rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Три кити моди

Гуччі, Армані, Версаче. Це вже давно не просто бренди вищої ліги моди, це не просто символ успіху (Папа Римський Бенедикт XVI одягає сонцезахисні окуляри від "Гуччі", взуття від "Пради"), це вже частина фольклору, особливо пісенного, у виконанні рокерів і реперів і, зви-чайно, публіцистики.

Загадка Джанні Версаче

Життя цієї людини обірвалося понад сім років тому. А народився Вер-саче 2 грудня 1946 року на півдні Італії в містечку Реджіо ді Калабрія.

Мати Джанні навчила трьох своїх дітей бути гідними громадянами. "Вона була кравчинею із серцем королеви", - так говорив Джанні про свою матір. Незважаючи на те, що батьки мріяли, щоб син став архітектором, Джанні поїхав у Мілан опановувати мистецтво "нитки з голкою".

У "місті мрії" удача посміхнулося йому. Версаче запрошують працювати в такі відомі будинки моди, як Genny, Valentino, Complice, Callaghan. Він не перестає дивувати народ своїми ідеями і незабаром усвідомлює, що може розробити свій напрям у моді, свою лінію. 1978 року він створює свій Будинок моди Janny Versace Sp, куди запрошує працювати своїх родичів.

Старший брат Санто бере на себе фінансові питання, молодша сестра Донателла відповідає за PR-акції компанії. Уже 1978-го з'являється перше дітище "Версаче" - колекція жіночого одягу. Вечірні сукні від Джанні вразили італійську публіку. Талант Версаче визнали. Джанні вга-дував віяння моди нового сезону. Він не підтримував тенденцій інших авторів, а розробляв свої.

Наприклад, 80-ті роки XX століття він назвав "шикарними". А його колекції у той період були сміли-вішими, відвертішими та яскравіши-ми, аніж в інших кутюр'є. Він обож-нював корсети, декольте й плавні лінії, які підкреслювали красу жіночого тіла. Будинок "Версаче" намагався догодити не тільки дамам: випускали колекції також для чоловіків.

Версаче не боїться експериментів - він із легкістю поєднує шовк, свою улюблену тканину, кавалки металу, грубу шкіру зі штучним хутром. 1982-го Джанні створює блискучу колек-цію, у прямому значенні цього слова. Всі плаття виготовлені з найтонших алюмінієвих пластинок. Зовні виг-лядає, що сукні покриті риб'ячою лускою - публіка знову приємно вра-жена.

Багатомільйонні гонорари, все-світня слава, знайомство з Наомі Кемпбел та Клаудією Шиффер. Донині у вбранні від "Версаче" красується весь Голівуд. Фірмовий знак Будинку "Версаче" - голова медузи Горгони. Цей античний персонаж завжди надихав модельєра.

Таємницею століття стала смерть кутюр'є. 15 серпня 1997 року на порозі власного будинку в Маямі Джанні Вер-саче застрелив якийсь невідомий.

Є багато версій цього вбивства. Вважають, що Версаче застрелив коханець (модельєр був гомосексу-алістом) після чергової сварки. Інші думають, що до цього причетні брат і сестра Джанні, які захотіли володіти сімейною імперією без знаменитого родича. Найвірогідніша версія - через Будинок моди "Версаче" "відмивали" гроші від продажу наркотиків і зброї, і, ймовірно, що сам Джанні був до цього причетний. Найоригінальніше припу-щення - великий Версаче не помер, а інсценував власну смерть, щоб із часом знову з'явиться у сяйві слави.

Після смерті маестро Будинок моди Versace не занепав. Цілковитий конт-роль над ним, і творчий, і фінансовий, узяла на свої плечі сестра небіжчика Донателла Версаче. Варто згадати що клієнтами будинку залишаються Мадонна, Вікторія і Девід Бекгеми, Ґвінет Пелтроу.

Донателла вже довела всім, що вона гідно зайняла трон короля моди і свого геніального брата Джанні.

Гуччі

Народження леґенди було хи-мерним. Гуччіо Гуччі жив у Флоренції і працював у готелі швейцаром. Він не страждав від прізвиська "містер при-неси", у нього була можливість любу-ватися шикарно одягненими людьми. Саме тоді Гуччіо усвідомив: час змі-нити щось у своєму житті. 1923 року Гуччі береться за виготовлення прикрас зі шкіри для "золотої" молоді. Пра-цюючи, він винаходить вензель із двох літер G, що переплітаються, який і донині є символом фірми.

"Як корабель назвете, так він і поп-ливе", - це саме про Гуччі. Успіх його прикрас був настільки приголомш-ливим, що замовлення на шкіряні вироби посипалися на майстра, немов із рога достатку. Через кілька років на території Апеннінського півострова з'явилося безліч бутіків шкіряних виробів із фірмовим знаком "Гуччі".

На вершині своєї кар'єри Гуччіо по-мирає. Троє синів "модного швейцара" відкривають Будинок моди Gucci. Італії їм замало, вони хочуть увесь світ. 1953-го мрія стає реальністю. Крім аксесуарів, у Будинку моди вироб-ляють одяг та взуття, пізніше й пар-фуми. Якщо раніше Gucci купують авангардні плейбої, то тепер до них приєднуються зірки шоу-бізнесу. Заздрісники заявляють, що Гуччі "піарить" сім'я Кеннеді. У Жаклін була іменна сумочка від "Гуччі" із ручками з бамбука, а Джон ходив в ексклюзивних мокасинах. Зараз це взуття виставлено в експозиції Нью-йоркського музею сучасного мистецтва. До речі, най-талановитішим серед братів був Альдо Гуччі, який вирізнявся бездоганним смаком та здатністю вгадувати ба-жання клієнтів. Серед останніх були королева Великобританії, принцеса Маргарита, Одрі Гепберн і Френк Синатра. Президент Кеннеді взагалі називав Альдо "найкращим послом в історії Італії".

Слава й гроші запаморочили голови братам Гуччі - у великому сімействі відбувся розкол. Не порозумівшись між собою, спадкоємці Гуччіо продали фірму компанії Investcorp.

1994 року дизайнер Том Форд і під-приємець Доменіко де Соле, об'єд-навши свої зусилля, перетворюють кор-порацію "Гуччі групп" із тривіальної компанії з виробництва шкіряних виробів на локомотив індустрії моди, активи якого оцінюють 1,2 млрд до-ларів США.

Творчий директор компанії усві-домив, що стиль від Gucci набрид пуб-ліці, його потрібно омолодити. Том Форд міг комбінувати простоту і роз-кіш з еротичними натяками. 1997-го модельєр відроджує моду на золоті прикраси. І саме "Гуччі" розробили популярний стиль унісекс. Крім того, Форд придумав модель костюма спе-ціально для людей, що постійно подо-рожують.

Армані

Щоб пояснити, хто такий Джор-джіо Армані, достатньо сказати, що він особистий друг і модельєр нашого Андрія Шевченка (погляньте лише на костюми української футбольної зірки)і саме він одягнув англійську збірну з футболу (йдеться не про спор-тивну форму) на мундіаль-2006, який відбудеться у Німеччині.

"Що робити?" Над цим вічним питанням Джорджіо почав думати ще в армії. Професії дизайнера в ом-ріяному списку не було. Офіційно він отримав освіту фармацевта.

Повернувшись із війська, Джор-джіо Армані асистував фотографам, оформляв вітрини, робив закупівлі для великого універмагу. Через сім років Армані посміхнулася удача. Під час чергових закупівель Армані позна-йомився з Ніно Черруті. У той час це було ім'я у світі моди. Черруті повірив в Армані і запросив його розробляти моделі для марки Hitman. Через 10 років Джорджио дозрів до власної справи. Для цього йому довелося про-дати свій старий "Фольксваґен".

Тріумф розпочався з його першої жіночій колекції pret-a-porter 1975-го. Головною фішкою колекції були блайзери, схожі на чоловічі. Кутюр'є потрапляє на обкладинку Time. Армані другий після Крістіана Діора модельєр, удостоєний такої честі. На гребені слави Джорджіо звинувачує Джил Сандер і Келвіна Кляйна у копіюванні його моделей. Натомість колеги зви-нувачують Армані у надмірній самов-певненості.

Зараз Джорджіо 65, проте він виглядає на сорок. Прекрасне здоров'я, ідеальна спортивна фігура. Його мрія - прожити ще стільки ж...

Красивий чоловік

Шотландське віскі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers