rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У 2021 році кількість нелегальних мігрантів в Іспанії зросла на 51%
Згідно з даними, опублікованими Міністерством внутрішніх справ Іспанії, число нелегальних мігрантів, які прибули до Іспанії з січня по кінець вересня, збільшилася на 51 відсоток.

Міністерство внутрішніх справ Іспанії повідомило, що за перші дев'ять місяців 2021 року в цілому 28729 мігрантів нелегально прибули на територію Іспанії в порівнянні з 19024 мігрантами за той же період минулого року. У січні прибуло 3000 осіб, у вересні це число збільшилося майже в три рази - до 8451 людини.

Близько 95 відсотків мігрантів прибули до Іспанії або по морю, або на материкову частину Іспанії, або на Канарські острови біля узбережжя Західної Африки, в цілому це 27136 мігрантів - що на 65 відсотків більше, ніж у 2020 році, повідомляє газета ABC.

За даними газети, з трьох основних маршрутів, які сприяли загальному збільшенню числа мігрантів на 51 відсоток, найбільше зростання спостерігалося на маршруті через Канарські острови - більш ніж удвічі з 6124 до 13118.

Канарський маршрут також вважається одним з найнебезпечніших для мігрантів: 785 з трохи більше 1050 мігрантів померли або пропали безвісти по дорозі до Іспанії.

Є кілька чинників для збільшення числа мігрантів, в тому числі ослаблення обмежень на поїздки через коронавірус і погіршення економіки в африканських країнах - Марокко і Алжир.

Що стосується національного походження мігрантів, які прибувають до Іспанії, то алжирці становлять найбільшу частку (39 відсотків), за ними слідують марокканці (20 відсотків) і малійці (13 відсотків).

Однак ABC зазначає, що переважна більшість нелегалів відмовляються вказувати країну походження, так їх складніше депортувати.

Дані про нелегальну міграцію з'явилися після того, як Іспанія почала приймати рейси з Пакистану з афганськими мігрантами.

Афганці прибувають на авіабазу Торрехон, де вже знаходиться 2206 афганців і громадян Іспанії, евакуйованих з країни з тих пір, як її захопили таліби.

Операція з прийому афганців з Пакистану проводиться на тлі того, як віце-президент іспанської популістської партії VOX Хорхе Буксаде продовжує говорити про потенційних джихадистів серед мігрантів: «Ми повинні дуже строго контролювати в'їзд всіх тих, хто має намір шукати притулку або легального проживання в Іспанії».

Автор: Chris Tomlinson,
Джерело: Breitbart
Переклад українською, “Час і Події”

Наслідки безладу в Афганістані може відчути навіть Європа - МВФ

Світові ціни на продовольство побили десятирічний рекорд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers