rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Податки, податки – 2021. Частина 2. Як правильно та ефективно організувати підготовку до складання податкового звіту
Насамперед необхідно: зібрати документацію, що доводить усі види доходів та витрат, зроблених та отриманих у 2021 році, інформацію про дозволені списання, про всі фінансові операції, які вами здійснювалися протягом звітного року.

Нагадаємо, що всі витрати, які дозволені до списання, мають бути оформлені до 31 грудня 2021 року. Усі організації (банки, фонди, страхові та інвестиційні компанії…) та бізнеси, у яких протягом 2021 року були ділові та фінансові відносини з платником податків, зобов’язані надіслати на його адресу, передбачені законом документи: до 31 січня 2022 року – форми W-2, 1098 та 1099. Для форми 1099.В встановлено термін - до 15 лютого 2022 року. Якщо платник податків не отримав належну йому форму у встановлений термін або виявив помилки в отриманих документах, він має право звернутися до відповідної організації та вимагати їх виправлення.

На організацію складання податкового звіту, розмір економії чи втрат конкретного платника податків впливають такі фактори:

– Рівень фінансового та податкового планування, організація обліку у сім’ї та бізнесі.

- Знання та розуміння положень, викладених у податковому законодавстві та в інструкціях федеральних та цивільних податкових служб.

Тому рекомендую:

– у період підготовки до складання податкового звіту за 2021 рік, проаналізувати свої звіти за попередні 2 роки;

– встановити відмінність вашої податкової ситуації у поточному році від попередніх років;

– оцінити результати виконання податкового плану (форма 1040 ES Estimated Tax for individual);

- Скласти список документів, які необхідно зібрати для складання звіту за 2021 рік;

- Обов’язково ознайомитися з усіма змінами у федеральному і цивіль­ному податковому законодавстві, які ви повинні врахувати при складанні звіту за 2021 рік. IRS Publication 5318 Tax Reform: What’s New for your Business. IRS Publication 5307 Tax Reform basics for Individuals and Families.

– Дуже важливо правильно відобразити у податковому звіті усі види доходів. Тому нагадаю, що включає Gross Income: money (кошти) + отримані, замість грошей за виконану роботу, goods (товари), property (майно) + services (послуги)+ source outside the United States (доходи отримані за кордоном) + gain from selling main home (дохід від продажу будинку).

Gross Income = earned income + unearned income.

Earned income included: salaries, wages, tips, professional fees, taxable scholarship,fellowship.

Unearned income included: taxable interest, ordinary dividends, capital gain distributions, unearned income from trust.

До оподатковуваного доходу також включаються кошти, які платник податків вилучає зі своїх пенсійних планів (401(к), SEP, традиційна IRA…), оскільки під час їх накопичення не платив із них податки.

Якщо платник податків отримує SS benefits, то щоб не сплачувати з них податки – його загальний дохід за рік не повинен перевищувати $25,000 (single) або $32,000 (married filing jointly). Дохід, що перевищує зазначені суми, буде оподатковуватися.

Особливо хочу наголосити, що якщо платник податків за своїми доходами за 2021 рік не повинен складати звіт та сплачувати податки, то йому це вигідно зробити за наявності права на отримання зворотних пільг:

– Earned income credit
- Additional child tax credit
- American Opportunity Credit
– Premium tax credit
- Health coverage tax credit.

 Порядок розрахунку всіх перерахованих пільг (credits) викладено в інструкціях до форм 1040 та 1040 – SR, а також у відповідних публікаціях IRS.

Перед надсиланням звіту ще раз уважно перевірте за федеральними та цивільними податковими інструкціями:

- правильність заповнення всіх рядків у конкретній податковій формі;

- Прикріплення до звіту необхідних форм. До податкового звіту обов’язково прикріплюється лише форма W-2 (річний звіт про зарплату), інші форми лише на вимогу федеральних і цивільних податкових служб. Інші форми, що підтверджують доходи та витрати, платник податків повинен зберігати з копією свого звіту.

- Перевірте адресу федерального та цивільного податкових відомств, куди необхідно надіслати звіт. Вони наведені на останній сторінці інструкції до заповнення форми 1040.

– Якщо платник податків не може скласти та надіслати податковий звіт у встановлені терміни, то він може отримати продовження строку на 6 місяців (до 15 жовтня 2022 року). Для цього необхідно заповнити форму 4868 з обґрунтуванням причин перенесення терміну та надіслати її до IRS. У цьому слід пам’ятати, що термін надання звіту не звільняє платника податків від сплати податку встановлений термін, тобто. до 18 квітня 2022 року. У разі несвоєчасної сплати податку з вас стягуватиметься інтерес та штраф із недоплачених сум.

– Якщо за результатами заповнення основної податкової форми 1040 та 1040-SR ви опинились у боргу перед IRS – Amount You Owe (line 37), то можете надіслати зі звітом – check, money order або використати інші способи, що викладені на сайті irs.gov /payments for payments options.

Звертаю увагу платників податків, на необхідність зберігання первинних документів, які вказують, що всі витрати у звіті зроблено до 31 грудня 2021 року. Це дуже важливо у разі перевірки вашого звіту IRS.

Часто платники податків запитують: Скільки часу треба зберігати копію податкового звіту, первинні та розрахункові документи? Відповідно до рекомендації IRS – три роки після дати їх складання та подання до федеральної податкової служби. Більш детальну відповідь можна отримати у Pub. 17 пункт 1.

Якщо платнику податків знадобиться копія звіту, її можна запросити в IRS безкоштовно – Visit IRS.gov/Transcript, надіславши форму 4506-Т або зателефонувавши за телефоном 800-908-9046.

Крім того, рекомендую кожному платнику податків вже у травні 2022 року, скориставшись формою 1040 ES (Estimated tax), та зайнятися податковим плануванням. Це позбавить вас багатьох проблем у майбутньому. Бажаю успіху.

Автор: Олександр Шабсіс
Джерело: https://kontinentusa.com/nalogi-nalogi-2021/

Доповідь Дарема: передвиборча кампанія Клінтон платила за «проникнення» на сервери Trump Tower та Білого дому

Куди поділися $60 млн із фонду BLM?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers