rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Окружний прокурор Манхеттена відмовляється обговорювати обурення, що виникло з приводу політики пом’якшення покарання за злочини
У середу окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг відмовився відповідати на питання про те, як його нова прогресивна політика дозволила професійному злочинцю вийти на волю попри звинувачення у збройному пограбуванні.

Прибувши до свого офісу в Нижньому Манхеттені рано вранці в минулу середу, новий головний прокурор отримав низку наполегливих питань про статтю з першої смуги The Post про Вільяма Ролона, розшукуваного колишнього ув’язненого, чиї звинувачення в збройному пограбуванні були пом’якшені до звичайного правопорушення відповідно до меморандуму Брегга «День перший».

«Я не збираюся обговорювати упереджене питання. Дякую», - сказав він The Post перед тим, як увійти до свого кабінету.

Пресслужба окружного прокурора Манхеттену неодноразово ігнорувала питання щодо справи Ролона та рішення про пом’якшення звинувачень.

Брегг, однак, підтримав свою нову прогресивну політику, яка викликала негативну реакцію, починаючи з першого дня його перебування на посаді з 3 січня.

«Ми збираємося продовжувати діяти правильно і робити свою роботу», — заявив він у середу вранці, коли його запитали про «всі протиріччя» у його заявах про плани відпустити якнайбільше злочинців на вулиці.

Брегг також торкнувся своєї «продуктивної» зустрічі - обговорення «проблем» із новим комісаром поліції Нью-Йорка Кічант Сьюелл, яка сказала своїм офіцерам, що вона стурбована політикою Брегга, яка може поставити їх під удар.

На запитання, чи були вони «на одній хвилі», Брегг вказав на заяву, опубліковану у вівторок після засідання, в якій йшлося: «Ми випустили спільну заяву, яка сама за себе говорить».

У службовій записці Брегга «День перший» докладно описані його плани припинити домагатися ув’язнення для полчищ злочинців та пом’якшити звинувачення у кримінальних злочинах у таких випадках, як озброєні пограбування та торгівля наркотиками.

Ця політика безпосередньо призвела до пом’якшення звинувачень для Ролона, 43-річного рецидивіста, який погрожував ножем робітниці магазину Duane Reade у Нижньому Іст-Сайді після того, як вона побачила, як він наповнює пластиковий мішок для сміття товарами з магазину на суму понад 2200 доларів.

Він був заарештований, коли того ж дня повернувся до того ж магазину, щоб украсти ще кілька речей.

За словами джерел, поліцейські звинуватили Ролона у пограбуванні першого ступеня та незаконному зберіганні зброї.

Але, коли рано вранці в неділю він постав перед Манхеттенським кримінальним судом, обвинувачення в пограбуванні було знято прокуратурою, і натомість йому було пред’явлено обвинувачення за двома пунктами звинувачення - у дрібній крадіжці та пов’язаних з ним незначних злочинах, включаючи загрозу другого ступеня.

Колишній помічник окружного прокурора Манхеттену Деніел Оллен назвав політику Брегга «образою для кожного законослухняного громадянина Нью-Йорка».
«Злочинці, які вчиняють насильницькі злочини, тепер мають карт-бланш на повторний злочин, чудово знаючи, що їм нічого не загрожує», - сказав він The Post, додавши: «Боже, допоможи нам».

Автор: Lee Brown,
Джерело:
https://nypost.com/2022/01/12/alvin-bragg-wont-discuss-outrage-over-soft-on-crime-stance/
Переклад українською, “Час і Події”

Virtual Health & Hospital and Criminal Justice Joint Committee Meeting January 19, 2022 at 10:00am

Демократ-союзник Пелосі передбачає, що спікер палати представників піде у відставку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers