rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Стипендіяти ТУМ в Острозькій Академії
Title  
Ректор НаУОА Ігор Пасіник та стипендіяти ТУМ
перед входом до авдиторії ім. Товариства
Української Мови
 
Майбутній провід України — це молодь, яка виростає у неспокійний час війни України з Росією за збереження своїх кордонів і цілісності. Цій молоді потрібна допомога, щоб здобути вищу освіту та мати можливість в майбутньому бути провідниками українців у сучасному світі.

Товариство Української Мови (ТУМ) в США від 2000-року надає фінансову допомогу здібним студентам, які студіюють україністику, або споріднену тематику.

Недавно прийшло приємне повідомлення від університету «Острозька Академія» (НаУОА) про вручення стипендій-грантів на 2022 рік студентам та директорові Музею історії. Всі вони висловлюють глибоку вдячність за отримані стипендії та пересилають щиру подяку членам ТУМ за їхню безкорисну підтримку.


Юлія Ковальчук – викладач Національного Університету «Острозька Академія (НаУОА)»:


«Ваша допомога та підтримка діаспори є надзвичайно важливою для української молоді, особливо в такий нелегкий для України час... отримання гранту стане великою мотивацією для молодих науковців, які працюють задля успішного майбутнього нашої держави… Вдячна Вам за небайдужість та допомогу».


Анастася Гарніцька - студентка IV курсу НаУОА:


«Для мене стипендія стала свідченням того, що рухаюся у правильному напрямку, а мої зусилля...були високо оцінені діаспорою...Цей грант став потужною мотивацією працювати, творити, примножувати, поширювати красу і велич рідного Слова... Дуже приємно, що на сьогодні існують організації, які підтримують починання студентів та допомагають молоді у реалізації власних задумів...Висловлюю щиру подяку українській діаспорі за довіру та обіцяю й надалі розвивати українську мову та ширити любов до рідного Слова».


Марія Гринь – студентка IV курсу НаУОА:


  Title
  
«Останнім часом я поринула в художню літературу... відкрила для себе по-новому Коцюбинського, Винниченка, Кобилянську, Стефаника. Їх книги, завдяки Вам, тепер мають місце на моїй полиці... Людське Вам та щире (таке найщиріше студентське) ДЯКУЮ! Дякую за натхнення! Дякую за те, що допомогли в такий потрібний мені період».


Христина Карповець - студентка НаУОА:


«За своє завжди треба боротися, своє завжди треба відстоювати...Було особливо приємно на церемонії нагородження: знайшлася хвилинка зупинитися, озирнутися і побачити, що час і сили не просто витрачені, а інвестовані в речі, які ноосфера повертає щедрими дарунками».


Олена Контаріз – студентка НаУОА:


«Ви робите надзвичайну та корисну справу сьогодення — утверджуєте українську мову як в Україні, так і далеко за її межами. Ви мотивуєте та надихаєте, збагачуєте та відкриваєте нові обрії українського слова».


Валерія Корнійчук – студентка НаУОА:


«Після отримання гранту я переконалася в одному: головне мати ціль та впевнено йти вперед, а можливості знайдуть тебе самі... Як філологиня обіцяю, що буду поширювати українську мову, де я не була, бо наше рідне має звучати всюди».


Тетяна Лотиш - студентка НаУОА:


«Щиро вдячна за можливість стати стипендіанткою Товариства Української Мови. Така підтримка у теперішній турбулентний час є не лише відзначенням здобутків, а й індикатором правильності та цінності обраного шляху... Надзвичайно приємно, що Товариство Української Мови є постійним партнером, культурно-ідейним натхненником нашого університету».


Єлизавета Тимощук – студентка НаУОА:


«Вражає, що саме представники української діаспори, які перебувають так далеко від України, піклуються про її молоде покоління. Мова - фундамент нашої нації, а ми як молоде покоління маємо відстоювати рідне слово, адже це допоможе вберегти нашу духовність та ідентичність...Хай Господь Вам сторицею віддячить за добру підтримку».


Title  
  

Ольга Ткачук – викладач кафедри психології та педагогіки:


«Для мене надзвичайно цінним та мотивуючим є бажання Вельмишановної діаспори підтримати молодих науковців, які лише розпочинають свій науковий та професійний шлях, та потребують не лише матеріяльної, а й духовної підтримки, якою і є Ваша стипендія...Я відчула неймовірне натхнення для подальшого розвитку, популяризації української науки».


Анастасія Хеленюк – директор Музею історії НаУОА:


«Звертаюся до Товариства Української Мови (Чикаго, США) зі словами глибокої вдячності... за всю діяльність організації, спрямовану на підтримку та популяризацію української мови та культури. Діяльність Товариства має стати прикладом та джерелом натхнення для багатьох українських культурних інституцій, адже працюючи далеко за межами України, Товариство надає підтримку українським організаціям, молодим людям, водночас пропагуючи цінність української мови та культури у США».

Товариство Української Мови плянує і далі допомагати здібним студентам в Україні за щедрої підтримки української громади в США.

Пожертви просимо
надсилати за адресою:
Ukrainian Language Society
5050 Seagrass Dr.
Venice,FL 34293
U.S.A
проф. Віра Боднарук, голова ТУМ (США)
Залучені фото із архіву Боднаруків

СУА надає кошти воєнним госпіталям в Україні

Україно-американський проект «Батьківська Хата. Homestead» розпочав 2 сезон

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers