rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Гребінчині Вечорниці лунають світом
4-й Міжнародний фестиваль культури ГРЕБІНЧИНІ ВЕЧОРНИЦІ (10-13 вересня 2021 року) успішно завершив свою ходу.

Чотири яскравих фестивальних дні. Екскурсії, творчі зустрічі, майстер-класи, творчі конкурси, пленер художників, спілкування, вечорниці, концерти...

Традиційне відкриття фестивалю, покладання квітів на меморіалі Євгена Гребінки. Екскурсія до кімнати-музею Гребінок - Євгена і Миколи (молодшого брата – видатного архітектора, мецената) в Будинку культури с.Мар'янівка на Полтавщині – вдячність Фаєнко Т.С.

Другий день розпочався з цікавої екскурсії до Меморіальної садиби-музею Катерини Білокур в сусідній Богданівці на Київщині. Море емоцій і задоволення для багатьох, хто побував тут вперше.

Title Title
Армандо БалакостаНайактивніші


А потім розмаїття талантів України та світу - на творчих конкурсах фестивалю в чотирьох номінаціях: художнє слово, вокал, музика, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Лауреатами цьогорічного фестивалю стали найбільш талановиті та креативні з 12 областей України та трьох зарубіжних країн. І грандіозний гала-концерт просто неба, за участю лауреатів та майстрів мистецтв з Києва-членів журі: Олега МАРЦИНКІВСЬКОГО і Лідії МИХАЙЛЕНКО - народних артистів України, Віктора КАВУНА і Лариси НЕДІН - заслужених артистів України, Ігоря ЯКУБОВСЬКОГО – композитора, музичного керівника фестивалю, мого співавтора нашого фестивального славня, Галини ІЛЬЄВОЇ та Світлани КОВАЛЕНКО - талановитих співачок, лауреаток міжнародних конкурсів. Гостей фестивалю, зокрема, Валентини АНДРЄЄВОЇ – солістки оперної студії Київської консерваторії. Над оспіваною Євгеном Гребінкою річкою Оржицею линуло його поетичне слово та поезія інших авторів і українська пісня.

Третій день – традиційний пленер художників «Краса Гребінчиного краю», вернісаж.

Title  Title
 Журі фестивалю


Учасники і гості фесту проживали в готельних комплексах »Велика Круча« та »Степ«, у приватному секторі на нашому хуторі Щасливий – Візит-центрі для туристів.

Дякуєму за допомогу і підтримку, активну участь у фестивалі Миколі ЧУПРИНІ (с.Наталівка), родині Пецькових, за полтавський борщ-М.П.Козоріз (с.Новодар), Голові Медвинської громади на Київщині п.Ігнатію Сергієнку, меценату Єременку І.М. та голові Чупахівської громади на Сумщині п.Олександру Кужелю, президенту ГО «Африканська Рада в Україні» п.Issa Sadio Dialloht, Віктору Рубану, Раїсі Завгородній, водіям та ВСІМ активістам-доброчинцям - справжнім друзям нашого фестивалю....

Title  Title
«Мальви»Олег Марцинківський


Окрема подяка - звукорежисеру Андрію БУТУ - чарівнику звукозабезпечення !

Завершився фестиваль в Києві - підведення підсумків, нагородження лауреатів, камерний концерт, за участю Григорія ГРЕБІНІЧЕНКА, Юй ДАНЬ (Китай), Валентини АНДРЄЄВОЇ, Світлани КОВАЛЕНКО, Галини ІЛЬЄВОЇ, Петра АНДРІЙЧУКА, Василя ДОВЖИКА, Лариси НЕДІН, Лідії МИХАЙЛЕНКО... В теплій затишній атмосфері рідної вже гостинної нам хати - бібліотеці ДЕМІЇВСЬКА м.Києва, за що вдячні всьому колективу на чолі з п. Г.А.Козловою.

Розпочинаємо підготовку до ювілейного 5-го фестивалю культури на селі ГРЕБІНЧИНІ ВЕЧОРНИЦІ-2022. Запрошуємо всіх до посильної участі та цікавої співпраці!

Title Title 
ТоНікаЮй Дань (Китай)


Йонас Фьоґелі: «Якщо ви вважаєте, що не варто видавати певні книжки, бо їх ніхто не купить, ви втрачаєте багато шансів»

Мейгіл Фаулер: «Процес деколонізації складний, бо йдеться про нематеріальне, ефемерне, про думки та цінності, які є суб’єктивними»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers