rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Каравани мігрантів продовжують рух на північ. Харріс закликає до економічних інвестицій у Центральну Америку
Поки каравани мігрантів продовжують йти на північ через Мексику до кордону США, віцепрезидент Камала Харріс продовжує наполягати на тому, щоб приватні компанії вкладали більше коштів у країни Центральної Америки, щоб усунути першопричину міграції з Центральної Америки.

Згідно з заявою Білого дому, Харріс «оголосила про сім нових зобов’язань у рамках “Заклику до дії”, з яким вона звернулася ще 27 травня, для того, щоб бізнес та соціальні підприємства взяли на себе нові важливі зобов’язання щодо усунення корінних причин міграції шляхом розширення економічних можливостей».

Білий дім назвав сім компаній, які збільшують обсяг своїх зовнішньоекономічних інвестицій: CARE International, Cargill, Grupo Mariposa, Parkdale Mills, PepsiCo, JDE Peet’s та PriceSmart.

Mastercard, Microsoft та Nespresso також збільшують свої економічні інвестиції у Центральну Америку.

Білий дім стверджує, що план Харріс, який, очевидно, покликаний скоротити кількість мігрантів на південному кордоні, призвів до економічних інвестицій у Центральну Америку на суму понад мільярд доларів.

«Віцепрезидент оголосила про ці нові зобов’язання під час свого заключного виступу на віртуальному заході, організованому Державним департаментом та Торговельною палатою США у співпраці з Партнерством для Центральної Америки, у якому взяли участь понад 1300 провідних представників бізнесу, уряду та громадянського суспільства з усього регіону та зі США», – заявив Білий дім.

Деякі із запланованих інвестицій надходять у формі професійного навчання, тоді як інші інвестиції включають підтримку розвитку інфраструктури. Багато компаній також пообіцяли зробити різноманітність одним із компонентів своїх програм.

Nespresso заявила, що враховуватиме «зміну клімату» та «гендерну рівність».

«Nespresso також керуватиме пілотною інноваційною програмою страхування врожаю, яка спрямована на захист фермерів від наслідків зміни клімату під час збирання врожаю наступного року. Щоб допомогти розширити права та можливості жінок та збільшити відсоток жінок-фермерів, Nespresso надала своїх агрономів, 41% з яких – жінки, і навчання буде націлене на гендерну рівність», – зазначив Білий дім.

CARE International, яка зобов’язалася виділити 50 мільйонів доларів на підтримку гендерної рівності, подбає про те, щоб «компанії, які приєдналися до “Заклику до дії”, отримали технічну допомогу для забезпечення застосування гендерного підходу до нових програм та інвестицій».

Деякі аналітики висловили скептицизм щодо підходу віцепрезидента до «корінних причин».

«Фінансування Сальвадора, Гватемали та Гондурасу теж навряд чи принесе багато користі. Сполучені Штати десятиліттями відправляли гроші в ці країни, і, як свідчить історія, міграція з кожної з них згодом тільки збільшилася», – написав Ендрю Артур із Центру імміграційних досліджень.

Артур стверджував, що найкращим стримуючим фактором було забезпечення дотримання імміграційного законодавства у його нинішній формі.

Поштовхом для приватних інвестицій у багатьох країнах Центральної Америки є те, що каравани мігрантів продовжують просуватися північ через Мексику, навіть зупиняючи рух на великих автомагістралях.

«У четвер сотні мігрантів, що йдуть у бік Мехіко, зупинили рух на важливій автомагістралі, що сполучає столицю і центральний штат Пуебла», - повідомило минулого тижня агентство Reuters.

Сплески нелегальної міграції продовжуються протягом усього періоду роботи адміністрації Байдена, причому за літо було зафіксовано рекордну кількість переходів кордону.

Нещодавно суд ухвалив відновити політику епохи Трампа «Залишатися в Мексиці». Минулого тижня двох мігрантів відправили з Ель-Пасо, штат Техас, назад до Мексики.

Автор: Leif Le Mahieu
Джерело: https://www.dailywire.com/news/migrant-caravans-continue-trek-north-harris-pushes-economic-investment-in-central-america
Переклад українською, “Час і Події”.

12 великих міст побили цього року свій рекорд із вбивств

Рон ДеСантіс намагається зупинити наплив нелегалів у Флориду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers