rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Українці на зимових Олімпіадах: хто підіймався на п’єдестал
4 лютого у Пекіні стартували XXIV зимові Олімпійські ігри. Україну на цих змаганнях представляють 45 спортсменів, які виборюватимуть нагороди в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Наше спортивне представництво на XXIV зимових Олімпійських іграх у порівнянні з Олімпіадою 2018 року збільшилося на 12 осіб.

Уперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд із фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб). Також, після 8-річної перерви до складу нашої збірної повернулися представники шорт-треку (2 олімпійські ліцензії) та фігуристи у командних змаганнях.

Відзначимо, що вперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд із фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб). Також, після 8-річної перерви до складу нашої збірної повернулися представники шорт-треку (2 олімпійські ліцензії) та фігуристи у командних змаганнях.

Title Title 
Оксана Баюл (в центрі)

Олена Петрова (в центрі)


У Пекіні виступатимуть також і три українські стрибуни на лижах з трампліна. Востаннє наші спортсмени були представлені ще на Іграх у Ванкувері у 2010 році.

Покращили позиції і фристайлісти, збільшивши своє представництво у порівнянні з минулими Іграми з 2 до 5 спортсменів.

Не будемо забігати наперед і оцінювати шанси на перемогу, адже все покажуть змагання. Напередодні зимової Олімпіади-2022 пропонуєм згадати тих, хто підіймався на п’єдестал пошани під синьо-жовтим прапором у минулі роки.

1994 рік. Україна як незалежна держава вперше відправили своїх спортсменів на XVII Зимові Олімпійські ігри в Ліллехаммері. На цих змаганнях нашу країну представляли 37 спортсменів у 10 видах спорту. Золоту медаль у фігурному катанні завоювала Оксана Баюл, бронзову нагороду у біатлоні — Валентина Цербе.


  Title
 
Олена Грушина та Руслан Гончаров (праворуч)

1998 рік. XVIII Зимові Олімпійські ігри відбувалися у японському місті Нагано. Україну на іграх представляли 56 спортсменів. Єдину срібну медаль для України здобула Олена Петрова у біатлоні в індивідуальній гонці на 15 км.

2002 рік. Цього року американське місто Солт-Лейк-Сіті приймало XIX Зимові Олімпійські ігри. Виборювати нагороди під українським прапором відправилося 68 спортсменів, проте нашим олімпійцям не вдалося жодного разу піднятися на п’єдестал пошани.

2006 рік. Столицею ХХ Зимових Олімпійських ігор було італійське місто Турин. Україну на цьому спортивному форумі представляли 52 спортсмени, які виборювали нагороди в 9 видах спорту. Як результат — дві бронзові нагороди біатлоністки Лілії Єфремової та фігуристів Олени Грушиної/Руслана Гончарова.


2010 рік. Канадський Ванкувер, який приймав XXI зимові Олімпійські ігри, також не виявився гостинним для українських олімпійців. З 47 спортсменів, які представляли нашу країну на цих змаганнях, жодному не вдалося зійти на п’єдестал пошани.

2014 рік. XXIІ зимові Олімпійські ігри відбулися у російському місті Сочі. Українська команда на цих змаганнях була представлена 43 спортсменами. Результат: тріумф наших біатлоністок у жіночій естафеті та «бронза» Віти Семеренко у жіночому спринті.

2018 рік. Південнокорейський Пхьончхан приймав XXIІІ зимові Олімпійські ігри. З2 українські спортсмени представляли нашу країну у 9 видах спорту. Результат: золота медаль фристайліста Олександра Абраменка.

Title Title 
«Золотий» квартет: Віта Семеренко, Юлія Джима,
Валентина Семеренко, Олена Підгрушна
Олександр Абраменко



Загалом офіційна олімпійська збірна України брала участь у 7 зимових Олімпіадах, де наші спортсмени здобули 8 нагород: 3 золоті, 1 срібну та 4 бронзові медалі. Чи вдасться нашим олімпійцям покращити цю статистику та вибороти олімпійські нагороди «пекінського» ґатунку — покаже час. А поки, тримаємо кулаки!

Фото з відкритих джерел
Автор: Андрій Задубінний,
Кореспондент АрміяInform
Джерело: АрміяІнфо
(https://armyinform.com.ua/2022/02/01/ukrayinczi-na-zymovyh-olimpiadah-hto-pidijmavsya-na-pyedestal/ )

Зимові ігри у Пекіні: тут виступлять олімпійці-2022

У Пекіні офіційно завершилася Олімпіада-2022

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers