rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Як 12 простих американців урятували свою країну
О 12:17 у минулу п’ятницю, коли я була зайнята робочими дзвінками і намагалася не думати про суд, що відбувається в Кеноші, я отримала текстове повідомлення від хорошого друга: «Ти мала рацію. Виправданий за всіма пунктами». Я відчула глибоке полегшення. Я навіть не усвідомлювала, як напружено чекала на це весь тиждень. Дивлячись на відео з моменту оголошення вироку за обвинувальним актом, я плакала разом з ним, і я впевнена, що багато інших в Америці теж.

Я нічого не знаю про Кайла Ріттенхауса, крім того, що я бачила минулого року. Я не знаю його сім’ю та друзів. Але я знайома з південним Вісконсіном – з Кеношею, куди я часто їздила за покупками, та з Расіном, де живуть мої добрі друзі. Це американський, розумний, сімейний район Середнього Заходу. Він населений людьми всіх рас, віросповідань та кольорів шкіри, які працюють разом і разом ходять до школи. Спостерігаючи, як його затопили головорізи та божевільні в серпні 2020 року, я була вражена. Але потім більшу частину літа 2020 року я була здивована, спостерігаючи ніч за ніччю, коли засоби масової інформації та ударні загони Демократичної партії руйнують міста, будівлі судів та життя людей, які використовуються лише для однієї мети – перемоги на виборах.

Я скептично ставилася до губернатора Вісконсіна, який чекав три дні і почав діяти лише після подій 25 серпня, який не запровадив Національну гвардію і, здавалося, хотів, щоб хаос продовжувався, бо він не хотів виглядати так, ніби він підтримує президента Трампа.

Люди повинні пам’ятати це про губернатора Еверса і зробити все, щоб він більше ніколи не міг повторити таке. Людям треба пам’ятати про те, що на нашому телебаченні, в Інтернеті, в соціальних мережах викидається отруйний і мерзенний наклеп, і стежити за тим, щоб це більше не повторилося. Людям треба пам’ятати, що засоби масової інформації брешуть, як нинішній віцепрезидент перекручує правосуддя та заохочує злочинців, вносячи за них заставу, щоб вони могли продовжувати грабувати та спалювати. Ми не повинні забувати про це. І ми маємо працювати щодня, щоб цього більше не повторилося.

Але ми також повинні пам’ятати, що дванадцять чоловік, чесних, перевірених і вірних, справжніх присяжних, рівних Кайлу Ріттенхаусу, відгородилися від божевільних, від MSNBC, від президента Сполучених Штатів, тих, хто кричав біля суду і зробили те, що від них хотіли б засновники цієї країни. Вони просиділи у залі суду два тижні. Вони слухали, дивилися та аналізували без упередженості та лукавства.

Їх не цікавили ні причини, ні демонстранти, ні те, що кажуть представники медіаеліти з обох боків проходу. Бо цей суд був не про це. Йшлося про молодого чоловіка, обвинуваченого в злочинах, які можуть привести його до в’язниці на все життя. Саме це було важливо і це було важливо для людей, обраних до складу журі. Вони зробили дивовижний вчинок. Вони зробили те, на що в адвокатів триває три роки, а вони навчилися це робити за два тижні. Вони розглянули докази без упередженості та лукавства і вирішили, якими були факти. У цьому їм не потрібна була допомога з боку ні Джо, ні когось іншого. Вони привнесли свій життєвий досвід і свій здоровий глузд, і з’ясували, що насправді сталося 25 серпня 2020 року. І вони встановили ці факти на основі того, що вони бачили та чули у залі суду.

Після цього єдину допомогу, якої вони потребували, отримали від судді, який проінструктував їх, як застосовувати закон до фактів, які вони дізналися в залі суду. Нам нема про що хвилюватися. Ті, хто мав досвід розгляду справ перед присяжними, бачили це багато разів. Але мене це вражає щоразу, коли я це бачу. Вони відокремлюють зерна від полови і врешті-решт часто мають рацію.

Засновники побачили, що це гарантія чесності системи кримінального правосуддя та, зрештою, усіх нас. Вони вписали це до П’ятої поправки, щоб захистити нас від неконтрольованого уряду, налаштованого на неправомірне чи несправедливе судове переслідування. І, як це часто буває, вони знову мали рацію.

Ці дванадцять людей заслуговують на нашу подяку. Так, вони врятували Кайла Ріттенхауса. Але вони також підтвердили правоту засновників, Конституції та Білля про права, а також урятували всіх нас.

Нехай благословить їх Бог за їх розсудливість та відвагу. І нехай благословить Бог Америку.

Що таке День подяки та з чим його їдять?

Ще один економіст-демократ виступає проти марнотратства Байдена

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers