rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Фунготерапія: такий загадковий і цілющий гриб веселка
Знахарі в Україні стверджують, що немає ефективніших ліків проти раку і будь-яких доброякісних пухлин, чим сік веселки. У селі Космач на Гуцульщині цим грибом лікуються віддавна і називають його здебільшого гриб-веселун. У сусідніх з Космачем селах цей гриб має ще назву панна. Його вживають в сирому вигляді, в сухому, у вигляді різних настійок.

Найбільш важливе і дискусійне питання полягає в тому, чи виліковує гриб веселка злоякісні пухлини, наскільки допомагає він онкохворим при різних стадіях та локалізаціях захворювання. На жаль, ні наша українська, ні світова медицина ще не можуть з певністю назвати ані причин раку, ані, тим більше, надійних ліків чи гарантованих способів його лікування. Академік Борис Болотов казав: «рак виявився сильнішим сотень тисяч лікарів і біохіміків. Але боротьба з раком не повинна зупинятися ні на один день. Без боротьби не може бути перемоги». (Б.Болотов «Здоровье человека в нездоровом обществе» 2010р. стор.457). Рак ніби пристосовується до нових способів боротьби з ним. Але медична наука вперто шукає нові ліки і способи боротьби з раком.

Рак тепер не вирок, щораз більший процент хворих виліковується і чим раніше виявлено хворобу, тим легше вона піддається лікуванню. Одним хворим допомагають якісь одні ліки, іншим другі, в третіх випадках застосовують комплекс лікарських засобів, різні схеми лікування, опромінення, хіміотерапію, дієти. В своїх книгах про лікування грибами (фунготерапія), публікаціях в газеті «Грибная аптека», статтях, опублікованих в Інтернеті директор Санкт-Петербурзького центру фунготерапії Філіппова І.О. стверджує, що препарати на основі гриба веселки змушують організм людини виробляти перфорин. Перфорин знаходить в організмі ракові клітини і знищує їх, руйнуючи їхню оболонку. Клінічні дослідження, проведені даним центром доводять, що «протипухлинна здатність грибів набагато вища, ніж розрекламованих синтетичних ліків», причому найвищий протипухлинний індекс виявився саме в гриба веселки. (Філіппова І.О. «Почему и как гриби лечат рак», Москва-Санкт-Петербург, «Диля», 2009р., стор.77). Тобто гриб веселка активно діє на ракові клітини і досить частими є випадки, коли після прийому веселки ракова пухлина починала зменшуватись. Проте, варто розуміти, що тут все залежить від особливостей організму хворого, ступеня поширення недуги, тому давати гарантію, що веселка допоможе тій чи іншій людині не можна, адже з різних причин таке лікування не завжди допомагає.

  Title
  
На жаль, в багатьох випадках, поки що, медицина не може обійтися без хірургічного втручання, бо ні ліки, ні імунна система людини не можуть дати собі раду з раковою пухлиною. Але після перенесеної операції, опромінення, хіміотерапії, препарати веселки є дуже допоміжними для запобігання появи метастазів та рецидивів хвороби, виведення з організму радіонуклідів, продуктів розпаду хворих клітин, підвищення імунітету та загального тонусу організму. Тому щораз більше лікарів радить своїм пацієнтам, хворим на різні види раку чи з іншими злоякісними чи доброякісними пухлинами, приймати гриб веселку.

Веселку дуже добре використовувати для підвищення імунітету, профілактики доброякісних та злоякісних пухлин. Дослідженнями проведеними Санкт-Петербурзьким Всеросійським центром фунготерапії доведено, що жоден лікувальний гриб не підвищує так імунітет людини, як веселка. Тому для підвищення захисних сил організму, його зміцнення, профілактики багатьох хвороб, в тому числі онкологічних, варто періодично вживати веселку. Особливо радять використовувати веселку при пухлинах жіночих органів, як при злоякісних, так і при доброякісних. Філіппова І.О. стверджує, що при лікуванні веселкою «міоми і фіброміоми вже через два місяці скорочуються в розмірах майже на чверть, розсмоктуються затвердіння в грудях» (І.Філіппова «Лечение лекарственними грибами», Москва-Санкт-Перетбург, «Диля», 2009р., стор.87).

При інших хворобах найчастіше вживають настій веселки - п’ють по чайній чи десертній ложці (залежно від важкості хвороби) 3 рази в день. При гіпертонічній хворобі досить випивати зранку та ввечері по чайній ложці настойки веселки.

Найбільш поширеним і зручним способом застосування гриба веселка з лікувальною метою є вживання його настою. Настій робили космацькі знахарі Юрій Бербеничук, Анастасія Кіращук, Явдоха Вінтоняк на горілці, розведеному спирті, самогоні, вині, олії (краще оливковій чи лляній). Щодо спирту, горілки чи самогону, то більшість дослідників радять виготовляти настойку на сировині міцністю не вище 35 градусів. Оптимально 25-35. Оскільки зараз у продажі є багато підробленої алкогольної продукції, найкраще виготовляти настойку Веселки на очищеному самогоні міцністю 35 градусів. Крім того, самогон не містить тих хімічних домішок які є в горілці. Для приготування настоянки треба на 3 літри горілки (самогону) додати 750 грам порізаного сирого гриба веселки. Деколи доводиться зустрічати рекомендації брати для приготування настоянки певну кількість (штук) яєць веселки, як кажуть у Космачі: на око. Але ж яйце веселки може бути різним. Є яйця по 20-30 грам, а бувають часто і поза 100 грам. Тому краще дотримуватися не кількісного, а вагового показника. Веселку краще різати ножем з нержавіючої сталі.

Розмір кусочків може бути різним, але краще робити їх розміром приблизно як лісовий горіх (2-3 грами). Більші шматки будуть слабше (повільніше) віддавати в настойку свої корисні речовини, менші робити можна, але тоді при нарізанні буде зайвий контакт гриба з металом. Крім того, кусочки гриба веселка після настоювання викидати не варто. Їх краще з’їдати по мірі використання настойки. В такому випадку рекомендованого розміру кусочків веселки приблизно вистачає для того, щоби з’їдати по кусочку гриба при кожному прийомі настойки. При виготовленні лікарства із сухого гриба його треба брати 75 грам, тобто з розрахунку 25 грам сухого гриба на 1 літр горілки. Гриб веселка при сушінні стає легшим в 10 разів. Настоювати веселку треба в скляному чи емальованому посуді, в темному, прохолодному місці. Строк настоювання має бути не меншим як 3 тижні. Оптимальний термін настоювання 2 місяці. Чим довше настоюється гриб, тим більш цілющою стає настойка. Строк придатності настойки 2 роки. Зберігати і настоювати його треба в темному прохолодному місці, можна в холодильнику.

Тим, кому протипоказане вживання спирту (алкоголю) навіть в малих кількостях, можна порадити вживати гриб веселку з медом, цукром чи порошок із висушених і перемелених грибів. Аналогічно як на горілці, можна робити настоянки гриба на оливковій чи лляній олії або на сухому червоному вині. Пропорції і дози вживання такі ж, але на мою думку, в цих випадках для кращого екстрагування гриба треба брати порошок із сухого гриба. Також робляться мазі з веселки, желе, сік, порошок із висушених і перемелених грибів. Хто має можливість, може використовувати сиру, тобто свіжу веселку (наприклад при лікуванні шкірних хвороб, раку горла та ротової порожнини, геморою, для посилення росту вій, профілактики та усунення зморшок на обличчі, шиї).

Для профілактики онкологічних та інших хвороб в деяких місцевостях веселку вживають в їжу. У Космачі, наприклад, добрим фахівцем у цій справі є Гафія Петришин. Для цього принесений з лісу гриб (яйце) ріжуть як на салат, приправляють сіллю, сметаною і з’їдають. Можна додавати до свого смаку інші приправи (часник, цибуля). Такий салат можна вживати досить часто, бо веселка не має протипоказань і поєднується з іншими ліками. Інколи веселку готують з яєчнею.

Title  
  
При настоюванні гриба веселки з медом, порізаний на невеликі кусочки (розміром з невеликий лісовий горіх) гриб заливають рідким медом в пропорції 1:1 (за вагою). Зберігати таку настойку треба в холодильнику або в прохолодному приміщенні для попередження бродіння. Веселку з медом дуже добре застосовувати при туберкульозі та раку легенів, захворюваннях шлунка й кишечника, а також для профілактики простудних і онкологічних захворювань. Таку настоянку можна споживати відразу в день приготування. Для цього просто з банки береться кусок гриба, плаваючого в меді, і з’їдається. Приблизні розміри кусочків гриба, на які його треба порізати, можна визначити виходячи з того, що 250 грам гриба треба порізати на 90 кусочків (30 днів по 3 кусочки). Можна також пересипати кусочки порізаного гриба цукром.

При раку простати, прямої кишки, товстого кишківника, крім обов’язкового вживання настоянки веселки можна щодня робити клізми та свічки з гриба веселки. Свічки можна використовувати при дисбактеріозі, геморої, тріщинах анусу, поліпах кишківника, онкологічних недугах прямої кишки, при жіночих недугах, ендометриозі, запаленні придатків, кістах, міомах і фіброміомах. Процес виготовлення свічок із порошку висушеного гриба трохи трудомісткий, але коли виникає така проблема це не має бути на заваді. Сушена веселка легко мелеться звичайною кавомолкою. Порошок гриба можна змішувати із попередньо розтопленим і остудженим до густоти сметани бджолиним воском.

Щоби свічки були м’якшими і легше розтоплювалися після введення, віск можна розводити з олією, краще оливковою, лляною або рафінованою соняшниковою. Небажано перегрівати сам гриб, бо підвищення температури знижує його корисні властивості. Коли віск з олією будуть становити однорідну масу, треба зняти банку із цією сумішшю з вогню і змастити чистою олією заготовки для свічок (наприклад кусочки фольги розміром 10х10 см). Фольгу можна намотати на дерев’яну чи ебонітову паличку, загнувши потім один край. Таким чином вийде невеликий циліндрик. Після того, коли суміш воску і олії в банці почне застигати до цієї суміші треба при помішуванні всипати порошок гриба веселки з розрахунку приблизно 0,5 грама на 5 грам основи. Це приблизно одна свічка. Якщо брати 100 грам воску і 100 мл олії, то треба 20 грам порошку гриба. Має вийти приблизно 40 невеликих свічок. Коли суміш воску, олії і порошку гриба вже буде важче перемішувати, (а перемішують для того, щоби порошок не осідав і у всій масі була приблизно однакова концентрація порошку гриба) її треба по порціях виливати в заготовки з фольги і загортати їх як цукерки. Це краще робити невеликою групою з 2-3 чоловік. Так приготовлені свічки можна зберігати в холодильнику по кілька місяців.

Використовувати можна таким же способом як звичайні лікувальні свічки. При потребі анальний отвір попередньо можна змастити олією, маслом, вазеліном. Вставляти свічки найкраще раз на добу увечері перед сном.

Це загальновідомий, найбільш простий і поширений спосіб лікування веселкою, який використовується при лікуванні будь-яких онкологічних захворювань. Однак при різних формах онкології можуть застосовуватися інші або додаткові способи.

Відомий Білоруський фунготерапевт з м. Білоозерська Віктор Чикуйонок наводить ще один цікавий рецепт застосування веселки - грибний бальзам. Цілі і пророслі яйця веселки 0,7 кг очищають від бруду, розрізають на невеличкі кусочки, і заливають 2 літрами горілки в трилітровій банці. Настоювати при кімнатній температурі 30 днів в темному місці. Після того перелити настойку в інший посуд, а гриби, що залишилися на дні збити в однорідну масу, перемішати з 2 столовими ложками меду і зі злитою перед тим настойкою. Цей бальзам пити при різних пухлинах, в т.ч. і злоякісних по 1 столовій ложці два рази на день перед їжею. Курс лікування - мінімум 2 місяці без перерви. При хворобах шлунково-кишкового тракту бальзам пити так само, але по 1 чайній ложці. Перед сном цим бальзамом можна змазувати хворі суглоби і розширені від варикозу вени.

 Title
  
Вживати настойку гриба веселки при злоякісних і доброякісних пухлинах треба по одній столовій ложці 3 рази в день за 30 хвилин до прийому їжі. Для звикання організму радять перший тиждень пити по чайній ложці три рази в день, другий тиждень по десертній, а далі до кінця лікування – по столовій. Курс лікування відбувається так: вживається перша літра настоянки (приблизно 1 місяць) потім робиться тиждень перерви, вживається друга літра після чого робиться вже 2 тижні перерви і вживається третій літр. Тобто на 1 курс лікування Вам знадобиться 3 літри настойки. Перерва між курсами становить 3 тижні. Всі наступні курси проводяться так само, як і перший. Це загальновідомий, найбільш простий і поширений спосіб лікування веселкою, який використовується при лікуванні будь-яких онкологічних захворювань. Однак при різних формах онкології можуть застосовуватися інші або додаткові способи.

Препарати веселки допомагають при хворобах серцево-судинної системи, зокрема гіпертонії, поліпшують формулу крові. Зокрема при гіпертонії достатньо вживати 2 рази в день по чайній ложці настойки веселки, щоби вивести з організму надлишок холестерину і забути про хворобу. Найзручніше в таких випадках пити за 20-30 хвилин до сніданку і вечері по чайній ложці настойки гриба.

Тимофій Книшук та Олена Кравчук з Космача стверджували, що дуже помічна веселка при багатьох захворюваннях системи травлення та сечостатевої системи, зокрема нирок. Всілякі виразки і запалення шлунково-кишкового тракту добре піддаються лікуванню веселкою.

Лікує веселка і хвороби обміну речовин, підвищену та понижену функцію щитовидної залози, різні форми діабету, всякого роду, затвердіння, папіломи тощо. Концентрована настійка веселки застосовується для лікування суглобів, остеохондрозу: сирі порізані на дрібні шматочки яйця веселки треба скласти в півлітрову банку і залити доверху слабкою (30гр.) горілкою. Настоювати 3 тижні і змащувати хворі місця на ніч, тепло укутавши. Кажуть, що такими компресами можна вилікувати суглоби назавжди. При шкірних хворобах (рани, виразки, забиття, гематоми, свищі, рожисте запалення шкіри, опіки, ошпарення, грибкові ураження і т.д. треба взяти 100 гр. гриба веселки (можна і вистреленого гриба), залити 200 мл. горілки, настояти не менше 3-х тижнів. Не відфільтровувати. Чим довше настоюється, тим краще. Робити на проблемні місця примочки (не компреси).

Title  
  
Василина Прощук та Гафія Рошканюк з Космача запевняли, що жіночі хвороби, зокрема такі як фіброми, міоми, кісти, приховані статеві інфекції також лікуються препаратами з веселки. Для цього, залежно від хвороби, використовують як традиційну настойку веселки, так і сік з неї, мазі, порошок із сушеної веселки та інші препарати.

Веселку корисно періодично вживати для профілактики різних хвороб, зокрема для профілактики пухлин, серцево-судинних хвороб, хвороб органів травлення, обміну речовин, підвищення імунітету і т.д. Адже кожен знає, що хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Генетичні причини ожиріння

Губернатор штату Іллінойс Прітцкер затвердив нові межі законодавчих округів штату для “Сongressional map”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers