина може постати пе-ред нами вже у недалекому майбут-ньому. Влада самоусувається від ви-конання своїх прямих обов'язків, за-лишаючи народ віч-на-віч з проб-лемами, що не можуть вирішуватися без її безпосереднього втручання.

Чимало місця у своєму виступі Олег Романчук присвятив і міжкон-фесійним взаєминам усіх гілок ук-раїнських церков та вихованню української молоді в дусі христи-янської моралі та національного патріотизму.

Хоч змальована картина сього-дення України є не вельми радісна, але промовець відзначив і ряд пози-тивних зрушень, що сталися після відомих подій кінця 2004 - початку 2005 років на київському Майдані, де народ зробив свій вибір на користь демократії і Незалежності. Сьогодні молоде покоління має можливість вибору, і заманити його до новіт-нього радянського колгоспу вже не вдасться. Олег Романчук зазначив, що вирішення кожної проблеми вимагає політичної волі наших державних мужів. Часу в нас, як завжди в обмаль, але треба вкотре набратися терпіння і йти до омріяної мети.

Після виступу шеф-редактора журналу "Універсум" відбулося ши-роке обговорення наболілих україн-ських проблем. Олег Романчук від-верто розповідав про ситуацію в дер-жаві, не уникаючи гострих, а часом, і контроверсійних запитань. Відчува-лося, що доповідач дуже добре поін-формований у всіх ділянках держав-ного життя, знає всі сильні та слабкі сторони політичних сил, та тверезо оцінює ситуацію, що склалася в Ук-раїні.

Впевнений, що ті, хто побував на зустрічі, отримали про сьогодення України багато цікавої, актуальної інформації, з кваліфікованим полі-тико-економічним аналізом. Не часто наше місто відвідують такі гос-ті, тому не можна проминати зуст-річей з ними.

Інтерв'ю з шеф-редактором жур-налу "Універсум" для тижневика "Час і події" передбачається після повернення Олега Романчука з XXV Конференції Українознавчих Студій в Урбана-Шампейн.

“Рідна школа” – ще один випуск

Це наше з вами свято!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers