rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Вітаємо з річними Загальними Зборами Ску
23 жовтня 2021 р. відбулися Річні Загальні Збори Світового Конґресу Українців. Майже дві сотні делегатів та гостей, представників українських громад та організацій, з понад 20 країн світу доєдналися  до традиційної зустрічі, аби підбити підсумки року та подивитися у майбутнє світового українства. Також Президент СКУ оголосив дату проведення Конґресу в 2022 році.

  Title
  

Вже вдруге Річні Загальні Збори СКУ вібуваються у віртуальному форматі, що дозволило зібрати провідних лідерів української діаспори та продискутувати найважливіші питання, виклики і ключові пріоритети для світової української спільноти.

Урочисту частину Річних Загальних Зборів СКУ відкрив “Гімн України” у виконанні Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», під керівництвом Дмитра Кацала, у супроводі Академічного симфонічного оркестру  «ІNSO-Львів» (International Symphony Orchestra) Львівської національної філармонії.

Річні Загальні Збори СКУ не залишилися поза увагою лідерів української держави. Зокрема, надійшло привітання Президента України Володимира Зеленського, в якому йдеться про те, що завдяки злагодженим зусиллям світової спільноти українців та плідній співпраці з українською державою, Україна впевнено перетворюється на справжню європейську державу – вільну, демократичну і справді незалежну учасницю міжнародного співтовариства.

Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль також підкреслив, що високо цінує зусилля СКУ спрямовані на відстоювання інтересів України у світі.

У своєму вітальному слові Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що завдяки активній роботі СКУ – Україна щодня стає більш привабливою для іноземних інвесторів та партнерів, що сприяє її сталому економічному розвитку.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба серед іншого подякував Світовому Конґресу Українців за вагомий внесок у справу адвокації Кримської платформи – нового міжнародного консультаційно-координаційного формату, цьогорічний інавгураційний саміт якого став першим важливим кроком на шляху до успішної деокупації українського Криму.

Глави українських церков поблагословили всіх учасників Річних Загальних Зборів.

Президент СКУ Павло Ґрод згадав у вступному слові велику і активну українську громаду в РФ, представники якої цього року не змогли долучитися через агресію російської влади, спрямовану щодо них, та висловив сподівання, що наступного року всі учасники Зборів зможуть зустрітися на Конґресі 25-27 серпня 2022 року,  що відбудеться, як попередньо заплановано, у Києві.

Title  Title
  

 

Муніципалітет Прудентополіс: у Бразилії теж є Україна

Школа української мови та культури УКУ:як школярі з Лондона вивчають українську мову та культуру у Львові

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers