rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Український Конґресовий Комітет Америки, Відділ Іллінойс, організував віртуальне віче «30 років Незалежності України: Минуле, Сучасне і Майбутнє» за участі Президента Громадської організації «Україна-2050» Евгена Чолія
13 жовтня 2021 року Президент Громадської організації «Україна-2050» Евген Чолій виголосив доповідь на тему «30 років Незалежності України: Минуле, Сучасне і Майбутнє» під час віртуального віча, яке організував Український Конґресовий Комітет Америки, Відділ Іллінойс, до якого долучилися представники Провінційної Ради Онтаріо Конґресу Українців Канади.

Президент Українського Конґресового Комітету Америки, Відділ Іллінойс, Ігор Дячун керував цим заходом, який також привітав Президент Провінційної Ради Онтаріо Конґресу Українців Канади Тарас Багрій.

Під час своєї доповіді Евген Чолій наголосив:

“Відновлення Незалежності України є, безперечно, однією з найважливіших і найбільш визначних геополітичних подій 20-го століття. Дійсно, коли Україна ще раз проголосила свою відновлену Незалежність, вона підштовхнула всіх до нової геополітичної ери, спричинила крах того, що колишній Президент США Рональд Рейган правильно називав «імперією зла», і дозволила Українському народу вийти з колоніалізму та увійти у коло вільних народів світу”.

Відтак він дав ряд прикладів, як конкретно українська діаспора допомогла у розбудові української держави впродовж останніх 30-ти років Незалежності України, починаючи від сприяння у визнанні міжнародним співтовариством відновлення Незалежності Україні, закінчуючи закупівлею приміщень для Посольства та резиденції Посла України в Канаді, для Генеральних консульств України у Нью-Йорку і в Чикаго, для Постійного представництва України в ООН у Нью-Йорку.

У зв’язку з цим, він заявив, що:

“Ці всі факти і статистичні дані повинні також заохочувати нас бути ще більш жертовними з нашим часом і фінансами щоб подальше допомагати українському народу в ці складні часи, тому, що Росія - хоч визнала Незалежність України за назвою – але ніколи не прийняла геополітичну реальність, що виникла в результаті відновлення Незалежності України”.

Евген Чолій також звернувся до присутніх з таким закликом:

“Ми повинні переконливо закликати міжнародне співтовариство, зокрема - США,  ефективно допомагати Україні повністю відновити та захистити свою територіальну цілісність, – не тільки заради України, а й заради міжнародної спільноти, бо незалежна і територіально цілісна Україна з повноцінним членством, як у НАТО, так і в Європейському Союзі, є найкращою гарантією миру і стабільності в світі.

Зокрема в цей критичний час українська діаспора, в тому числі дуже активний Відділ Іллінойс Українського Конґресового Комітету Америки, повинна продовжувати свою адвокаційну роботу, щоб міжнародне співтовариство, а головне - США,  вжили конкретні заходи задля:

1.    НАТО надав Україні План дій щодо членства в НАТО;
2.    Росія не могла обійти Україну у постачанні газу до Європи і подальше вживати газ, як політичну зброю проти Заходу; та
3.    Росії було заборонено користуватися SWIFT, якщо вона не деокупує Україну протягом певного періоду часу, визначеного Заходом.

У додатку він пояснив, що дезінформація є важливою складовою гібридної агресії Росії проти України, та заявив, що:

“У зв’язку з цим Україна та її 20-мільйонна українська діаспора повинні докладати всіх зусиль для протидії такій дезінформації. Тим самим запевнити, що міжнароднa спільнота формує свою думку і приймає рішення відносно України і української діаспори на основі саме правдивої інформації.

Тому користаю з цієї нагоди щоб подякувати всім учасникам цього заходу, які вже приєдналися до Постійної міжнародної місії медіа-моніторингу Громадської організації «Україна-2050», щоб поборювати дезінформацію проти України та української діаспори. Станом на сьогодні ця місія нараховує 166 членів із 56 країн, включаючи США, які на волонтерських засадах здійснюють моніторинг на 42 мовах та протидіють такій дезінформації.

Також щиро запрошую всіх інших долучитися до нашої місії та конкретно і щоденно допомагати Україні поборювати російську гібридну агресію та подальше утверджувати свою державність”.

На кінець Віцепрезидент Українського Конґресового Комітету Америки, Відділ Іллінойс, Павло Бандрівський подякував Президенту Громадської організації «Україна-2050» за виступ, повідомив присутніх, що доповідь Евгена Чолія буде на веб-сайті Українського Конґресового Комітету Америки, Відділ Іллінойс, uccaillinois.org і на його Facebook сторінці facebook.com/UCCA ILLINOIS.

Громадська організація «Україна-2050»
www.ukraine-2050.org

Довідка
Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбутковою організацією, заснованою, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 року – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.

Початок Осіннього Сезону в Південно-Західній Флориді

«Обізнаність мешканців України про діаспору та ставлення до неї»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers