rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Тед Круз не дає затвердити десятки послів США через «Північний потік - 2»
Сенатор-республіканець Тед Круз вже кілька місяців фактично перешкоджає утвердженню в Сенаті кандидатур, запропонованих адміністрацією Джо Байдена на пости чиновників Держдепартаменту і послів в зарубіжних державах. Своїми діями він домагається від адміністрації введення санкцій проти газопроводу «Північний потік - 2» з Росії до Німеччини.

Про конфлікт Круза і Білого дому пише видання Politico. За його даними, через  влаштовану сенатором обструкцію в Сенаті «зависли» кандидатури десятків послів, запропонованих адміністрацією Байдена. Як правило, сенатори від обох партій не заперечують проти кандидатур послів і схвалюють їх в рамках прискореної процедури. Однак Круз - єдиний із сотні сенаторів - вимагає розгляду по повній процедурі, з багатогодинними дебатами. Це, в свою чергу, перешкоджає Сенату займатися іншими справами. У тому числі через це, за майже 10 місяців президентства Байдена Сенат затвердив тільки 2 кандидатури послів(!) - в Мексиці і в ООН.

Всього ж, за підрахунками Politico, термін очікування затвердження кандидатур до адміністрації Байдена в Сенаті зараз становить більше трьох місяців. Меншим він був навіть при Дональді Трампі, проти ряду кандидатур якого виступали демократи.

За словами чиновника адміністрації, якого цитує Politico, ситуація з непризначенням послів «починає наносити США збиток на міжнародній арені».

Круз - один з найбільш послідовних критиків «Північного потоку - 2». Він був одним з ініціаторів введення санкцій проти суден-трубоукладачів, через які газопровід був добудований на півтора року пізніше, ніж планувалося. Зараз він заявляє, що всього лише домагається від адміністрації дотримання закону про санкції, і вимагає їх ввести не тільки проти компаній-власників трубоукладачів, а й проти самого газопроводу. Адміністрація Байдена формально ввела санкції проти компанії «Північний потік - 2» і її глави, однак тут же їх призупинила, пославшись на міркування національної безпеки. Білий дім стверджує, що як і раніше проти газопроводу, вважаючи його знаряддям шантажу Москви у відносинах з ЄС і Україною, однак не хоче псувати відносини з Німеччиною. Крім того, адміністрація сумнівається, що нові санкції завадили б уже добудованому газопроводу запрацювати.

Як пише Politico, в серпні радник президента з національної безпеки Джейк Салліван намагався переконати Круза відмовитися від обструкції, проте розмова закінчилася «погано»: сенатор почав наполягати на своєму, а представник адміністрації дав йому зрозуміти, що додаткові санкції під час президентства Байдена вводитися не будуть.

«Північний потік - 2», який підтримує Німеччина і ряд інших країн ЄС, і проти якого виступають Україна і кілька держав ЄС, добудований і зараз проходить процедуру сертифікації. Вона може завершитися на початку майбутнього року.

Джерело: https://www.svoboda.org/a/senator-ne-dayot-utverditj-desyatki-poslov-ssha-iz-za-severnogo-potoka-2/31508508.html
Переклад українською, “Час і Події”

Черговий провал президента: насувається різдвяний дефіцит, який дає старт тренду #EmptyShelvesJoe

Чому існує нерівність?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers