rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ У Нафтогазі не можуть визначити собівартість видобутку газу
Головний виконавчий директор НАК назвав собівартість видобутку газу, але компанії вже її спростували.

Собівартість видобутку кубометра газу на родовищах, якими управляє "Нафтогаз", становить близько 1 грн. Про це заявив головний виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер в інтерв'ю Економічній Правді.

"На мій погляд, Нафтогаз" стабільно генерує кошти. Видобуток газу коштує нам близько 1 грн за кубометр. Ми продаємо газ по 7 грн українським домогосподарствам і підприємствам ТКЕ ", - зазначив Ватерландер.

Однак в держкомпанії різко відреагували на цю заяву. Пресслужба Нафтогазу оприлюднила спростування слів Ватерландера про собівартість виробництва газу.
"Цифри, вказані паном Ватерландером, не містяться в жодному документі компанії, про який нам було б відомо. Відзначимо, що актуальна собівартість буде відображена у фінансовій звітності за перше півріччя, підготовку якої компанія завершує і яку повинні перевірити аудитори. У свою чергу, планова собівартість буде вказана в фінансовому плані, що підлягає затвердженню урядом України ", - сказано в заяві Нафтогазу.

Також СОО "Нафтогазу" розповів про газову програму до 2025 року. За його словами, програма передбачає 25 млрд дол інвестицій до 2030 року, і "більшість цих коштів має бути інвестовано дійсно саме в газовидобуток".

Завдяки інвестуванню Україна збільшить видобуток з нинішніх 20 млрд до 30 млрд: "Правильно, на цю цифру планувалося вийти до 2030 року. Коли я озвучував цей план на презентації програми, я також пояснив, що у нас є база родовищ, може йти тільки вниз по обсягах видобутку через виснаження покладів, тому ми повинні залучати інвесторів до нових родовищ ", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що троє незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз" - Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден і Споттісвуд Клер Мері Джоан, а також два члени правління компанії - Отто Ватерландер і Петер Стефанус ван Леонова вирішили покинути компанію.

Голова наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд і члени наглядової ради Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден подали у відставку на тлі конфлікту з головою правління Юрієм Вітренком.

У Нафтогазі не можуть визначити собівартість видобутку газу

Як не можна здійснювати приватизацію народної власності

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers