rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Нарощування військ РФ навколо України: ЄС, США, ОБСЄ та НАТО скоординували позиції
Високий представник ЄС Жозеп Боррель, Державний секретар США Ентоні Блінкен, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау, як головуючий в ОБСЄ, узгодили позиції стосовно розвитку подій навколо військового нарощування РФ вздовж кордонів України та пропозицій щодо «гарантій» в контексті європейської безпеки.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій за результатами чотиристоронніх телефонних переговорів сторін.

«Сторони обговорили останній розвиток подій та дипломатичні зусилля, що пов’язані із російським військовим нарощуванням в Україні та навколо неї, а також із вимогами Москви щодо реорганізації Європейської безпеки, включаючи лист міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова від 31 січня. Хоча відповіді вже підготовлені, сторони підтвердили необхідність дотримуватися фундаментальних принципів архітектури європейської безпеки», - йдеться в документі.

Як зазначається, учасники розмови погодилися продовжити обговорення з метою реагування на поточну ситуацію у сфері безпеки, включаючи двостороннє й багатостороннє залучення та координацію на всіх рівнях.

Під час телефонної розмови сторони підкреслили важливість ОБСЄ, як потрібної платформи для таких обговорень. Як зазначається, Польське головування в ОБСЄ розраховує на повну підтримку з боку Європейського Союзу.

26 січня НАТО і США дали письмову відповідь на представлені Росією проєкти договорів щодо «гарантій безпеки», де відкинули ультимативну вимогу Росії відмовитися від політики «відкритих дверей», скасувати рішення Бухарестського саміту та гарантувати невходження до НАТО України та Грузії. Президент Путін висловив «розчарування» змістом цієї відповіді.

Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3395983)

Народ і Влада Росії почують голос розуму своєї країни?!

Путіна не влаштувала відповідь НАТО: каже, що його «гарантії безпеки» проігнорували

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers