rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ У Варшаві у День соборності України вшанували пам’ять воїнів УНР
У столиці Польщі з нагоди Дня соборності України представники української громади Варшави, українські дипломати, представники ЗМІ вшанували пам’ять воїнів Української Народної Республіки, похованих на православному Вольському кладовищі.

Учасники заходу підкреслювали символізм нинішнього відзначення Дня злуки у світлі нинішньої загрози для України з боку російського агресора.

«Проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР в 1919 році засвідчило міцність, стійкість і тривкість нашої держави та народу, який виборював свою незалежність. Ми й зараз доводимо своє право на незалежність і право бути єдиним, цільним і неподільним народом», – наголосив радник-посланник посольства України в Польщі Олег Куць.

Він додав, що нинішнє покоління українців доводить, що ціна, яку понад 100 років тому заплатили воїни УНР і тодішнє покоління українців за свободу України, була недаремною.

Голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Мирослав Скірка зауважив, що Українська держава мала відбутися ще понад 100 років тому, але цього не сталося. Попри десятки тисяч жертв, українці тоді не змогли отримати свою державу, але боротьба триває і зараз, коли українці мають свою державу.

«Українці і поляки можуть бути разом, особливо коли маємо спільного поганого сусіда. Важливо, щоб ми берегли цю пам’ять про людей, які тут лежать і які боролися за Україну. Пам’ять про події 100 років тому дозволяє нам бути гордими за себе, свою історію», – наголосив Скірка.

Голова ОУП підкреслив, що свобода – це чеснота, за яку віддавали життя. Водночас зараз за цю свободу на кордонах України стоять українські солдати, і щодня хтось з них віддає за неї життя.

Колишній очільник ОУП Юрій Рейт підкреслив, що День соборності об’єднує українців, які усвідомлюють загрозу для держави, по всьому світу – від України до Америки. Дуже важливою він назвав освітню функцію, передачу знань про героїчну боротьбу українців наступним поколінням.

Фото: Юрій Банахевич, Варшава, Укрінформ
Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/3390173 )

Захід мусить рішуче забезпечити дотримання основних принципів Статуту ООН заради глобального миру та безпеки

«Зупиніть Путіна зараз!»: активісти вийшли під посольство Росії у Вашингтоні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers