rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ СКУ засуджує проведення Росією виборів до Державної Думи рф на окупованих українських територіях
Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує вибори до Державної Думи Російської Федерації, які російська влада проводить з 17 по 19 вересня в окупованому Росією Криму та на окупованій нею частині українського Донбасу.

Російська Федерація незаконно нав’язала російське громадянство мешканцям окупованих українських територій, а тепер змушує їх брати участь у голосуванні за депутатів Державної Думи.

СКУ закликає міжнародну спільноту оголосити ці так звані «вибори» нелегітимними та впровадити санкції проти депутатів Державної Думи РФ, обраних від окупованого Криму та Ростовської області РФ, де голосування відбудеться із залученням голосів мешканців окупованої Росією частини Донбасу. Санкції також необхідно впровадити проти кожного російського посадовця, причетного до організації незаконного голосування на окупованих українських територіях, і визнати роздані тут російські паспорти незаконними.

Від часу військового вторгнення у 2014 році, Російська Федерація перетворила Крим та Донбас на території терору, здійснюючи систематичні переслідування кримськотатарського та українського населення цих регіонах.

У 2019 році російський уряд також розпочав незаконно роздавати паспорти Російської Федерації українським громадянам, які мешкають на окупованій Росією частині Донбасу. Протягом останніх двох років таких паспортів тут було роздано понад 660 тисяч. «Голоси» цих мешканців будуть враховані при вирахуванні результатів виборів у сусідній Ростовській області РФ.

«Росія продовжує використовувати усі можливі засоби у своїй гібридній війні проти України, включно з виборами, які є спробою легітимізувати її військове вторгнення та окупацію Криму і Донбасу. Це незаконне голосування додатково дискредитує результати виборів у Росії та підважує легітимність Державної Думи РФ», – заявив Павло Ґрод, Президент СКУ.

«Ми закликаємо міжнародну спільноту приєднатися до Світового Конґресу Українців у категоричному засудженні цього виборчого фарсу. Ми також звертаємось до міжнародної спільноти із закликом впровадити санкції проти учасників та організаторів цих так званих «виборів», – додав він.

СКУ звернувся до Верховного комісара ООН через переслідування українців у РФ

Посвячення філії “Cамопоміч” у Гемтремку, Мічіган

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers