rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ НАБУ досліджує транзакції ПриватБанку, що згадуються в Panama Papers
Національне антикорупційне бюро досліджує усі фінансові транзакції ПриватБанку, про які згадується у матеріалі Міжнародного консорціуму журналістів. Про це йдеться у відповіді НАБУ на інформаційний запит Укрінформу.

»Детективи НАБУ в межах розслідування так званої справи ПриватБанку досліджують всі транзакції цієї фінансової установи, в тому числі й ті, які згадані в матеріалі Міжнародного консорціуму журналістів. За результатами буде ухвалено рішення згідно з законодавством«, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше редакція Слідство.Інфо оприлюднила фільм-розслідування »Офшор 95«, в якому йдеться про те, що документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували й обслуговували офшорні компанії, нібито частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського в офшорні фірми Президента Володимира Зеленського та його соратників.

Зокрема, за інформацією видання, журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати кошти, і що ці кошти нібито могли бути частиною історії з виведенням і відмиванням коштів ПриватБанку.

Розслідування Pandora Papers проведене Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) і представниками 150 редакцій з усього світу. Воно викриває офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. У цьому списку - експрем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла II, президент Кенії Ухуру Кеніата. Крім того, розслідування викриває причетність російського медіа менеджера Костянтина Ернста до мільярдної приватизаційної угоди у РФ.

Загалом проект Pandora Papers опрацював 11,9 млн файлів з 14 офшорних юридичних фірм і постачальників послуг. Документи знімають завісу з фінансової системи, яка дозволяє 0,1% людей на планеті приховувати свій статок від податкових інспекторів, контролюючих органів і громадськості. ICIJ отримала документи й поділилася даними з журналістами зі 117 країн.

Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3327455 )

Паралельні реальності? Експерти – про те, як гармонізувати трикутник: реальний сектор бізнесу – працівник – влада

Чому замість стимулювати розвиток країни проєкт бюджету на 2022 рік поглиблюватиме занепад

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers