rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Нові докази і свідки в розслідуванні Вагнергейту
Глава слідчої комісії з Вагнергейту Мар'яна Безугла в понеділок заявила, що показання у справі дав свідок - один з найбільш розшукуваних Росією офіцерів українських спецслужб - Роман Червінський.

Слуги народу запросили на допит ексначальника ГУР МО Василя Бурбу, який був безпосередньо учасником наради в офісі Зеленського, де було дано наказ перенести операцію щодо захоплення терористів.

Отже, слідча комісія для розслідування провалу спецоперації із затримання терористів "вагнерівців" продовжує роботу у вівторок.

За даними джерел Цензор.НЕТ, на допит викликаний ексначальник ГУР МО Василь Бурба, який сам зателефонував на засідання, коли почув запрошення від глави ТСК Мар'яни Безуглої. Бурба повідомив, що в даний момент знаходиться не в Україні, однак зробить все можливе, щоб приїхати і дати свідчення завтра.

Вперше народні депутати зможуть поставити учаснику наради в кабінеті президента питання - що саме там відбувалося і як саме була скасована операція.

І вчора пані Безугла створила справжню сенсацію, коли назвала журналістам імена свідків - офіцерів ГУР МО, які були безпосередніми учасниками спецоперації - Червінський та Семенюк. Вона також заявила, що повноваження Червінського та Семенюка на той час підтверджені чинним начальником ГУР МО Кирилом Буданова.

В інтернеті про Червінського написано дуже багато - згідно з судовими рішеннями і заявами російських спецслужб в "ЛДНР", Роман Червінський - це начальник 5-го управління контррозвідки СБУ, створеного в 2014 році спільно з нашими американськими партнерами для проведення спецоперацій на окупованих територіях. Росіяни звинувачують Червінського в керівництві найгучнішими ліквідаціями ватажків російських терористів - Арсена Павлова "Мотороли", Михайла Толстих "Гіві" і Олександра Захарченко, а також у багатьох інших успішних диверсіях.

  Title
  
Ймовірно, Червінський перейшов на службу в 2019 році в Головне управління розвідки. Мар'яна Безугла повідомила, що Червінський, за її відомостями, "займався фінансами". Однак джерело своїх знань не відкрила.

У будь-якому випадку, найважливіше, що Червінський, мабуть, володіє найбільшим досвідом як проведення успішних диверсій в "ЛДНР", так і захоплення і вивезення російських терористів. Якщо людина такого калібру дала свідчення про проведення спецоперації, значить, це дозволяє серйозно ставитись до планування та управління спецоперацією по захопленню "вагнерівців". Тому, що за плечима Червінського є реальні перемоги, які змушений визнати наш противник.

До речі, сподіваюся, тепер, після того як Безугла розкрила імена учасників спецоперації, держава подбає про їхню безпеку, щоб з ними нічого не сталося і росіяни не змогли дістатися до них.

Що ж, зараз про свій погляд на Вагнергейт розповість Василь Бурба. Після цього Мар'яна Безугла обіцяла запросити ЗМІ на засідання комісії і відповісти на всі питання. Сподіваюся, що комісія дозволить відповісти на питання журналістів і самому Бурба.

Поступово підтверджуються всі факти, про які спочатку писав я, про які йшла мова в сюжеті CNN. А Слуги народу придумують на ходу все нові і нові пояснення, які самі змушені спростовувати під тиском фактів і свідків.

Це відбувається всупереч усім спробам заховати від відповідальності і від надання свідчень і президента Зеленського, і главу офісу президента Єрмака, і начальника комітету з розвідки Демченко.

Думаю, поява в справі Бурби і Червінського дозволить парламенту зробити ще один крок в документуванні зради. І змусить давати показання всіх інших учасників наради в кабінеті Зеленського, після якої хтось із семи присутніх "злив" дані іноземним спецслужбам.

Фото: "Цензор.НЕТ"
Автор:Юрій Бутусов
Джерело: "Цензор.НЕТ"
(https://censor.net/ua/r3288056 )

Стаття CNN про зрив спецоперації із затримання «вагнерівців»

«Армія, мова, віра». План перехоплення Як Володимир Зеленський бере на озброєння порядок денний свого попередника

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers