rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ 88-ма річниця Листопадового Зриву

Вірю у силу твою, Україно,

Вірю, що кат не підкорить тебе,

Вірю, й дивлюся в майбутнє спокійно,

Наче у небо ясне й голубе.

Богдан Бора

29 жовтня 2006 року гостинна зала школи св. о. Миколая прийняла численних українців-патріотів, що зійшлися відзначити 88-му річницю Листопадового Зриву - відчайдушної спроби революційним шляхом відірвати Галичину від Польщі і встановити владу Незалежної України.

Заслуговує похвали пунктуальність, з якою розпочалося святкування урочистим апелем представників усіх громадських організацій, що з прапорами вишикувалися на сцені, а ветерани-військовики внесли і встановили державні прапори України та Сполучених Штатів Америки.

Організатором свята був Український Конгресовий Комітет Америки, тому відкрив свято голова УККА пан Павло Бандрівський. Він представив слухачам головного доповідача пана Андрія Гайдамаху, голову ОУН (р), що прибув із золотоверхого Києва, столиці України, на спеціальне запрощення УККА. Пан Бандрівський ознайомив присутніх із біографічними даними доповідача.

med#44
У своєму виступі доповідач зупинився на аспектах тієї революційної доби. Аналізуючи події далекого листопада 1918 року, голова ОУН (р) проводив паралелі з сьогоденням.

Виступ Андрія Гайдамахи був вислуханий зібранням із належною увагою і нагороджений щирими оплесками.

Після виступу головного доповідача розпочалася культурн-мистецька програма, в якій представили свої творчі доробки учні школи "Барвінок", гурт "Черемшина", співачки Галина Герявенко і Наталка Кочут. Ці окремі точки були зцементовані в одне ціле - прославу Героїв України мистецькою силою художнього слова на тлі ретельно дібраного музичного супроводу мисткинею, яку дуже любить, шанує і якою пишається наша громада - пані Леонідою Митничук. Вона має чудові режисерські дані і вдало застосовує їх. Ця українська красуня перебуває у розквіті свого таланту! Аби лиш частіше траплялася їй нагода застосувати ці Божі Дари.

У цілому програма, насамперед завдяки ведучій, залишає світле враження.

med#44
Особливу увагу належить приділити заключному акордові свята - виступу хору СУМ ім. М. Павлушкова під керівництвом Володимира Поповича - ось ще один герой свята! Хор росте на очах і звучить щораз краще. Подібну програму мав хор на святі Героїв, що відбулося 22 травня 2006 року. Тоді його було невдало розташовано в глибині сцени, а диригент стояв у залі, тож було порушено контакт і хор співав невпевнено. Цим разом цей хор зазвучав цілком по-іншому! Вже те, що учасники подбали за однострій, що носить яскраво український, але осучаснений мотив та справляє гарне враження.

А вже цікаві, невідомі обробки (маю велику підозру, що автором є диригент Володимир Попович!) давно знайомих пісень, складне голосоведення, виконане повнозвучно, у синхронності з диригентським жестом пана Поповича, відповідне оснащення мікрофонами, продумане розташування найпопулярнішого акомпаніатора нашої громади - пані Оксани Підручної - все це дало належний ефект і викликало не тільки бурхливі оплески, але й створило чудовий настрій наприкінці святкування.

med#44
За столами при вході до залу волонтери з УККА збирали кошти на передплату для наших родин, знайомих і всіх БЛИЗЬКИХ - тобто всіх українців такої самобутньої, патріотичної газети, як "Шлях Перемоги", яку випускає редактор Андрій Гайдамаха. Якщо хтось не встиг це зробити, то ще може донести адреси і передати пані О. Яремович чи О. Колясі в Культурному Осередку. Адже, в часи коли відбувається шалена русифікація майже усіма засобами інформації, газета "Шлях Перемоги" несе слово ПРАВДИ спрагненому люду, якою користуються патріоти, аби будити свідомість нашого народу на східних теренах України.

Окрема подяка культурному референтові УККА панові Богдану Бухваку. Його велика заслуга полягає в тому, що зала була гарно декорована та добре технічно оснащена для здійснення творчих задумів режисера і виконавців.

med#44

ЛИСТОПАДОВИЙ ЗРИВ 1918 року – Акт революційного державотворення

Дух творчості

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers