rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Російські найманці здійснювали військові злочини в Лівії – доповідь ООН
Найманці з ПВК Вагнера розстрілювали полонених

Всі сторони збройного конфлікту в Лівії, в тому числі російські найманці, під час своєї участі в конфлікті допустили численні порушення прав людини. Деякі з них можуть кваліфікуватися як військові злочини або злочини проти людяності. Про це свідчить звіт незалежної місії, що була направлена до Лівії під егідою ради ООН з прав людини, повідомляє »Радіо Свобода«.

Доповідь місії була представлена у Женеві. У доповіді є також  список осіб, які можуть бути притягнуті до відповідальності за скоєні злочини. Однак він поки залишається засекреченим.

У представленій доповіді стверджується, що російські найманці з так званої ПВК Вагнера, які підтримували одну зі сторін лівійського конфлікту, судячи з усього, здійснювали військові злочини, зокрема розстрілювали полонених. Також найманці встановлювали міни, на яких згодом підривалися мирні жителі. Інформація про мінні поля перебувала на планшеті, ймовірно, забутому при відступі бійцями ПВК, про що раніше повідомляла британська преса.

У таких злочинах, як тортури полонених і вбивства мирних жителів, за даними розслідувачів, винні як Лівійська національна армія генерала Халіфи Хафтара, на стороні якої воювали росіяни, так і загони міжнародно визнаного уряду в Тріполі.

У квітні Лівія звинуватила групу Вагнера в застосуванні хімічної зброї.

Російська приватна військова компанія »Вагнер« відома участю своїх найманців у бойових діях на території Сирії, України, а також Лівії та інших африканських країн. Крім того, відомо про причетність ПВК до незаконної анексії Криму та підтримку сепаратистських угруповань на сході України.

Раніше повідомлялося, що в планшеті бойовика ПВК Вагнера знайшли докази злочинів російських найманців в Лівії. Документи, виявлені на пристрої, свідчать про те, що найманців підтримують на високому державному рівні.

З США пропонують вислати 300 російських дипломатів

Мінстратегпровал Чим реально займається і чим, на жаль, так і не зайнялося Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers