rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Світоглядні травми українців
Митрополит католицької церкви Лоренцо під час свого візиту до Києва відвідав Собор Святої Софії і сказав наступне: «В яку Європу Україну тягнуть? Не Вам в Європу потрібно йти, а Європі до Вас - до джерел своєї європейської культури!»

Світогляд українців штучно розривають між міфами «масковскава міра» та, так званих, «західних цінностей» - «open society». Поділ цей абсолютно штучний, брехливий і ворожий для самих українців, проте україноцентричної альтернативи на противагу ворожим ідеологічним системам ми дотепер не створили.

Ворожість кремлівських структур та ідей щодо України - зараз очевидна для всіх мислездатних українців, але при цьому московські ідеологи «осідлали» традиційні цінності, котрі лежать в основі українського менталітету. Ворожість «західної толерастичності», на відміну від «масковскава міра» з його танками та головорізами, не є настільки зрозумілою. Хоча, якщо порівнювати рівень розуміння українців щодо ворожості цих ідей - з 2014 року до 2021 він надзвичайно зріс. Значною мірою це пов’язано з тим, що нас перетворили в «бананову республіку» і просто цинічно викачують з нас усю сировину, а зараз - ще й зібрались забрати землю і надра під виглядом, так званого, ринку. Українці-заробітчани, до речі, є тим самим ресурсом для них. Але, на щастя, українці потрохи прокидаються.

Проте в цій статті я хотів би поговорити про світоглядні речі, котрі передують економічному пограбуванню та втраті Україною бодай натяків на політичний суверенітет. Йдеться про глобальні вироджені світоглядні тренди. І, поки українці загнанні злочинною владою у стан боротьби за своє виживання, нам вкрай багато цих вироджених ідей заклали не тільки в ЗМІ, а й в нашу систему освіти. Українських дітей, відповідно до чинних освітніх міністерських програм, зараз напомповують такими ідеями. Якби самі вчителі на місцях цьому не протидіяли, то ситуація вже була б набагато страшніша. І в цьому місці я хочу перейти від абстракції до конкретики.

  Title
  
6 вересня 2021 року в 11 школі міста Полтави відбулась досить страшна і дуже сумна подія: колишня учениця прийшла до школи з арбалетом у руках і спробувала вбити двох вчителів.

«За даними слідства, 6 вересня 19-річна мешканка м. Полтави зайшла у приміщення Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 та зі зброї, схожої на арбалет, вистрілила у двох педагогів навчального закладу. Внаслідок інциденту вчителів госпіталізовано до лікарні. Правоохоронці затримали дівчину в порядку ст. 208 КПК України, нею виявилася колишня учениця цієї школи. Наразі встановлюються мотиви та обставини вчинення злочину, а також вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру», – повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. Мотиви та обставини вчинення злочину з’ясовуються, додали в прокуратурі.

Публікуємо фото цієї дівчини. Саме фото вже говорить про приналежність до певної ліволіберальної субкультури. І які світоглядні маркери в цієї субкультури?

Але не це є головним. Спочатку я над цією новиною глибоко не задумувався, прочитав та й «пройшов повз». Однак потім мою увагу привернуло те, що газета «Українська Правда» не опублікувала імені дівчини. В наш час, коли настільки активно використовуються соцмережі, є безліч інформації в інтернеті, отримати такі дані не є складним завданням. Зайшов до гуглу і ввів запит щодо події - ні Радіосвобода, ні BBC, ні провідні українські ЗМІ з першої пошукової сторінки гуглу також не вказують імені. І тут, глянувши на фото, я зрозумів, що ця дівчина точно повинна належати до якихось «гендерномодифікованих» груп, що люблять маршувати та боротись за виродження традиційних цінностей.

Шукаю далі … Telegram-канал «Труха Полтава» опублікував світлини затриманої нападниці, які поліціянти зробили у кабінеті школи під час затримання. Також, за даними каналу звати затриману — Таїсія Петрова. Дуже прості інформаційні кроки, але провідні ЗМІ їх «чомусь» не змогли зробити. «Дуже неочікувано» Таїсія Петрова виявляється активною учасницею феміністичних груп та захисників ЛГБТ.

Прочитав гіпотезу в фейсбуці щодо її мотивів для вбивства своїх колишніх вчителів: «можливо, вона хотіла більше фемінітивів, вважала себе у парні числа календаря дівчинкою, а у непарні - хлопчиком, ніяк не могла обрати свій гендер чи вчителі не могли їй організувати гендерну студію замість уроків фізкультури». Жарти - жартами, а страшний факт залишається фактом.

І що тут такого, запитаєте Ви? Логічно припустити, що психічно хворі люди можуть бути в будь-яких субкультурах. І з цим я повністю погоджусь. Але хочу, щоб Ви поставили собі питання. Уявіть собі, якби це зробила людина, котру можна було б хоч якось пов’язати з націоналістами, на сторінках якої були б фото з націоналістичних маршів, український Тризуб, червоно-чорний стяг тощо. Скажіть, якими б були заголовки всієї цієї преси? Чи вказали б вони особу нападника та його зв’язок з українським патріотизмом?

Відповідь на це питання є дуже страшним діагнозом українському інформаційному полю. І саме це поле формує світогляд середньостатистичного українця. Вірус, котрий потрапляє в організм, навіть у здоровому тілі здатний привести до складної хвороби. Толерантність, до речі, відсутність реакції імунітету на загрози організму, на вторгнення тих же ворожих вірусів. На фоні того, як українцям нав’язують толерантність на кожному кроці, навіть в інтернеті знайти справжнє значення цього слова стало досить складно.

Повертаючись від локального випадку до узагальнення, мусимо усвідомити, що толерантність на світоглядному рівні сприяє моральній деградації. Сучасний світ грузне в ній. Покійний Любомир Гузар казав, що основна наша проблема - моральна деградація, а все решта - її наслідки.

В освіті є широко відома, так звана, «піраміда Маслоу», котра ієрархічно зображає різні життєві потреби людини.

Біда українців полягає в тому, що нас намагаються «опустити» на перший рівень піраміди Маслоу - забезпечення базових фізіологічних потреб - їжа, дах над головою, одяг тощо. Особливо страшним є те, що на цей рівень опустили ще й тих українців, котрі за своїми духовними, моральними та інтелектуальними характеристиками повинні були б стати основою української еліти - державотворцями та будівничими справжньої незалежності. І це не є бідою виключно тих потенційних державників, а є бідою всього українського народу. Бо замість представників своєї еліти український народ при владі отримує прислужників олігархів, транснаціонального капіталу та московської агентури. В цьому ж контексті цікавою звучить і фраза Наполеона: «Народ, який не хоче годувати свою армію, в недалекому майбутньому буде годувати чужу». Замініть слово «армія» і отримаєте українські реалії. На українському національному багатстві годуються вороги, серед яких практично нема етнічних українців.

Title  
  


І це все є наслідками того, що загальній масі українців нав’язали ворожі світоглядні тренди.

І тут ми підходимо до очевидної потреби в наявності своєї світоглядної платформи. Україноцентричної, як ми її називаємо. Проте наскільки багато людей ставить собі запитання: а якою вона повинна бути? Що на ментальному рівні відповідає уявленням українців про справедливість? Який суспільний лад є прийнятним та комфортним для українців? Для тих архетипів, котрі сидять в кожному з нас, і котрі становлять нашу спільну ментальну основу?

Це досить складне питання, котре потрібно розв’язувати глибоко та фахово. І ми ще неодноразово будемо повертатись до нього у наших статтях.

Ще в дитинстві я в школі я почув запитання, котре потім час від часу повторювалось в різних розмовах: «Що краще - бути багатим чи здоровим?»

Самі роздуми над цим питанням в такій формі є неправильними! Правильну відповідь на це питання в рамках побудови свого народного світогляду дають євреї: треба бути і багатим, і здоровим.

Українці в плані побудови своєї ідеології не повинні розриватись між міфом «західних цінностей», що містить певні вироджені складові, та міфом «масковскава міра», в рамках якого наші споконвічні московські вороги обгрунтовують свій імперіалізм, використовуючи при цьому притаманні українцям традиційні світоглядні цінності.

Наша світоглядна платформа повинна бути побудована на традиційних для українців цінностях та принципах, при цьому проводячи чітке відмежування від кремлівських ідеологічних вкидів. Від західного світу ми повинні взяти справжній захист прав людини та високі соціальні стандарти, при цьому чітко відмежовуючи від вироджених інформаційних трендів. Адже вже давно для Заходу став характерним ВИРОДЖЕНИЙ КУЛЬТ ЗАХИСТУ ПРАВ, ЗАМІСТЬ САМОГО ЗАХИСТУ.

А політичний устрій Русі та Козацької Держави завжди був поєднанням широкої влади української управлінської еліти - князі та шляхтичі, козацькі старшини та воєначальники - з одного боку, і традицією Віче - з іншого. А на Віче могли і князя вигнати, і отаману голову відрубати. Зряча сила Еліти повинна бути поєднаною зі сліпою силою народу, а сама Еліта повинна вести народ у правильному напрямку. Близьким для нас прикладом є те, як польська еліта веде польський народ. Нам свою еліту треба відродити.

Росія «м’яко» анексувала Білорусь: що це означає для України

Про що сигналізує запуск ядерного реактора Пхеньяном Південна Корея підштовхує США до перемовин із КНДР

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers