rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Українці в Чикаго закликали зупинити російську агресію
У лютий холодний зимовий день, 9 січня,  понад сто членів української громади зібралися біля історичної вежі в Чикаго в центрі міста, щоб протестувати проти російської агресії та загрози інвазії на територію України. Організатором мітингу виступив Український Конгресовий комітет Америки, Іллінойс.

«Ми підтримуємо Україну і виступаємо проти російської агресії щодо суверенної нації. Наш мітинг відкидає російську брехню і дезінформацію, ми відкидаємо шантаж Путіна щодо Сполучених Штатів загрозою вторгнення в Україну», – заявив президент відділення Українського конгресового комітету Америки (УККА) в Іллінойсі Ігор Дячун.

Конгресмен із штату Іллінойс Денні Девіс та конгресмен Майк Квіґлі приєдналися до протесту, щоб засудити нарощування військ Путіним і провокаційні вимоги. Вони розповіли, як подорожували Україною під час Майдану, та підтвердили свою рішучу підтримку України та української спільноти в Америці. Обидва підтвердили, що є двопартійна підтримка України в Конгресі. Конгресмен Раджа Крішнамурті надіслав привітання на підтримку мітингу та України. Конгресмени підтвердили свою рішучу підтримку України і українсько-американської громади в Іллінойсі.

Title  Title
  
До солідарності приєдналися представники польської, литовської, естонської, латвійської, білоруської та казахської громад.

Генеральний консул України в Чикаго пан Сергій Коледов заявив: «Україна чітко дала зрозуміти, що вимоги Росії щодо так званих «гарантій безпеки» є нелегітимними та неприйнятними. Москва не має права ні вирішувати наше майбутнє, ні втручатися в наші відносини з НАТО, ЄС і державами-партнерами. Тільки Україна та учасники цих альянсів мають домовитися про подальший шлях, у тому числі щодо членства нашої країни».

 Алекс Казак з білоруської громади Чикаго торкнувся питання захисту свободи. Він заявив: «Путін і Лукашенко ненавидять свободу і вільних людей. Те, що зараз робить Путін, — це передчуття того, що буде, якщо його не зупинити. Захищати свою свободу – справа народу України. Слава Україні!»

Title  Title
  
Білоруський форум свободи в США опублікував заяву, яка містила такі слова: «Від імені білоруської діаспори в США Білоруський форум свободи закликає адміністрацію Байдена-Харріс вжити негайних заходів для забезпечення незалежності та суверенітету України, створивши умови для припинення агресії Росії та відволікання її військових від Українських кордонів».

В штаті Іллінойс є близько 200 тис. українців. Їхні голоси були почуті, оскільки мітинг висвітлювали місцеві телевізійні станції NBC та WGN, а також громадська радіостанція 91.5 FM WBEZ та радіо Ukie-drive у своїх новинах.

Title  Title
  
В Америці є мільйони американців, предки яких походять із Центральної та Східної Європи, а також - Балтійських країн. Вони також стурбовані вимогами Путіна, спрямованими на відновлення російського контролю над країнами колишнього радянського простору, оскільки їхня безпека знаходиться під загрозою.

Акції із закликом до світових лідерів сказати «ні» президенту Росії Володимиру Путіну та його імперській політиці пройшли 9 січня як у містах України, так і за її межами.

Френк Шпула, президент Польського Конгресу в Америці, заявив: «Польсько-американський конгрес з вами як брати і сестри». Данило Мельник з організації «Пласт» розповів про необхідність уникати підводних каменів “Мінських Угод” та використовувати формат, передбачений “Будапештським меморандумом” під час перемовин, а також наголосив на необхідності надсилання Сполученими Штатами оборонної зброї в Україну, щоб українці могли себе обороняти від ворога.
Павло Бандрівський, віцепрезидент УККА Відділу Іллінойс, очолив годинну програму просто неба і наголосив на занепокоєнні українців в Америці з приводу нарощування російської армії, що загрожує  Україні інвазією, а також розрив порозуміння для євроатлантичного партнерства. Він підкреслив, що вимоги Путіна повинні бути відкинуті США та Європою.

Title  Title
Title
Акція протесту закінчилася національними гімнами України та США.
Марта Фаріон
Заступник голови УККА, відділ Іллінойс
 Фотограф - Tetyana Drozhdyn.

100 підозрюваних у вчиненні вбивств на території Чикаго перебувають під домашнім арештом і моніторингом, разом із багатьма іншими підозрюваними у насильницьких злочинах

Зомбі марксизму

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers