rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Хто шукав роботу в Новорічну ніч?
В новий рік більшість з нас входить з надією на краще, бажанням змін та покращень. Нова робота може стати першим кроком до кращого життя. На порозі 2022 року багато українців активно працювали над здійсненням цього бажання. Кадровий портал grc.ua дослідив, хто шукав і хто пропонував роботу в Новорічну ніч.


Хто шукав?


В період з 31-го грудня до 2-го січня додавали чи редагували свої резюме 3 200 пошукачів. Найактивнішими у розпал святкувань були пошукачі з Києва. Всього 1 520 киян редагували свої резюме. Друге місце за активністю займають пошукачі з Донецької області (370), третє місце — за пошукачами з Харкова та області (239), четверте місце — за Дніпром та областю (229), а наприкінці п’ятірки лідерів розташувалася Одеса та область — 192 пошукачів.

Як не дивно, але найбільш активними у пошуку роботи були представники – ТОП - менеджменту 540 (резюме). На другому місці – студенти та молоді фахівці (385 резюме), третьому - ІТ-спеціалісти (323), четвертому – фахівці зі сфери маркетингу, реклами на PR (260 резюме). Замикають п’ятірку найбільш активних пошукачів кваліфіковані спеціалісти на виробництві та в сільському господарстві (256 резюме).

Протягом останніх годин 2021 року свої резюме створювали чи редагували директор по безпеці з Києва, банківський співробітник з Чернівців, дизайнер-художник з Дрогобича, Web-дизайнер з Києва та фармацевт з Полтави.

У перші години Нового 2022 року резюме розмістили фінансовий менеджер та журналіст – кореспондент з Києва, керівник відділу продажів з Харкова, менеджер з продажів з Одеси та помічниця керівника з Дніпра.


Хто пропонував роботу?


Протягом останнього робочого дня минулого року на кадровому порталі grc.ua українські роботодавці розмістили 10 203 вакансії. Не зупинився ринок праці навіть у перший день 2022 року. 1 січня додали ще 3 290 вакансії, серед яких: пекарі, фінансовий спеціаліст з обліку міжнародних компаній, Front end developer (Vue.js), Product manager та ASO specialist та інші.

Найбільше пропозицій в святковий період було для фахівців із продажу (4 783 вакансії), ІТ-спеціалістів (2 226 вакансії) та для студентів та осіб без досвіту (1 741 вакансія). Найбільше шукають працівників в Києві - 5 472 вакансії. На другому місці Дніпропетровська область (1 280 вакансій), на третьому - Харківська область (891 вакансія). На четвертому місці Київська область (761 вакансія). Замикає п’ятірку лідерів – Одеська область, де в святковий період шукали 707 працівників.


Роботодавці активніші за пошукачів


Для українських роботодавців святкова пора не стала перепоною для пошуку потрібного персоналу. В період з 31-го грудня до 2-го січня актуальних вакансій загалом було розміщено більше, ніж доданих чи оновлених резюме.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме кадрового порталу grc.ua за період з 31 грудня по 2 січня 2021 року.

На ринку інтернет-рекрутменту grc.ua відомий не лише роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. В той самий час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця. grc.ua – більше ніж job-портал!

Прогноз-2022: що буде з цінами на продукти

«Схемна» дюжина. На чому держава втрачала найбільші кошти у 2021-му Хіт-парад корупційних оборудок року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers