rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Аліну Паш мали б дискваліфікувати з нацвідбору на Євробачення за підробку документів - Остапа
Організаційний комітет національного відбору на Євробачення мав би дискваліфікувати співачку Аліну Паш та укласти договір з тим, хто посів друге місце. Про це в коментарі Укрінформу сказала голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

«Оскільки це підробка документів, це злочин. Це порушення правил, і вирішувати буде оргкомітет Євробачення. Я думаю, що оргкомітет має дискваліфікувати Аліну Паш за такі діяння. Тоді, відповідно до положення, мають укласти договір з тими, хто посів друге місце на відборі, якщо вони погодяться і не буде ще якихось порушень», - сказала вона.

Остапа пояснила, що іноді повідомлення про те, що той чи інший виконавець порушив закон чи положення про відбір, надходять постфактум. «Ми перевіряємо, і якщо це не підтверджується, то (виконавець - ред.) залишається, а якщо підтверджується, то дискваліфікується. Європейська мовна спілка, яка відповідає за проведення Євробачення на європейських суспільних мовниках, весь час закликає, щоб мовники не політизували цей конкурс, але в тій ситуації, в якій перебуває Україна, це просто неможливо зробити», - сказала голова наглядової ради НСТУ, нагадавши, що «в нас є законодавство щодо країни-агресора, і певні поправки були внесені в саме вітчизняне положення про національний відбір».

Вона зазначила, що на конкурс подалися 30 виконавців, і у мовника немає повноважень і можливостей перевіряти всіх виконавців, їхні поїздки та всі документи. За її словами, якщо є інформація у відкритих джерелах про те, що виконавець давав концерт на території країни-агресора чи на окупованих територіях, то заявки відхиляються.

«Тут була публічна інформація щодо Аліни Паш, з’явилася вона нібито з її інтерв’ю з Катериною Осадчою. Але вона не говорила, що вона виступала. Вона говорила, що була у Москві, їздила до Криму. Потім вона нам пояснила, що це були дві різні поїздки, не концерти. Що там просто сів літак, який летів зі Стамбула в Москву, а в Крим вона їздила на весілля. І вона про це сказала в ефірі нашого телеканалу. Коли компанія подала запит до ДПСУ, щоб перевірити, чи Паш потрапляла в Крим законним шляхом, нам прийшла відмова. Нам повідомили, що вони не мають давати таку інформацію, бо це персональні дані. І така інформація надасться тільки запитувачу Аліні Паш», - сказала Остапа.

За її словами, довідку команда Паш надала вже протягом конкурсу, і компанія її оприлюднила після перемоги Паш. А після великої хвилі негативу через те, що співачка потрапила на конкурс, мовник знову звернувся до Прикордонної служби, надіслав їй довідку і попросив повідомити, чи вона справжня.

«І в результаті вони повідомили телефоном, що довідку цю не видавали, а завтра надійде нам офіційна відповідь», - зауважила Остапа.

Як повідомлялося, голова правління Суспільного Микола Чернотицький звернеться до правоохоронних органів щодо підроблених документів співачки Аліни Паш, яка перемогла на національному відборі на Євробачення - 2022.

Співачка Аліна Паш із піснею «Тіні забутих предків» перемогла на національному відборі на Євробачення-2022.

Раніше в інтернеті з’явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму. Люди пригадали інтерв’ю Паш Катерині Осадчій, де вона сказала, що перетнула кордон з Росії, летівши до Криму з Москви. Це розцінили як порушення правил участі у нацвідборі. Невдовзі співачка сказала, що їхала до Криму автобусом з України.

Організатори 14 лютого заявили, що готові дискваліфікувати переможницю національного відбору на Євробачення-2022 Аліну Паш, якщо підтвердиться, що вона в’їжджала в окупований Крим не з боку України.

15 лютого Державна прикордонна служба України повідомила, що не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в межах її участі у відборі на Євробачення.

Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3404679 )

Скасувати обітниці

Марш єдності за Україну хотіли дискредитувати за допомогою прапорів ЛГБТ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers