rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Створено оптоволокно завтовшки з волосину для передачі 3D-відео
Технологію можуть застосовувати для мінімально інвазивних медичних зондів та для 3D-візуалізації важкодоступних частин механізмів.

Команда вчених з університетів Британії та Німеччини розробила оптоволокно завтовшки з людську волосину, яке має полегшити інвазивні методи дослідження в медицині та інженерії, повідомляється в науковому журналі Science.

Передача тривимірного зображення зазвичай включає надсилання світлових імпульсів і відлік часу їх повернення. Для застосування ендоскопів у біовізуалізації або візуалізації у важкодоступних місцях усередині машин типовий підхід з використанням об’ємної оптики може бути неприйнятним.

Учені виявили, що 3D-зображення може бути передане за допомогою багатомодового оптичного волокна. Після визначення характеристик матриці волокна оптичні імпульси можуть бути використані для реконструкції тривимірних зображень.

Оскільки цей підхід дозволяє використовувати волокна шириною з людську волосину, отримані результати є багатообіцяючими для мініатюрних та мінімально інвазивних програм ендоскопічної 3D-візуалізації.

Раніше цього року японські інженери змогли забезпечити передачу даних по оптоволокну зі швидкістю 319 терабіт на секунду.

Фото: Дзеркало Тижня
Підготував/ла : Анастасія Дейна
Джерело: Дзеркало Тижня
(https://zn.ua/ukr/TECHNOLOGIES/rozrobleno-optovolokno-zavtovshki-z-volossja-dlja-peredachi-3d-video.html )

Еврика в напівсні

Науковці знайшли спосіб контролювати стать потомства тварин

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers