rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Чому болить голова і як собі допомогти? Поради кінезіолога
За даними МОЗ, кожен сьомий житель Землі страждає від мігрені, а кожен двадцятий – від щоденного головного болю.

Медикаментозна допомога – це лише тимчасове вирішення проблеми.

Є різні види болю.

Біль напруження – найпоширеніший. Ви відчуваєте як здавлює верхню частину голови. Здається, ніби м’язи чола і очних яблук перенапружені, але не розслабляються. Тривалість – від півгодини до тижня, інтенсивність зазвичай наростає до вечора.

Тензіонний біль може бути пов’язаний із надмірним стресом або травмою м’язів голови і шиї.

Мігрень характеризується сильним пульсуючим болем з одного боку голови, що триває від декількох годин до трьох днів. Супроводжується нудотою, непереносимістю яскравого світла і сильних запахів, загальною слабкістю.

Кластерний головний біль “налітає” у вигляді нападів від 20 хвилин до півтори години, у важких випадках – по кілька разів за день, триває тижнями. Зазвичай біль пульсуючий, сильний, односторонній, в області чола або очей. Викликає сльозливість і може призвести до закладеності носа. Частіше буває у чоловіків.

Посттравматичний біль виникає при ударі або струсі головного мозку, пошкодженнях черепа або шийного відділу хребта.

Якщо це непряма травма, то біль – це наслідок перевантаження певних систем. Виникає наступне питання: чому ці системи перевантажені?

Тому що вони компенсують зони, які не можуть справитись із навантаженнями. Якщо знайти на тілі ділянку, яка не може нормально «включитись» в роботу, виправити порушення, яке викликає такий стан, то вона таки «запрацює», і не буде причин для перевантаження інших систем.

Головний біль можуть провокувати проблеми із прикусом (через дисбаланс щелепи перевантажуються жувальні м’язи, скроневі, утворюються тригерні точки, які дають проекційний біль в зону голови). При гіпотонії довгих розгиначів шиї перевантажуються короткі екстензори шиї (порушується кровопостачання голови, і тим самим провокується головний біль).

При роботі за комп’ютером, головний біль також може виникати через напруження в шиї (яке, в свою чергу буває через перекос тазу).

Потрібно звернути увагу не на сам головний біль, а на те, коли саме він виникає: під час їжі, під час сидіння, після роботи з комп’ютером (через навантаження зорового апарату).

Іноді головний біль в зоні потилиці може давати невралгія потиличного нерву. Тоді потрібно звернутися до невропатолога.

Але у будь-якому випадку власна спостережливість може допомогти подолати біль.

Кінезіологія розглядає людину на структурному, емоційному та хімічному рівнях. Біль означає, що організму не вистачило ресурсу для адаптації при певних навантаженнях. І зовнішня допомога змінить ситуацію.

Біль часто вказує на надлишок енергії в структурах. Вона накопичується, утворюючи спазми, фібрози, які викликають біль і порушення у роботі вашого організму. Тому, для лікування більшості хвороб і нездужань, в тому числі головного болю, потрібно віднайти слабку ланку – це і буде ключем до вирішення проблеми.

Автор: Юрій Боднар, кінезіолог, мануальний терапевт
Фото: Егоїст
Джерело: Егоїст (https://egoistmagaz.in.ua/dribnuci-gutia/ )

Замінники цукру провокують сильніший апетит

Наша імунна система — жайворонок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers