rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Начальник сказав, що мене не підвищать. Що робити далі?
Як чинити, коли бос прямим текстом заявляє, що конкретно в цій компанії, конкретно на цій посаді або конкретно вам на підвищення годі розраховувати.


Проблема


«Мене ніяк не підвищували, а вже ніби час. Начитався ваших статей, де ви радите самому зав’язати розмову про підвищення. Приходжу до начальника, „так і так, коли мене підвищать?“. А він мені прямим текстом: „Не підвищать тебе“. Ну і що тепер? Мало того, що опозорився, так іще й жодних перспектив не з’явилося. Мені звільнятися?»

Кожен із нас може потрапити в таку ситуацію, тому Work.ua розповідає, як розумно вчинити далі.


Рішення


1. Насамперед повторюємо і наголошуємо, що просити про підвищення чи то зарплати, чи то по службі — це ніякий не сором і не ганьба. Якщо ви набралися сміливості й прямо запитали начальника про свої перспективи — ви молодець. Навіть попри те, що отримали невтішну відповідь, тепер ви не рухаєтеся у своїй кар’єрі наосліп. Піднявши це питання, ви позбулися однієї з головних невідомих у цій задачі й можете більш зважено ухвалювати рішення.

2. Далі: отримавши відмову, звичайно ж, хочеться якнайшвидше припинити розмову, піти додому, залізти під теплий плед й трохи пожаліти себе. Але не поспішайте. На плед і страждання час іще знайдеться, ефективніше зараз — продовжити розпитування.

Уточніть у начальника, в чому причина відмови. Ви, напевне, вже вирішили, що справа у вас, а, між іншим, це може бути взагалі не так. Серед причин відмови бувають і відсутність фінансових можливостей у компанії, і недостатня освітня база для підвищення кваліфікації співробітників, і просто специфіка посади або галузі, в якій ви працюєте (кар’єрне зростання тільки горизонтальне).

3. Ну а якщо керівник заявляє, що справа дійсно у вас — недостатньо досвіду, навичок, мотивації тощо, обов’язково уточніть, про які саме якості, уміння або знання йдеться. З боку завжди видніше й, можливо, для підвищення вам потрібно ще трохи прокачатися як фахівець. А коментар боса допоможе зрозуміти, в чому саме.

4. Ну і наостанок: звільнятися чи ні? Дізнавшись деталі та обставини неможливості підвищення, ви зможете ухвалити зважене рішення — чи продовжувати роботу в цій компанії. При цьому хочемо зазначити, що звільнення, коли вас не влаштовує розвиток кар’єри на тому чи іншому місці, — це не найгірший з варіантів. Часто звільнення — ніщо інше, як трамплін до нових досягнень.

Краще починається з будь-якого місця, навіть з прощання з попереднім роботодавцем :).

Джерело: Work UA
(https://www.work.ua/ )

Міфи та дезінформація про експансивні кулі

Коли спорт убиває. Як фізичні тренування можуть перетворитися на залежність?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers