rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ СКУ звернувся до Верховного комісара ООН через переслідування українців у РФ
Світовий конґрес українців спрямував офіційне звернення на ім'я Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет у зв’язку з порушеннями прав людини етнічних українців у РФ. Про це повідомляється на сайті СКУ.

“Засудження Верховним комісаром ООН з прав людини брутальних порушень прав людини української етнічної меншини у Російській Федерації та зусиль російського уряду, спрямованих на ліквідацію української громади, стане чітким сигналом підтримки для всесвітньої української громади, яка перебуває на передовій боротьби проти російської дезінформації та агресії проти українців в усьому світі”, – йдеться у зверненні.

У ньому наголошується, що наприкінці червня в РФ ухвалено закони, які запроваджують кримінальну відповідальність за зв’язки з так званими небажаними організаціями, включно з СКУ. У цьому зв’язку СКУ був змушений призупинити членство у Світовому конґресі українців усіх складових організацій з РФ.

В організації наголошують, що за останніх 15 років шляхом системних залякувань та переслідувань кремлівський режим здійснює послідовну політику насильницької асиміляції українців – найбільшої за чисельністю етнічної меншини у Росії.

“Як складову частину цієї політики російська влада провадить системну ліквідацію українських організацій у різноманітних регіонах РФ, позбавляючи українську меншину інституційних та організаційних основ, а також будь-яких можливостей вивчати рідну мову або практикувати рідну культуру. Ще однією складовою процесу нищення українців у Росії є реанімована російською владою імперська та радянська теза про те, що українці та росіяни нібито є “одним народом”. Така політика та постійні придушення призвели до того, що більшість українців у Росії елементарно бояться публічно розкривати свою етнічну приналежність, адже це може становити загрозу для їхньої роботи та безпеки їхніх родин”, – заявили в СКУ.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців 13 липня був вимушений ухвалити рішення призупинити членство усіх своїх складових організацій, а також провідників СКУ у Російській Федерації, щоб захистити українську національну меншину у Росії від репресій Кремля.

У серпні президент СКУ Павло Ґрод заявив, що Світовий конґрес українців подав позов до Європейського суду з прав людини, після того, як в Росії була відхилена апеляція Конгресу щодо визнання СКУ «небажаною організацією».

Джерело: Укрінформ
(https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/3319094.html )

СКУ засуджує проведення Росією виборів до Державної Думи рф на окупованих українських територіях

Посвячення філії “Cамопоміч” у Гемтремку, Мічіган

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers