rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Республіканці наполягають на тому, що DHS навмисно не розголошує інформацію про кількість мігрантів у базі даних щодо виявлення терористів
Колишній високопосадовець прикордонної служби попередив, що кількість мігрантів у списку для спостереження збільшилася. Республіканці в Комітеті внутрішньої безпеки Палати представників вимагають відповідей від міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса про те, чому його агентство не оприлюднить дані про кількість затриманих мігрантів, які включені до бази даних щодо виявлення терористів (TSDB) – після того, як DHS заявило, що інформація є «конфіденційною для правоохоронних органів».

«Справжня мета маркування «конфіденційність для правоохоронних органів» – запобігти заподіянню шкоди співробітникам правоохоронних органів та діяльності, пов’язаної з правоохоронними органами, але схоже, що натомість вона використовується для захисту репутації нинішньої політичної адміністрації», – заявляють представники Джон Катко (R-NY), Клей Хіггінс (R-La.), та Август Пфлюгер (R-Texas) у листі до Майоркаса, отриманого Fox News.

Республіканці протягом кількох місяців домагалися того, щоб Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) розкрило, скільки мігрантів було затримано на південному кордоні та скільки з них перебуває в TSDB.

База даних містить інформацію про тих, хто причетний чи обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної діяльності. Законодавці заявили, що вони отримали кількість мігрантів, зазначених у TSDB, на секретному брифінгу, і тепер хочуть оприлюднити цю кількість.

У березні Fox News повідомила, що з початку фінансового року Прикордонний патруль США затримав принаймні чотирьох мігрантів, імена яких збігаються з іменами зі списку терористів. Але очікується, що це число буде набагато вищим, особливо з урахуванням величезного зростання кількості мігрантів на південному кордоні – понад 1,7 мільйона затримань у 2021 фінансовому році.

Колишній начальник прикордонного патруля Родні Скотт неодноразово бив тривогу щодо кількості людей зі списку TSDB, які перетинають кордон, говорячи колегам-агентам, що це «на такому рівні, якого ми ніколи раніше не бачили».

«У нас є терористичні загрози, які ми не можемо тут обговорювати, але вони реальні», - сказав він у жовтні Fox News.

Республіканці Комітету внутрішньої безпеки зверталися до DHS з цього питання ще в серпні і заявляють, що шукають лише інформацію про найбільшу кількість затриманих, а не більш конфіденційну інформацію щодо розкриття осіб.

«Навпаки, загальна кількість, яку запитує Комітет, жодним чином не загрожує безпеці чи місії наших шановних співробітників правоохоронних органів. Ми вважаємо, що оприлюднення цього числа буде важливим кроком на шляху до прозорості, яку обіцяла адміністрація Байдена», – кажуть вони.

Республіканці заявляють, що DHS у відповідь на їхній запит заявило лише, що це інформація «конфіденційна для правоохоронних органів» – відповідь, яка, за словами законодавців, «грубо ухиляється від нашого запиту про прозорість і не дає адекватної відповіді на законний запит від Конгресу».

У листі запитуються процеси, процедури та протоколи, які використовуються для визначення того, яка інформація може бути позначена як конфіденційна для правоохоронних органів. Він також запитує інформацію про те, яка посадова особа ухвалює остаточне рішення про те, яка інформація є конфіденційною для правоохоронних органів.

Зокрема, чому ця цифра вважається конфіденційною для правоохоронних органів і чому адміністрація Байдена скасувала визначення попередньої адміністрації про те, що така інформація є загальнодоступною?

«Надзвичайно важливо, щоб американський народ мав повне та прозоре уявлення про загрози, з якими стикається. Дуже важливо, щоб політичні міркування не заважали прозорості та підзвітності DHS, включаючи обов’язок забезпечувати, щоб американська громадськість розуміла загрози нашій внутрішній безпеці».

Автор: Adam Shaw,
Джерело: Fox News
Переклад українською – «Час і Події»

Що таке День подяки та з чим його їдять?

Ще один економіст-демократ виступає проти марнотратства Байдена

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers