rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Які основні причини, окрім фінансових, спонукали українців звільнитися у 2021-2022 роках
Згідно з останнім дослідженням Work.ua про те, чому українці звільняються, основною причиною виявився низький рівень заробітної плати. Ми вирішили дізнатися, що мотивує співробітників, окрім фінансів, залишати свої робочі місця.

Завдяки опитуванню серед зареєстрованих шукачів з`ясувалося, що вигоряння на роботі мало велике значення протягом 2021-2022 років, але бажання зростати в компанії, на своїй посаді, переважало. Стало зрозуміло, що люди йдуть не лише тому, що вони виснажені, а й тому, що вони мають амбіції, цілі та прагнення. В опитуванні взяли участь майже 13 000 респондентів.

Опитування проводилося у січні 2022 року. У ньому взяли участь 12 906 осіб

t Більшість — 27%, відповіли, що звільнися чи звільняються, бо не відчувають, що зростають на своїй посаді.

Якщо людина не бачить можливості просування кар’єрними сходами, не знає, чого має прагнути в компанії, та відчуває нудьгу на роботі — вона втрачає мотивацію.

t Вигоряння посіло друге місце у рейтингу. Цей варіант обрали 26% респондентів.

Роботодавцям і співробітникам давно час зрозуміти, що більше — не завжди означає краще. Через перепрацювання, великий пул обов’язків і вкрай високу інтенсивність, фахівець не просто виснажить свої ресурси та перестане продуктивно працювати, а може взагалі звільнитися. Наслідками вигоряння можуть бути депресія, уникнення виконання робочих завдань та прояви агресії.

Якщо ви відчуваєте, що ось-ось ваші сили вичерпаються і ви остаточно втратите інтерес до роботи, у нас є 6 простих, але дієвих порад, як бути продуктивним та запобігти вигоранню та ще 26 лайфхаків, які допоможуть уникнути виснаження.

Title  
  
t «Мене не цінували» — таку відповідь обрали 20% людей, які звільнилися протягом 2021-2022 років. Коли роботодавець не демонструє співробітнику його важливість у команді, людина втрачає мотивацію та не отримує задоволення від роботи. На практиці багато фахівців звільняються від такого начальника, навіть якщо він запропонував підвищення зарплати.

А засновниця та СЕО Wellbeing Олена Бондар у коментарі журналу Forbes сказала:

«Думки співробітника можуть виглядати так: „Якщо моїй компанії начхати на мої потреби, то чому мені має бути не начхати на її робочі цілі“».

12% респондентів відповіли, що звільнилися через переїзд, 8% — що у них не склалися відносини з роботодавцем та колективом, 4% відмовили у підвищенні,

2% відкрили свій бізнес та 1% зробили вигіднішу пропозицію.

Згідно з опитуванням Work.ua, зараз співробітникам справді важлива мотивація (як фінансова, так і психологічна) та похвала. А щоб компанії залучити хорошого спеціаліста, недостатньо запропонувати винятково високу заробітну плату та офіс у центрі міста.

7 soft skills, які варто розвивати у 2022 році

Promote Ukraine співініціювала масову акцію #StandWithUkraine перед Європейським парламентом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers