rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ У справі про підготовку масових заворушень в Україні затримали скандального колишнього полковника поліції Юрія Голубана
Якщо подивитися його біографію, то в 2018 звільнився з посади заступника начальника тренінгового центру ГУНП в Київській області.

Він виконував організаторські повноваження, а також мав залучити до заворушень ще близько 200 «своїх людей».

За даними ЗМІ, до 2014 року Голубан працював в управлінні «А» Донецького обласного СБУ під керівництвом Олександра Ходаковського, який перейшов на бік «ДНР» та очолив батальйон «Восток».

Сам Ходаковський стверджував, що Голубан нібито воював у нього в батальйоні та мав позивні «Вампір» і «Дракон», та був командиром роти у складі батальйону «Восток» у так званій «ДНР».

Для проведення мітингу та організації провокацій під стінами Офісу Президента були закуплені сотні димових шашок та фаєрів, десятки вогнегасників, радіостанції, бутафорська кров та сотні прапорів. Про це під час брифінгу повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Загалом для мітингу було придбано 200 фаєрів, 200 димових шашок, підготовлено 20 шин, 10 вогнегасників, 2000 листівок, понад 300 прапорів та 12 радіостанцій, медичні жилети, бутафорська кров і відповідні величезні 1,5 на 6 метрів банери», - поінформував Клименко, додавши, що за допомогою радіостанцій організатори заворушень планували координувати дії натовпу під стінами Офісу Президента.

Як розповів голова Нацполіції, все мало розпочатись з виступу спікерів та створення ініціативної групи, яка повинна була вимагати зустрічі з представником Офісу Президента. У це час в натовпі «тітушки» мали підігрівати ситуацію, а спеціальні кодові слова мали стати знаком для початку зіткнень з поліцією.

«В промові окремого спікера мали лунати окремі слова… які б стали сигналом до початку конфлікту та бійки з поліцією… Провокатори продумали план, за яким сутички мали перерости в бійку з використання димових шашок і вогнегасників, якими планували «задувати» правоохоронців», - повідомив Клименко.

Після використання вогнегасників, за його словами, бойова група мітингувальників мала продавлювати стрій правоохоронців, далі підпалити шини, під час штовханини і бійки облити «актора» бутафорською кров’ю, а особи, вдягнені у медичні жилети, мали підійти і демонструвати та імітувати надання першої медичної допомоги. В цей же час бойова група мітингувальників не повинна була допускати близько представників ЗМІ та інших осіб, аби не можна було розпізнати постановочний характер інциденту, розповів голова Нацполіції.

«Тобто ми чітко стикаємось з технологією сакральної жертви, яку намагались ще тиждень тому розкрутити біля ВР», - підсумував Клименко.

В свій час «дахом» скандального полковника виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а у пресі вибухнув скандал з приводу участі Голубана у рядах московських колаборантів ЛНР-ДНР.

Навальний vs кримські сусіди Коломойського

Шлях Голубана. Був «ветераном АТО», а став державним заколотником

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers