rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ «Удар у серце ООН»: Штати попереджають про загрозу від агресії РФ для всього світу
Держави-члени ООН мають розуміти, що агресія Росії проти України також підриває їхні мир і безпеку, заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на пресбрифінгу в понеділок.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Украй важливо, щоб інші держави-члени ООН розуміли, що агресія Росії підриває їхній власний мир і безпеку. Сьогодні Росія загрожує Україні, її суверенітету і територіальній цілісності. Але це більше, ніж Україна. Дії Росії підривають основоположні принципи, викладені в Статуті ООН», - сказала вона.

Посол пояснила, що РФ нехтує принципами, з якими добровільно погодилися всі країни-члени ООН: «Одна країна не може змінювати кордони іншої силою, а також не може диктувати іншій під загрозою насильства, який вибір робити, які альянси та партнерства обирати».

«Якщо Росія знову вторгнеться в Україну, це завдасть удару в саме серце ООН, - сказала вона. - І це, як висловився держсекретар минулого тижня, відкрило б ящик Пандори для всіх. Дії Росії щодо України є не тільки регіональною проблемою - вони впливають на кожного члена ООН».

У цьому зв’язку Томас-Грінфілд закликала всіх виступити з єдиною і солідарною позицією, якщо Росія піде на вторгнення, чим «кине виклик спільним цінностям і принципам, які лежать в основі нашої міжнародної системи».

За її словами, на кожній зустрічі, у будь-якому доступному для переговорів місці США продовжують рухатися шляхом дипломатії та діалогу. При цьому ясно дали зрозуміти, що хочуть «побачити ознаки деескалації з боку Росії». «Хоча ми не можемо точно передбачити, що станеться далі. Ми знаємо правила гри в Росії», - зазначила Томас-Грінфілд, зауваживши, що її дії можуть охоплювати воєнну агресію, кібератаки, кампанії дезінформації, спрямовані на створення приводу для вторгнення, зусилля з дестабілізації.

За словами посла, Росія намагалася представити Україну та українську владу агресорами, а себе - жертвою.

«Ми послідовно виступали проти вигаданих Росією наративів та продовжимо це робити надалі. І дуже важливо, аби світ бачив дії Росії, а не просто слухав її слова», - наголосила представниця американського уряду.

Вона підкреслила, що в конфлікті навколо України винна «лише одна країна зі стотисячним військом на кордоні, яка проводить військові навчання та поширює пропаганду, і це – Росія».

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон пригрозив РФ «небаченими санкціями», а також заходами серйозного стримування, якщо Росія вдасться до масштабного наступу проти України. Це передбачає, зокрема, посилення східних членів НАТО, а також зміцнення обороноздатності України.

Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3390874 )

Дружба проти Путіна: Україна, Велика Британія і Польща створюють нове об’єднання

Згадуючи Майдан. Передумови, суть та актуальні уроки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers