rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Празник св. Андрія в Норт Порті, Флорида
Українська громада південно-західної Флориди з релігійним і культурним Осередком  ім. св. Андрія в місті Норт Порт, Флорида святочно відзначила празник св. Андрія в неділю, 12-го грудня,ц.р. в залі Осередку.

Після Святої Літургії, яку відправив о. Олег Сацюк, члени і гості завітали до святочно прибраної залі на елегантну перекуску-«бенкет». Через коронавірус число гостей було обмежене, а святочна перекуска мала бути теж скромною. Але заступник голови Осередку Дарія Томашока з поміччю свого чоловіка Євгена подбали, щоб «скромна перекуска» перейшла на справжній бенкет. А член управи Ігор Гронь і його дружина Оля подбали про добрі напитки для всіх.

Title  Title
Віра Боднарук, культ.-освіт. реф.,
відкриває святочну програму
Голова Осередку Віктор Лісничий
вітає гостей

Після смачного полуденку-бенкету, на тлі краєвидів Києва на великому екрані, висвітленому Віктором Лісничим, відбулася коротка програма. Програма підготовлена Вірою Боднарук нагадала присутнім легенду - переказ про Апостола Андрія та його перебування на терені сьогоднішнього міста Києва. Апостол Андрій передбачив, що тут повстане славний город і над ним засіяє благодать Божа.  Цей город - місто Київ - столиця України!

Легенду про Апостола Андрія переказала Оля Бабчук, поему Олександра Олеся «Початки Києва» виконала Наталка Невмержицька, а вірш Володимира Сосюри деклямувала Галя Ліснича. Дві пісні «Києве мій», сл. Дмитра Луценка, музика Ігора Шамо та арію «Де згода в сімействі» з опери «Запорожець за Дунаєм»  Семена Гулака-Артемовського виконали заслужені артисти української громади - співак-бандурист Орест Грицик та музикант Влодьо Шпічка. Виступи були гучно прийняті публікою, особливо чудовий спів бандуриста Ореста Грицика.

Title  Title
Галя ЛісничаСоліст-бандурист Орест Грицик та музикант Влодьо Шпічка


Гості залишали Осередок ім.св. Андрія у гарному, святочному настрої.

Щира подяка за успішне проведення Празника усім членам управи Осередку.

 Title Title
Наталка НевмержицькаОля Бабчук


Залучені фото Віктора Лісничого

100-ліття доктора Миколи Дейчаківського Старшого

У США створили Почесне консульство України в місті Рочестер

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers